MAKALELER / Futbolda Uluslararası Başarı Neden Sağlanamıyor







Futbolda Uluslararası Başarı Neden Sağlanamıyor:

 

1—Beşiktaş-bayern münih maçına hazırlanırken teknik direktör vs beraberlik veya 1-0 esas alarak maça başladı.Teknik direktör veya futbolcular için ifade edilirse inanmadıkları şeyi onların bilinçaltı hiçbir zaman gerçekleştiremez.


1.1--Bilinçaltı her insanın sihirli gücüdür ve somut kanıtlara dayanır.Maçtan önce başta teknik direktör ardından tüm futbolcular alman panzerleri bizi ezer geçer mantığıyla maça başladı.

 

1.1--Oysa tarihte:Bir savaşta Osmanlı ordusu birbirine zincirle bağlı atlardan oluşan macar ordusunu önce ay biçiminde çevreledi ardından topçu ateşiyle zinciri parçaladı zincirin çökmesiyle karşı grubu yendi.

 

1.2—İnanmadığınız şeyi bilinçaltınız gerçekleştiremez- inandığınızı gerçekleştirir.Bu nedenle futbolda ve diğer alanlarda teknik direktörlere-futbolculara kesinlikle nlp-bilinçaltı eğitimi verilmelidir ki onlar karşı takımı maçta yeneceğini hayal ederek maça başlasınlar.

 

2—Teknik direktörler teknik olarak çalışmıyor.Yabancı antrenörler futbolcuların üzerine antremanda çeşitli sensörler yerleştirip kamera kayıtları ile yavaş çekimde topa hangi açıda fizik kuralları veya teorisine göre hangi hızda vurması gerektiğini defalarca eğittikten sonra istenen kıvama getiriyor.


2.1--Yüzme antremanlarında kayıtlar akışkanlar mekaniği simülasyonlarına göre her an inceleniyor.Kulaç biçimi-stil tek tek analiz ediliyor.

 

3—Yabancı antrenörler , Futbolcularına Nörobiyofedbek eğtimi aldırtarak kendi beyinlerini yönetmeyi öğetiyor.Bu ise başarıyı getiriyor.

 

4—Yabancı futbolcular maçta at gibi 2 saat koşuyor.Kurallara uygun doğal dopingi herhalde alıyorlar.Yoksa 2 saat kimse at gibi koşamaz.

 

5—Yabancı ülkelerde antrenörler Sporcuların gen analizlerinden kimin iyi futbolcu kimin iyi yüzücü olacağı analizi yaptırıp ona göre takımlarına oyuncu alıyorlar.

 

6—Futbolda en önemli sorulardan birisi de kulüplerin borcu problemi.Beşiktaş uygun mali sistem ile kasasını doldururken,diğer takımlar niye bu durumda değil.


6.1--Yönetim kurullarında kulüp başkanı seçimini ahpap çavuş ilişkisi ile oluşturan yapılanmanın seçtiği başkanın kulübe bir hayrı olmayacağı gibi aynı zamanda kulübü borca boğabilmekte.


6.2--Bu nedenle Türkiye de Spor kulüpleri için AB standardında mali yapılanma ve başkan seçimi herhalde şart.

 

6.3--Mevcut sistemde başkana bağlı delege sistemi ve kulübü borca boğan başkanlar sürekli seçilmekte ve kendileri çalıp kendileri oynamakta-taraftarın maddi ve manevi desteğini hoyratça harcamakta.


6.4--Sonuç olarak kulüp seçimlerde kullanılan bu delege sistemini ya ıslah etmeli yada ortadan kaldırmalı.

 

7—Yabancı ülkelerde Teknik direktörler Maçtan önce oyun teorisi vs teori ile maçı önce simüle etmekte ardından maçta oynayacak kadro ve oyun için yapılandırmaya gitmekte.

 

8—Öte yandan Futbolcuların beslenme düzeni organik ve hayatları düzgün olmalı.Bu sağlanamayınca sonuç alınamıyor.

 

9—Yukardaki tüm süreçler Türkiyede rahatlıkla yapılabilir.Yeterki bu konular üzerine gidilsin.





Makalenin İzlenme Sayısı : 260

Eklenme Tarihi : 21.10.2021

Önceki sayfaya geri dön.