MAKALELER / Veri Merkezi-Yeni %75 Yerli – Turkcellden





Veri Merkezi-Yeni %75 Yerli – Turkcellden:

 

1--Turkcell’in bugün açılışını yaptığımız Avrupa Veri Merkezi de güçlü ve yedekli bir teknoloji yatırımı.

 

2--Veri merkezinin yerlilik oranının %75’lerde olması da kıymetli bir gelişme. 9 büyüklüğünde depreme dayanıklı şekilde tasarlanan ve inşa edilen veri merkezimiz, Ankara, İzmir ve Gebze veri merkezlerinin bilgi yedekliği ve güvenliği açısından son derece önemli.

 

3--Avrupa Veri Merkezi’nin açılış töreninde konuşma yapan Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Aksu ise şunları söyledi:  “İnternet trafiğinin geçiş noktası haline gelen Türkiye; verinin taşınması ve saklanması konusunda kilit bir öneme sahip.

 

3.1--Turkcell olarak amacımız; bu coğrafi üstünlük ile şirketimizin sahip olduğu ileri ve yenilikçi teknolojiyi kullanarak, ülkemizi dünyanın en önde gelen ‘veri ve bulut teknolojileri üssü’ haline getirmek.

 

3.2—Öte yandan Küresel Mobil Tedarikçiler Birliği'nin (GSA) hazırladığı rapora göre, Turkcell dünyadaki en yüksek hızı veren üç operatör arasına girerken, 4.5 G hızında ise Avrupa'nın en iyi operatörü oldu.

 

4—Yorum:

 

1—İnternetin 1 saatlik durması ile ülkeler milyar dolar zarar edebilir.Bu anlamda internete yapılacak saldırılar-küresel internet çatısının 2 ye ayrılması vs nedenlerle internette olabilecek kesintilere karşı yurt içinde üretilen verinin ve datanın yurt içinde kalması stratejik güvenlik problemi.

 

2--Bunun çözümü genel internet kesintisi olsa bile yurt içi internet sistemi çalışmalı.Kamu yönetimi herhalde bunun bütün bileşenlerini-yerli işletim sistemi vs herhalde hızla sağlama yoluna gitmeli.

 

3—Ayrıca Turkcell vs yerli GSM operatörlerinin aselsan ile teknolojik işbirliğine giderek birer teknoloji firmaları olarak ülke içi teknolojik ihtiyaçlara çözüm üretmesi oldukça önemli.

 

Kaynak: https://www.dunya.com/

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 191

Eklenme Tarihi : 21.11.2021

Önceki sayfaya geri dön.