MAKALELER / Akülü Feribot İle Seyahat







Akülü Feribot İle Seyahat:


1—Tersan Tersanesi Norveçin en büyük lojistik firmalarından Fjord1 için inşa ettiği feribotlardan 3.sünü teslim etti.


2—Feribot %100 akü enerjisi ile çalışacak.122x16.80 mxm ölçülerinde 130 araç kapasiteli 299 kişi alabilen feribot aküsünde depolan enerji ile Norveç te iki iskele arasında sefer yapacak ve her iskeledeki şarj istasyonlarında enerji depolayacak ve bunu iki iskele arasında kullanacak.


3—Kuzey Avrupa ülkeleri enerji verimliğinin sağlanması ve hava gaz emisyonlarının minimize edilmesine yönelik projelere önem verirken bu çerçevede özel tasarımlı projeler ön plana çıkıyor.


4—Yorum:


1—Türkiye İstanbul ve İzmir de vs  bu tür feribotları deniz otobüslerini iki iskele arasında kullanabilir.Bu politikalar ile sera gazı emisyonlarına karşı ciddi politika oluşturulmaya çalışılabilir.


2—Ulaşımda ileri yıllarda Akülü feribot,akülü otomobil,akülü tren,akülü tekne,akülü-pilli motosiklet vs hatta yakıt pilli uçaklar kullanılabilecek enstrümanlar olabilir.


3—Devlet bu konuda teşvik verebilir,teşvik edebilir.Öte yandan kömür santrali kurarken karbondikosidi toplayan-depolayan ve kullanan bir biçimde de tasarlayabilir ve kurabilirsiniz.


Kaynak:Dünya Gazetesi




Makalenin İzlenme Sayısı : 298

Eklenme Tarihi : 21.09.2021

Önceki sayfaya geri dön.