MAKALELER / Bitkisel Tedavi Önerileri-20- Uzun Yaşam-Yaşlılık Bilimi






Bitkisel Tedavi Önerileri-20- Uzun Yaşam-Yaşlılık Bilimi:

 

**Aşağıdaki bitkisel ürünler bakanlık ve belediye denetimli satış yerlerinden alınmalı ve Bitkisel Ürünler Doktor bilgisi ve kontrolünde kullanılmalıdır. Öncelikle doktor bilgisi ve kontrolünde tedavi esastır.Aşağıdaki bilgilerden doktor kontrolünde destek tedavisi bilgileri olarak yararlanılabilir.

 

 

1—Uzun Yaşam için öneriler….-her gün kuruyemiş tüketenlerin yaşam süresinin hiç yemeyenlere oranla % 20 daha uzun olduğu saptanmıştır. Tüketilen kuruyemişler arasında ise fındık önemli bir yer almaktadır” diye konuştu.

 

2—Görme Kaybına Karşı öneriler…………:

2.1---Havuçtaki Beta-Karoten gözleri yaşlılığın getirdiği görme zayıflığından koruyor

 

2.1.1--ABD’deki Cornell Üniversitesi’nden bilim adamlarının fareler üzerinde yaptığı araştırma, kahvede büyük oranda bulunan klorojenik asit adlı maddenin görme yeteneğindeki azalmayı önlendiğini ortaya koydu.

 

2.2--Araştırma, saf kahvede yüzde 7-9 oranında bulunan antioksidan özelliğine sahip bu maddenin ayrıca, glokom, yaşlanma ve diyabet sonucu retinada meydana gelen bozulmaya bağlı oluşan körlüklere de mani olabileceğini gösterdi.

 

2.3--Çocuklarda ve ileri yaşlarda karşılaşılan görme kayıplarının önüne geçebilmenin en doğal yolu düzenli olarak kayısı yemektir.

 

2.3.1--Kayısı tüketimi sayesinde gece körlüğü, katarakt ve göz dejenerasyonları önlenebiliyor. Özellikle katarakt ameliyatı geçiren kişilere kayısı öneriliyor" dedi.

 

 

3—İşitme Kaybına Karşı Diyet önerileri……….:

3.1--Potasyum kaynakları:Muz-Patates, ıspanak, lima fasulyesi, domates, kuru üzüm, kayısı,kavun, portakal, yoğurt ve süt.

 

3.2--Folik Asit Kaynakları:et, ıspanak, brokoli ve kuşkonmaz.

 

3.3--Magnezyum Kaynakları:Muz, enginar, patates, ıspanak, domates ve brokoli.

 

3.4--Çinko Kaynakları: Sığır ve tavuk eti, kaju fıstığı, badem, fıstık, fasulye, bezelye, mercimek, istiridye ve koyu çikolata.

 

4—Bilişsel Gerilemeye Karşı:Ispanak tüketmek, yaşlanma ile ilişkili beyin fonksiyonlarındaki düşüşü azaltmakta.Yaşlılığa bağlı öğrenme güçlüklerini iyi gelir.

 

5—Kabak , Yaşlılığa bağlı kemik rahatsızlıklarına karşı önleyici etkisi vardır.

 

6—Karanfil-Çay gibi demlenip tatlandırılarak içildiğinde hafızayı kuvvetlendiriyor, zihni açıcı ve unutkanlığı geçirici etli gösteriyor

 

6.1--Nar beyinde oksijen azlığını önleyerek bunama ve zekaya faydalı yönde etki eder.

 

6.2--Yer fıstığı içinde bulunan yağlar ve vitaminler beyin için fayda sağlar. Doktorların özellikle Alzheimer hastalarının ve orta yaşta unutkanlık yaşayanların da tüketmesi gerektiği uzmanlar tarafından söyleniyor

 

7—Gıda takviyesi olarak Mantar Kullanımı:

 

7.1--Reishi mantarı yaşlanmayı geciktirmekte, hücreleri yenilediği için kanser tedavisinde kullanılmakta.Çok güçlü antibiyotik özellikleri bulunmakta.

 

7.2--Dede sakalı mantarı olarak bilinen Hericium Erinaceus mantarı,sinir hücrelerinin yeniden oluşmasını sağlayarak alzeheimer hastalığı tedavisinde kullanılmakta.Bir ay boyunca bu mantarı tüketen hastaların % 60 kavrama yeteneğini tekrar kazanmakta.

7.3—Aynı mantar sindirim kanalı iltihap-ülser ve tümörlerini de tedavi etmekte kullanılabilmekte.

 

 

7—Kemik erimesine karşı öneriler…………:

 

1—tuz-deniz tuzu-yemeklik kullanmak,

 

2—**soğan

 

2.1--**Dereotu, Zengin miktarda kalsiyum içerdiğinden dolayı kemik sağlığını korur. Kemik kaybını önlemeye yardımcı olur.

