MAKALELER / Ağız Yolları Hastalıkları-Grip-Nezlede Bitkisel Tedavi







Ağız Yolları Hastalıkları-Grip-Nezlede Bitkisel Tedavi

***Bitkisel ürünler ruhsatlı aktarlardan vs alınmalı ve doktor önerisi ve kontrolunda kullanılmalıdır.

1.1--boğaz ve ağız içi iltihaplarında soğutulmuş adaçayla gargara yapmak iyi gelebilir. Adaçayı, Bakterilere, virüslere, mantar hastalıklarına karşı etki gösterir. Ağız boğaz mukozasında iltihabı gidermede etkilidir.

 

1.2--Yaşlı-felçli hastaların balgam eritmesi için keten tohumu ile birlikte kaynatılmış soğutulmuş ada çayı suyu kullanılabilir ve yan etkisi en az çözümlerden biridir.

 

2.1—Ebegümeci çayı gargarası Boğaz yolları-Solunum sistemi tahrişleri ve iltihaplarında koruyucu olarak kullanılır. bronşitte göğüs yumuşatıcı, balgam söktürücü ve öksürük kesici özelliğe sahiptir.

 

2.2—Ebegümeci çayı gargarası Ağız mukozası hastalıkları, faranjit, bronşit, soğuk algınlığı  astım ve gripte kullanılır.

 

3—Gribal enfeksiyonlarda-H. simplex, polio ve parainfluenza tip virüslere karşı

 hergün 1 bardak portakal suyu,Ada çayı içmek.Papatya çayı gargarası yapmak.

 

4—Grip tedavisi için kuşburnu,acı soğan,C vitamini,limon,meyan,elma ,kekik,havuç, sarımsak,köri,rezene,satsuma,tarçın karabiber,biberiye, hatmi+ıhlamur ,ballı tarçın,çörekotu yağı,defne yağı,iğde yağı,limon yağı, **sarımsak (koruyucu),**elma sirkesi kullanmak(örneğin salatalarda),**nane çayı kullanılabilir.

 

4.1—Grip tedavisinde Ayva, balık, badem, bal, brokoli, ceviz,çam fıstığı, elma,helva, karabiber,kavrulmuş fındık,  kırmızı et, lahana, mantar, taze patates, turunçgiller, yulaf kullanılabilir

 

4.1—Grip çayı-Baharatçıdan 2TL kök-toz değil zencefil,2 TL kök zerdeçal-toz değil,1 TL kök karabiber ve 3tl lik ısırgan tohumu alınır.Bir cam bardağa sıcak su konur.İçine 1 ad kök zencefil,1 adet kök zerdeçal,4-5 ad kök karabiber ve 1 çay kaşığı ısırgan tohumu atılır içine yarım limon sıkılır 5 dk demlendikten sonra sıcak sıcak içilir.Oldukça etkili olup başka hiçbir şey karıştırılmamalı ve günde 3x1 defa yapılabilir.

 

4.2--Gribe karşı Ihlamur, ginseng, ayva, tarçın-karanfil, yeşilçay-nane, kuşburnu çayları kullanılabiliyor ve bu çaylar hazır olarak satılabiliyor.

 

5—Ayva suyu-çayı Grip ve nezle de iyileşmeyi hızlandırır.

 

5--Nefes Kokusu Tedavisi İçin…………….Sürekli yemeklerde Yoğurt yemek—ağız kokusu için yarım limon tüketmek—karanfil çiğnemek—maydanoz çiğnemek—( adaçayı+nane ) çayı

 

6--Nezle Tedavisi İçin…………….Limon suyundan yapılan limonata—(şekerli menekşe yaprağı çay)şerbeti

 

7--Öksürük Tedavisi İçin…………….(meyan kökü çayı+bal)şerbetini içmek

 

8—Fesleğen ,Ağız yaralarını tedavi eder.Fesleğenli çorba içmek güzel olur.

 

9—Ispanak, soğuk algınlığı, ağız, boğaz ve göğüs hastalıklarına karşı da faydalıdır.

 

10--Kekik çok güçlü bir antiseptik olarak bilinir.Limonlu Kekik çayı ,grip salgınlarında bol bol kullanılabilir.Ayrıca Balgam söktürücü olarak kuru ve balgamlı öksürüklerde iyi bir rahatlatıcıdır.

 

11--Soğan,Boğaz iltihabı (Iarenjit)'in tedavisi sesin güzelleştirilmesi sinirsel rahatsızlıkların tedavisi öksürüğe bronşit ve boğaz ağrısına karşı en iyi ilaç soğan suyunun balla karıştırılarak yenmesidir.

 

12--Gribe karşı akşam yemeğinde 2 diş sarımsak(taşköprü vs) ve1 soğan+roka yiyilebilir.

 

13—Nane çayı, soğuk algınlığı ve gribe karşı iyi gelmekte.Nane çayı ,bronşit, öksürük gibi rahatsızlıklarda da tedavi edici.Ballı nane çayı nefes darlığında da kullanılabilir:

 

14--İnatçı kuru öksürük ve balgama karşı sütün içine atılan keten tohumu ve keçiboynuzunu 10 dk pişiriltikten sonrasüzgeç ile süzülüp  ballı olarak içilebilir.

