MAKALELER / Dik Oturma Depresyona Karşı-Dik Oturma Aparatı





Dik Oturma Depresyona Karşı:

 

1--Depresyon düzeyleri ve farklı oturma biçimleri arasındaki ilişkinin incelendiği çok az sayıda araştırmada depresyon belirtileri gösteren katılımcıların, depresyonda olmayan kişilere göre daha eğik oturduğu görüldü.

 

1.1--Bu beklenen bir durum, çünkü katılımcılar hafif ve orta düzeyde depresyon belirtileri gösteriyorlardı ve eğik oturuş depresyona işaret eder.

 

2—Yapılan bir çalışmada Dik oturan gruptaki kişiler kendilerini daha enerjik, hevesli ve güçlü hissettiklerini belirttiler. Aynca daha az yorgunluk hissettiklerini saptanmıştır.

 

3—Başka bir araştırmada ise dik oturan kişiler daha fazla kelime sarf ediyor ve “ben” kelimesini daha az kullanıyorlardı. Önceki araştırmalar “ben” kelimesini depresyonda olan kişilerin fazla kullandığını ve kendine odaklanmanın bir belirtisi olduğunu gösteriyor. Ayrıca depresyondaki kişiler konuşma esnasında daha fazla duraklıyor.

 

4--Dik oturmanın ruh haliyle bağlantısının tam olarak nasıl olduğu bilinmiyor. Görüşlerden birisi dik oturmanın beyin aktivitesini artırdığı ve kişilerin kendini daha iyi hissetmesini sağladığı yönünde. Bir başka görüşe göre insanlar dik oturduklarında kendilerini olduklarından daha iyi görüyorlar.

 

5—Piyasada beli dik tutmak için askılı atlet vs bulunmakta.

 

Kaynak:HBT- Furkan Avcı



2--Dik Oturuşa Yardım Eden Aparat:


1—Uzun süre masa başında oturarak çalışanların dik durmasına yardım eden The Ergo isimli aparat-cihaz sırt ve belde  önemli bölgeleri rahatlatırken kaslarıda güçlendiriyor.


2—Ergo tıpkı sırt çantası gibi giyiliyor ve cihaz tam kürek kemiklerinin ortasına gelecek şekilde ayarlanıyor.sonra sırtta alttaki uzantılarla gerginleştiriliyor. Aparat ın kürek kemiği ortasında olup sol ve sağ kolda kol altından girip kol üstünden aparata bağlanan ipleri olup aparatın altında iki ip ise dik duruş için gerginliği sağlıyor.


3—Üretici firma gergi ile ağrıların ve yaralanmaların bile tedavi edileceğini konusunda garanti veriyor.


4—Yapılan bir bilimsel çalışmada masa üstünde çalışırken eğik durumda oturulması kişiyi depresyona sürükleyebildiği,dik oturulması durumunda daha enerjik ve depresyon uzak kalındığı saptanmış durumda.


4.1—Sonuç olarak depresyondan uzak ,yüksek öz güven için dik oturulmalı ve dik yürünmesi için bu tip cihazlardan yararlanılabilir.Ayrıca masa üstünde çalışırken her 40 dk da hareket edilmediğinde kas hücreleri yağ depolama konumuna girmekte.Bu nedenle her 40 dk bir bir nedenle hareket edilmesi uygun olacaktır.


Kaynak.HBT-www.kickstarter.com/projects/708946960/the-ergo-posture-transformer-perfect-posture-insta/descripton 





Makalenin İzlenme Sayısı : 168

Eklenme Tarihi : 21.10.2021

Önceki sayfaya geri dön.