MAKALELER / Veri Depolama-Bulutta Veri Saklamanın Faydaları





Veri Depolama-Bulutta Veri Saklamanın Faydaları:

 

1—Veri kaybının Sonuçları:

 

1--Amerikan Milli Arşiv ve Kayıt Yönetimi Dairesi tarafından yapılan bir araştırmaya göre, veri koruma ve kurtarmada etkili bir çözüme sahip olmayan firmaların % 80’i büyük bir felaket yaşadığı takdirde işlerini kaybedecek.

 

2--Boston Bilgi İşlem Analistleri Bölümü’nün araştırmasına göre ise veri merkezlerine 10 günden daha uzun bir süre ulaşamayan firmaların % 93’ü bir yıl içerisinde iflas etti; % 43’ü bir daha hiç açılamadı.

 

3--Şirketlerin verilerini depolamak ve korumak için yapmaları gereken yatırım aralığı ise oldukça değişken.Maliyeti 500 dolardan başlayan bu yatırımlar, şirketlerin ihtiyacına göre değişiyor.

 

2--Sunucunun PC'ye Göre Avantajları:

 

1--Sunucular 7x24 çalışacak şekilde tasarlanıyor ve daha fazla verim sağlıyor.

 

2--Daha fazla bellek ve disk kapasitesi sunuyor. Bu da daha çok verinin saklanabilmesi ve veriye hızlı ulaşabilmesi anlamına geliyor.

 

3--Birden fazla işlemci desteğiyle performans artıyor.

 

4--Belleklerin yedeği alınabildiğinden veriler kaybolmuyor.

 

5--Sunucu kullanımında ağ bağlantıları hızlanıyor.

 

6--Uzaktan yönetilebiliyor.

 

7--Arızalan önceden bildiriyor.

 

8--İşin ihtiyaçlarına göre geliştiriliyor.

 

3--Yapılan araştırmalar, tüm dünyada veri depolama yatırımlarının 20 milyar doları aştığmı gösteriyor.Çok ciddi bir rekabetin yaşandığı pazarın en büyük oyuncuları arasmda ise EMC, Dell, IBM ve HP başı çekiyor. Bunlardan HP, veri depolama sunucuları (server) pazarmda her yıl % 40 büyüyor. HP Türkiye’nin KOBİ tarafındaki pazar payı ise % 65’e ulaşmış durumda.

Kaynak:Para Dergisi-2.8.12.2007

 

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 168

Eklenme Tarihi : 21.06.2022

Önceki sayfaya geri dön.