MAKALELER / Yapay Zeka-Derin Öğrenmede Sınırlar





Yapay Zeka-Derin Öğrenmede Sınırlar:

 

1--Derin öğrenme sistemleri yalnızca eğitildikleri veriler kadar iyidir; belli veri noktalarının çok fazla ya da çok az olması yazılımın tahminlerini çarpıtabiliyor.

 

1.1--Örneğin, Genentech’in veri dizisi 15 yıl öncesine ait kanser hastalarının klinik verilerine sahip. Bununla birlikte, elektronik tablosunda kullandığı genom test verileri sekiz yıllık; bu da, bundan önceki hasta verilerinin araştırmacıları tatmin edecek kadar karşılaştırılabilir olmadığı anlamına geliyor.

 

1.2--Genentech’ten Copping, “Eğer bu veri dizilerini anlamazsak, asla güvenilmeyen modeller ortaya çıkabilir” diyor.

 

2—Goldman Sachs--Banka, ağların mali analizi zorlaştırabilecek cümleleri göz ardı etmesini sağlayacak bir uygulama geliştirmesi için bir derin öğrenme profesörünü işe aldı. Örneğin, aile içi mülk devir işlemleri, bir evin gerçek değerini yansıtamaz. Nöral ağa, ticari amaçlı olan ve olmayan devir işlemleri arasındaki farkı öğretmek modeli iyileştirebilir

 

3—Instacart-Market teslimat startup'ı, çalışanlarının müşteriler için derlediği süpermarket ürünleri envanterinde anlaşılabilir veri dizisine sahip. Şirket, stokta olmayan siparişlerin yerine benzer alternatifler sunabilmek için algoritmalarına, karışık çerezi kuru yemiş ya da kabuklu yemişle ilişkilendiren sofistike sözcük bağlantılarını öğretiyor.

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 152

Eklenme Tarihi : 28.11.2022

Önceki sayfaya geri dön.