MAKALELER / Afşin Elbistan Termik Santralının Atık Suyu İle 12 Bin Konut Isıtılacak





Afşin Elbistan Termik Santralının Atık Suyu İle 12 Bin Konut Isıtılacak:

 

1--Öne çıkan sanayi kentlerinden Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesine 17 kilometre uzaklıkta bulunan Afşin Elbistan B Termik Santrali’nin atık sıcak suyu ile 2013 yılında ilçede 12 bin konutun ısıtılması için çalışmalar yapılıyor.

 

1.1--Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, B Termik Santrali’nden alınacak atık sıcak su ile konutların ısıtılmasına ilişkin olarak hazırlanan projenin, Elektrik Üretim Anonim Şirketi’nin (EÜAŞ) 2012 yılı yatırım programına alındığını söyledi.

 

1.2--Santralden alınacak olan atık sıcak suyun, ilçeye 110 derecelik bir ısı ile gireceğini ve 60 derecelik bir ısı ile çıkacağını ifade eden Aydoğan, “içme suyu dağıtır gibi sıcak su dağıtacağız. Sıcak suyu isteyen kişi dairesine alacak.

 

1.3--Dairelere takılacak ısıölçer cihazı ile hangi daireye ne kadar sıcak su , girişi yapılmış bu cihaz sayesinde belirlenecek. Afşin merkeze 17 kilometrelik bir mesafeden sıcak su gelecek” dedi.

 

2--Başkan Aydoğan, 2013 yılında ilçedeki 12 bin konutun ısınmasını sağladıktan sonra bu alandaki çalışmaların devam edeceğini ve hedeflerinin 3-4 yıllık bir sürede, ilçede bulunan 70 bin konutun tamamını atık sıcak su ile ısıtmak olduğunu dile getirdi.




Makalenin İzlenme Sayısı : 165

Eklenme Tarihi : 10.01.2023

Önceki sayfaya geri dön.