MAKALELER / Keman Çalmak Zekayı Artırıyor








Keman Çalmak Zekayı Artırıyor:


1—Beyinde Yan lobları hareketre geçirerek düşünme eğiliminin matematiğe karşı üstün yeteneği olan insanların ortak karakteristik özellik olduğu söylenebilir.


1.1—Matematik dahileri problemlere yoğunlaştıkları anlarda bu bölgelerdeki nöron aktivitesi 5-6 kat arttığı MEG beyin nöron aktivitesini ölçen tarama cihazları bölgesel olarak saptanabilmekte.


2—Einstein in beyin kıvrımları incelendiğinde ayrıca ön lobda dikkat çekici bir fark bulunmakta.Bu nokta sol elin motor korteksi olarak çalışmakta.Yaylı enstrümanlar-keman vs da ustalaşmaya başlayan çocuklarda da  aynı şekil ve boyutlara sahip bir kıvrım oluşmakta.Bu kıvrım piyanistlerde sol tarafta belirmekte.


3—Ünlü fizikçi bir fizik problemi karşısında zorlandığında diğer odaya geçerek kemanını eline alıyor ve zihnini rahatlatana dek kendini müziğe veriyordu.Zaten en çarpıcı fikirlerini müzikle uğraştığı anlarda ürettiğini dile getirmişti.


3.1—Bilimde yapılan şey-olgu veya fizik fenomene en uygun elibiseyi-matematik modeli ortaya koyma çabasıdır.Bilim adamı bunu yapar bunun için oldukça sağlam bir terzilik temeli-matematik temel ve yaratıcık gerektirir.


3.3—Artık MEG cihazlarını kullanarak yan lonları ön lobdaki kıvrımı ne kadar aktive ettiğimizi bir yandan saptarken,bir yandan sağlam matematik temel ile ciddi bir problemi keman çalarak düşünüp çözüm üreten IQ su 150 nin üstünde bilim insanları üreterek dünyanın ve mühendisliğin-bilimin zor problemlerini çözme yolunda ilerleyebiliriz ve uzaya açılmaya başlayabiliriz.Zira insanlı uzay yolculuklarında böyle bir alt yapıya ihtiyaç olabilir.


Kaynak:Populer Science-Mayıs/2015-s:63




Makalenin İzlenme Sayısı : 338

Eklenme Tarihi : 21.11.2021

Önceki sayfaya geri dön.