MAKALELER / Eğitimde Çocuklarımıza Neyi Öğretmeliyiz








Eğitimde Çocuklarımıza Neyi Öğretmeliyiz


1--İnsanlar nasıl analitik düşünmeye başlatabilirsiniz:


1.1-Herkesi(Doktor,mühendis,çocuk, öğretmen,çiftçi vs)  otoket eğitimi verirsiniz.2-3 boyutlu çizim tek boyutlu düşünce üretiminden 2-3 boyutlu düşünmeye yönlendirir.ve bu gerçeklenmesi halinde Türkiye toplumu genç nufusu ile zıplar.


1.2--Her çizimde hata ve düzeltme sonuçta zekanız için sinir bağlantılarında yeni bir bağlantı artışı getirir.Bu da toplumsal olarak kullanılabilir işlenmeye hazır potansiyeli yani IQ nuzu yukarı çeker.


1.3--Herşeyi sorgulayabiliriz buna istisna olan fikirlerden biride yaradılış ve yaratıcı  fikridir.Yaradılışı ve yaratıcıyı da sorgulayabiliriz ancak buna bilgimiz ve kapasitemiz yetmez.


2--Herşeyi sorgulamaya ve altında yatan mantığı anlamayı öğretmeliyiz.


2.1--Zira etrafınızda görülen her fiziksel ve düşünsel şey(paltonuz, lambanız,  yollarınız, evleriniz, yemeğiniz,cam pencereniz,kitabınız ve onun içinde bulunan tüm düşünceler vs)insanlar uygarlık için üretmişlerdir.


2.2--Yani insan oğlu dünyaya fiziksel ve düşünsel olarak çırılçıplak olarak indirilmiştir.yada kendini böyle bir ortam içinde bulmuştur.Ve de her insan yavrusu aynı mantıkla yeniden dünyaya gelir.


3—Çocuklarımıza ister doktor-ister mühendis-ister-bakkal-ister yönetici olsun esnaf olmayı-etik-ilkeli-tutarlı-bilimsel-demokrat olmayı-inançlı olmalı öğretmeliyiz.Çocuklarımız çok okumalı-çok seyahat etmeli-sağlıklı beslenmeli-spor yapmalı-en az bir müzik aleti çalmalı-sanatla ilgilenmeli-bilim dergilerinden en az birini sürekli takip edebilmelidir.

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 498

Eklenme Tarihi : 25.08.2020

Önceki sayfaya geri dön.