MAKALELER / Arçelik Arge ve Arçelik Ürünlerinde Geri Dünüşen Ürün Kullanımı






Arçelik Arge ve Arçelik Ürünlerinde Geri Dünüşen Ürün Kullanımı:

 

1--Arçelik geçtiğimiz yıl 20 milyon pet şişeyi dönüştürerek, bunları çamaşır makinelerinin tamburası yapmış. Önümüzdeki yıllarda bu rakam katlanarak büyüyecek.

 

2--Denizlerimize her yıl 650 bin tondan fazla balık ağı bırakılıyor.Geçen yıl 65 ton atık balık ağlarından elde edilen termal plastik ve termal naylonlar fırın üretiminde kullanılmış.

 

3--Bu çamaşır makinesinin her yıkamasında su kaynaklarına 1 milyondan fazla bu mikro fiberler salmıyor.Bunlar arıtmalardan denizlere gidiyor, balıkların midesi yoluyla bizim midemize yani besin zincirimize dönüyor.

 

3.1--İşte çamaşır makinelerine bu mikro fiberleri yakalayan, biriktiren hazneler yapılmış.Haznelerde biriken mikrofiberler yeni filtrelere geri dönüştürülüyormuş.

 

4--“Solar buzdolabı” da geliştirilmiş bir ürün. Güneş enerjisiyle çalışıyor.

Arçelik Ar-Ge’lerinde akü ve invertör ihtiyacı ortadan kaldırılarak birkaç yüz dolara satışa çıkarılacak.

 

5--Bio buzdolabı projesi de çalışma , . sürecinde.Petrol kaynaklı geleneksel materyaller yerine soya ve mısır gibi sürdürülebilir doğal materyaller kullanılarak üretilen bio malzemeler kullanılacak. Buzdolabınızı artık kullanılmaz hale geldiğinde bahçeye gömeceksiniz ve 5 yıl içinde doğaya karışacak.

 

6--Yumurta kabuklarından yapılmış yumurta muhafazası...

 

7--İçine güneş ışını verilen buzdolabında meyve ve sebzeler gelişmeye ve vitamin üretmeye devam edecek.Solar dolaplarda evinizin ihtiyacı olan bazı gıda ürünlerini üretebileceksiniz.

 

8--Dünya fikri mülkiyet örgütü tarafından patent başvuruları derecelendirmesinde Arçelik Ar-Ge her yıl ilk 100 şirket arasına giriyor.

 

8.1--Küresel bir ankete göre, “İnsanların % 62’si pahalı bile olsa dünya için doğru şeyi yapan bir marka veya ürünü tercih ediyor. Tüketiciler dünyaya ve çevreye çok daha saygılı şirketleri tercih ediyor





Makalenin İzlenme Sayısı : 198

Eklenme Tarihi : 21.03.2022

Önceki sayfaya geri dön.