MAKALELER / Demir Sağlığa Faydaları-Doğal Destekler







Demir Sağlığa Faydaları-Doğal Destekler:

 

1--Demir bedenimizin temel elementlerinden biri. Olmazsa olmazı, vazgeçilmezi. Besinlerle vücudumuza düzenli olarak demir kazandırmamız hepimiz için özellikle âdet gören kadınlarımız, anne adayları ve emziren kadınlar için vazgeçilmez bir görev.

 

1.1--Minimum günlük demir ihtiyacı erkekler için 1 mg, kadın-lar için 1.5-2 mg civann- da. Bu rakam hamilelik ve emzirme dönemindeki hanımlarda 3-4 e katlanıyor.

 

2--Besinlerle demir kazanmanın en kolay yolu kırmızı ete, dalak, karaciğer gibi iç organ ürünleriyle yumurtaya ağırlık vermekten geçiyor.

 

2.1--Tabii ki bitkisel kaynaklı demirleri de ihmal etmemek şart. Pazı, karalahana, pancar, kuru fasulye, mercimek, ıspanak, avokado, börülce, kuru erik, kuru üzüm, hurma demir zengini sebze ve meyveler.

 

2.2--Doğru olanı bitkisel ve hayvansal demir zengini besinleri birlikte kazanmak: Mesela kıymalı, etli kuru fasulye, nohut veya mercimek.

 

2.4--Hemen uyaralım: “Madem İhtiyacım var, demir destekleri yutmam iyi olur” diye de düşünmeyin. Çünkü demirin vücutta fazlaca birikmesi karaciğer ve pankreas hastalanmasına neden oluyor.

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 153

Eklenme Tarihi : 25.04.2022

Önceki sayfaya geri dön.