MAKALELER / Ağaç Dikmek-Drone ile





Ağaç Dikmek-Drone ile:

 

1--Bir drone, günde 100 bin ağaç dikebiliyor. Drone üreticisi Parrot ile çalışan İngiltere mer kezli BioCarbon Engineering, ucuz ve hızlı bir şekilde ağaç dikmenin yolunu bulmuş.

 

1.1--Şirket aynı zamanda, ağaç dikmenin çok zor olduğu bölgelere bile dikim yapabiliyor.

 

2--Dronelar, yani insansız hava araçları, öncelikle ağaçların dikeleceği bölgeyi tarayıp, 3D haritasını oluşturuyor. Bölge için en uygun olan ağaç dikim yöntemi algoritmalar kullanarak belirleniyor. Filizlerin yüklendiği dron, her saniyede bir tohumu toprağa fırlatıyor. Bu da günde 100 bin adet anlamına geliyor. 60 drondan oluşan bir takım ise yılda 1 milyar ağaç dikebiliyor.

 

2.1--Sistemi geliştiren mühendisler, kullandıkları bu yöntem ile geleneksel ağaç dikme yönteminden 10 kat daha hızlı ve % 20 daha ekonomik şekilde ağaç dikebileceklerini ifade ediyorlar.

 

2.2--Dikim sırasında ağır makineler kullanılmadığı için, ulaşılması en zor bölgelere bile ağaç dikmek mümkün olabiliyor.

 

2.3--Bio- Carbon ekibi bu teknolojiyi dünyanın farklı bölgelerinde deniyorlar. Şu sıralar ise, bu yöntem Avustralya’nın tarihi maden alanlarında test ediliyor

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 208

Eklenme Tarihi : 21.06.2022

Önceki sayfaya geri dön.