 

14.1--Balgam söktürücü özelliği ile dikkat çeken keçiboynuzunu süt ile birlikte tüketerek öksürük sorunundan kısa sürede kurtulabilirsiniz.

 

15—Soğuk algınlığında eczaneden vıcks alıp göğse ve boğaza sürülebilir ayrıca solunum yollarını yumuşatmak için ıhlamur çayı yapılabilir.

 

16—Rezene çayı, Öksürük ve soğuk algınlıklarında- Bronş mukozası üzerinde salgı arttırmada ve iltihap gidermede etkindir.

 

17--Kara hardal terleticidir.Yüksek ateş,soğuk algınlığı,grip ve bronşitin atlatılmasına yardımcı olur.

 

18—Tere, kronik bronşit ve diğer göğüs hastalıklarında, balgam sökmeye yardımcıdır.

 

19--Siyah çay, bağışıklık sistemini güçlendiren alkilamin antijenleri içerir. Buna ek olarak, virüslerle mücadele eder. Günlük hayatımızda grip ve diğer yaygın virüslerden korunmamızı sağlar.

 

20--Kimyon astımla savaşır.Astımda ayrıca keçiboynuzu kullanmak-içecek olarak kefir içmek-yatak odasına tuz lambası koymak uygun olabilir.

 

21—Isırgan,soğuk algınlığına ve gribe karşı koruyucudur. Öğütülerek tüketilmesi gereken ısırgan tohumunun-keten tohumu tozu ile bal, pekmez veya yoğurt ile karıştırılarak 1 tatlı kaşığı yenmesi önerilebilir.

 

22--İncir, göğsü yumuşattığı için bronşit ve öksürük gibi sağlık problemlerinde balgam söktürerek rahatlatır.Süte keten tohumu ve incir katıp kaynatıp-hafif sıcak içtiğinizde öksürüğü(gıcık) keser ve bronşite büyük fayda sağlar.

 

23—İşkembe(paça) çorbası , içeriğinde fosfor, kalsiyum, çinko gibi minerallerle, yüksek oranda B12 vitamini içerdiğinden bağışıklık sistemini güçlendirerek, özellikle grip, soğuk algınlığı gibi üst solunum yolları enfeksiyonlarına yakalanma riskini azaltır.

 

24--Fesleğen, Balgam söktürücüdür. Organik pirinçli reyhan-fesleğenli çorba iyi gider.

 

25—Keçiboynuzu-Özellikle sigara içenler için oldukça etkili bir yiyecek olan keçiboynuzu sigaranın verdiği hasarı temizliyor. Akciğerleri güçlendiren keçiboynuzu özütünü her sabah aç karnına yoğurtla karıştırıp tüketebilirsiniz.

 

26—Kereviz-Astıma fayda sağlıyor.

 

27--Kırmızı turp Nezle ve grip gibi hastalıklarda burnun akmasını engeller.Kırmızı turp Verem hastalarına tavsiye edilir.

 

28--Kudret narı, Antibiyotik içeriğini bolca barındıran kudret narının özellikle soğuk algınlığına ve grip gibi enfeksiyonel hastalıklara iyi gelir.Ballı kudret narı yemek.

 

29-- Agarikon türü mantarlar A ve B tipi grip viruslarında etkili.

 

30-- Meyan Kökünün, balgam söktürücüdür.Bronşite iyi gelir.Nezle,Anjin ve boğaz ağrısına faydalı olur.

 

31—Pekmez, öksürüğü keser ve balgam söktürücüdür.

 

32—Rezene, balgam söktürücüdür.

 

33—Semiz otu ,vücudu mikroplara ve soğuk algınlığına karşı korumakta.Yoğurtlu sarmısaklı semiz salatası iyi gider.

 

34—Susam-Solunum yolu hastalıklarına karşı faydalıdır. Nefes darlığı ve bronşite iyi gelir. Soğuk algınlığında iyileştirici etkisi görülür. Antiseptik (mikrop kırıcı) etkisi de vardır. Bademcik ve boğaz enfeksiyonlarına iyi gelir.

 

35—Süt-Kronik bronşiti önler(çocuklar). Kronik bronşitin olmasını engelleyen süt, ayrıca öksürüğe de iyi gelmektedir.İnatçı öksürükte ballı bir avuç keten tohumunu sütte kaynatıp-süzülüp içilmeldir.

 

36--Öksürük ve bronşit: Bir avuç siyah kuru üzüm, yarım lt. sıcak suda kaynatılıp sıcak sıcak içilirse çok fayda verir.

 

37--Vaniyalı içecekler ,öksürüğü, boğaz ağrısına faydalıdır.Vanilya, koklandığında mide bulantısını dindiriyor.

 

38--Vanilya, soğuk algınlığı astım gibi üst solunum yolu hastalıklarına oldukça faydalıdır.

 

Kaynak:arge7.com

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 1651

Eklenme Tarihi : 26.05.2019

Önceki sayfaya geri dön.