 

2.2--**Kurutulmuş domates mükemmel bir magnezyum kaynağıdır. Magnezyum, kemik dokusunun sağlığını korur ve enerji üretimine yardımcı olur.

 

3--soya unu,

4--**defne,

 

5—kalsiyum kaynakları,

6--balık yağı,

 

7--şalgam,

8--maydanoz,

 

9--**süt,yoğurt,

9.1—Süt , kemik erimesini önler(bayanlar-yaşlılar)(günde 2 bardak)

 

10--***somon balığı,

 

10.1--**Taze Çay içmek kemikleri güçlendirir ve osteoporoz-kemik erimesi riskini azaltır.

 

11--üzüm,kaysı pekmezi

 

12--Armutta yüksek oranda bor vardır. Bor vücutta kalsiyumu korur, osteoporozu önler veya geciktirir.

 

13--Ay çekirdekleri özellikle magnezyum ve kalsiyum-bakır açısından zengindir.Bu ise sağlıklı kemikler-kıkırdak dokusu demektir.Gece yatmadan önce yarım küçük kase ayçekirdeği yemek uyku açısından da önemli.

 

13.1--Manganez ve bakır açısından zengin olan bakla yemeği kemik kaybını önler.

 

14--Bademin Osteoporozda faydası:Bademin kalsiyum ve fosfor gibi iz mineralleri içermesi kemik ve diş sağlığının korunmasına yardımcı olur. Hatta osteoporoz ile savaşabilir.

 

15--kemik erimesi sorununu yaşayan insanların ve menopoz dönemindeki kadınların balık etini fazla tüketmesi gerekiyor. Balık, kemikleri de güçlendirir. Özellikle de kılçığı ile yenilebilen küçük balıklar kalsiyumdan zengin olduğundan, kemiklerin güçlenmesini sağlar.

 

16--Bamya, özellikle kemik erimesine faydalı olabilir. Bamya tohumunu öğütüp tozunu yoğurda katıp yemek eklem kireçlenmesi için faydalı olabilir.

 

17—Yemeklere defne katmak suretiyle kalsiyum takviyesi(kemik erimesi-kirıkları) sağlanabilir.

 

18—Yemeklere zerdeçal katmak Osteoporoza karşıda koruyucu olup özellikle kadınların-yaşlıların kullanmasında faydalı olabilir.

 

7.2—Kollagen-Osteoporoz:Osteoporozda kollagen azalmakta ve kemik yoğunluğu da bununla orantılı olarak azalmaktadır.Var olan kollagen kanserin  yayılmasında en önemli engel olarak karşımıza çıkmaktadır.Kollagen üretimi üzerinde etkili ve en önemli vitamin C vitaminidir.C vitamini en bol olarak portakal, mandalina, greyfurt, kivi vb. meyvelerde ve en çok da pişmemiş yenilen kuru soğanda bulunur.

 

7.3--Marketten-Kasaptan alınan çorbalık Kemik suyu  ilerleyen yaşlarda ortaya çıkan kemik erimesini engeller.

 

7.4--Kemik erimesinde 1 tatlı kaşığı toz haline getirilmiş yumurta kabuğu tozunu limon suyuna yatırıp içmek-

 

7.5--balığı soğan-şalgam ile yemek-ev yoğurdu ve ayran tüketmek-

 

7.6--gece yatmadan evvel 1 bardak muzlu ılık süt içmek güzel uygulamalardır.

 

7.7--Kemik suyu kolajen(eklemlerin ve kemiklerin(kırık kemiklerin ihtiyacı olan kollajen), glutamin ve prolin gibi maddeler içerir. Bu maddeler kemik suyunun düzenli tüketimi ile dengelenebilir.

 

8--Lahana, içerdiği Potasyum ve magnezyum ile kemikleri güçlendirir.Ayrıca demanstan ve kanserden korur.

 

9—**Limon suyunda erimiş sarımsak suyu , tüm romatizmal iltihabı önleyip, hertür romatizmal ağrıları dindiriyor, kireçlenmeyi önlüyor.

 

10—**Beyaz Soğan-Kadınlarda menopoz, erkeklerde ise özellikle 65 yaş sonrası ortaya çıkan kemik erimesine karşı beyaz kuru soğanın iyi gelmekte.

 

11—**Patlıcan kemik erimesine karşı faydalı bir besindir.Kuru beyaz soğan yanında közde patlıcan ezmesi iyi gider.

 

11—Yaşlılıkta Pırasa:

1--Pırasa, İçerdiği kamferol ile kan damarlarındaki hasarları azaltmaya yardımcı olur.

2—İçerdiği  Yüksek miktarda içerdiği folat-folik asit  kalp sağlığını korumaya destek olur.

3--Pırasa, içerdiği antioksidan etkili gallik asit ile yaşlanmayı geciktirici etkiye sahiptir.


Kaynak:arge7.com




Makalenin İzlenme Sayısı : 208

Eklenme Tarihi : 21.06.2021

Önceki sayfaya geri dön.