MAKALELER / Çiftçi Nüfusu Artırma Projeleri-Fransa





Çiftçi Nüfusu Artırma Projeleri-Fransa:

 

1--Fransa’da çiftçi sayısının her geçen gün azalması, yeni arayışları da gündeme getirdi. Nitekim, Fransız teknoloji milyarderi Xavier Niel’in desteklediği “Hectar” adlı modern çiftçilik okulu, tarımla ilgilenmeyen gençleri bu sektöre kazandırmak için faaliyete geçti.

 

2--“New York Times” . gazetesinin haberine göre, Hectar her yıl 2 bin genci sürdürülebilir tarım girişimleri üretebilecek ve yatırımcıları çekebilecek “çiftçi- girişimciler” haline getirmeyi amaçlıyor.

 

2.1--Girişimle, kar elde eden, tarımda robot ve modern yöntemleri kullanan yeni nesil çiftçilerin sektöre kazandırılmasının yanında, gelecek 10 yılda ülkede yaşanacak çiftçi krizinin de önlenmiş olacağı belirtiliyor.

 

3--Hectar kampüsü, hayatlarında hiç büyükbaş hayvan görmeyen veya çiftçilikle uğraşmayan gençlere eğitim veriyor. Kampüsün yakınında bulunan, 2 dönümlük araziye kurulu bir tarımsal-ekolojik sebze çiftliği olan “NeoFarm” da benzer amacı destekliyor.

 

3.1--NeoFarm, çalışanlarına düzenli çalışma saatleri ve tohum eken robotların programlanması gibi çiftçiliğin modern iş kollarında gelişme fırsatını sunuyor.

 

3.2--Teknoloji sayesinde ayrıca hafta sonu tatilinin de mümkün olabiliceği söyleniyor.




Makalenin İzlenme Sayısı : 221

Eklenme Tarihi : 21.12.2021

Önceki sayfaya geri dön.