MAKALELER / Mülkiyetsizlik Anlayışı Yayılıyor-Gençler-Dünya






Mülkiyetsizlik Anlayışı Yayılıyor-Gençler-Dünya:

 

1—Dünyada birçok sorunun kaynağında belki mülkiyet kavramı var.Hatta aşırı mülkiyet duygusunun dünya kaynaklarının hızla tükenmesine yol açtığı düşünülebilir.

 

1.1--Bu probleme çözüm olarak ve aynı zamanada gezegenin kalabalığını dikkate alarak dünyanın sahibi gençler arasında mülkiyet duygusunun yerine paylaşımcı bir düşünce biçimi gelişmekte.

 

1.2—Bunu farkeden teknoloji firmaları ürünlerinin kullanımında artık ürünü satmak yerine ürünü kiralayan abonelik sistemlerini devreye almakta.Bu ürün bir otomobil,bir ev,bir müzik sitesi vs olabilmekte.

 

2—Bu kervana katılanlardan biriside Nissan. Nissan, sürücülerin aylık abone olarak diledikleri Nissan marka aracı kullanacakları sisteme geçiyor. Nissan Switch, ilk önce Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Houston eyaletinde sürücülerle buluşacak.

 

2.1--Nissan abonelik sistemi fiyatları belli oldu.Bu sisteme geçen sürücüler, sırasıyla aylık 699 dolar ve 899 dolar fiyat etiketi ile ‘Select’ ve ‘Premium’ abonelik planları arasından tercihini belirtecek. Buna ek olarak kullanıcıların hizmete katılım bedeli olarak tek seferlik 495 dolar ödemesi de gerekiyor.

 

2.2--Nissan Switch elbette bu alanda ilk değil. Audi, Lexus ve Mercedes-Benz gibi diğer otomobil üreticilerinin de benzer abonelik sistemleri devam ediyor. Ayrıca ABD merkezli bir elektrikli otomobil girişimi olan Canoo’nun da önümüzdeki yıl böyle bir sistemi devreye sokacağı kesinleşti.

 

3—Kısaca ürün kullanımında satın al yerine kullan-öde sistemleri devreye girmeye başladı.Evlerini kullanmadıkları dönmede kiralayanlar-araç paylaşım sistemleri-araç kiralama sistemleri-araç-gereç kiralama sistemleri-gıdada yenilmeyen gıdaları toplayan gıda bankaları vs bu eğilimin işaretleri.Bu ise vermliliği aertıran unsurların başında geliyor.

 

3.1—Öte yandan gençler mal ve hizmetlerde kirala-kullan metodunu kullanırken sosyal sistemde muhafazakar bir yapıda ilerlemekte.Tek eş ile ömür boyu sevgiye dayalı evlilik gibi.

 

Kaynak: https://www.tamindir.com

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 518

Eklenme Tarihi : 14.03.2020

Önceki sayfaya geri dön.