MAKALELER / Atıştırmalıklar Sağlıklı mı-Öneriler








Atıştırmalıklar Sağlıklımı-Öneriler:



1—Çedar peyniri—işlenmiş ürün olup peynir değildir.Yerine tam tahıl ekmek arası eski kaşar/otlu peynir-roka-çeri domates olabilir.



2—Yoğurtlu Parfeler:Hazır parafelerde şeker,yağ,meyve kompostoları olabilir.Yerine mevsimlik meyveyi blenderde parçalayıp satın alınan doğal yoğurda katılabilir.



3—Zenginleştirilmiş Kurabiyeler:Bu kurabiyeler ile temel mineral ve besinlerin alınması sözkonusu değil.Bunun yerine fındık-fıstık-meyveli-tereyağlı-organik undan kurabiye yapılıp yenilebilir.



4—Tam tahıllı cipsler:Bu cipslerin tam tahıl olduğundan emin olmak gerekir.İçeriğindeki lif miktarına bakılabilir.Yerine hafta sonları mısır patlatması-kestane pişirmesi yapılabilir.



5—Pestiller:İçeriğinde şeker bulunması-sentetik C vitamini eklenmiş olması-lif içermemesi açısından iyi bir seçenek değil.Yerine pekmezden yapılan organik pestiller-cevizli pestil sucuk önerilebilir.



6—Kuruulmuş Et:Tuz ve şeker yüklü bu ürün yerine gerçek kurutulmuş et-ısıl işlem görmemiş-markalı gurme sucuklar-organik sucuk önerilebilir.



7—Peynir Çeşnili Kraker:Tam tahıllı olmayıp yerine tereyağlı-palm yağlı değil peynirli-kıymalı pohaça önerilebilir.



8—C vitamini katkılı meyve çerezi:Bu gibi ürünler yerine organik maraş dondurmasına kaysı-çilek vs parçacıkları eklenip yenilebilir.



Kaynak:HBT-S:50-10.03.2017-s:10






Makalenin İzlenme Sayısı : 484

Eklenme Tarihi : 02.05.2020

Önceki sayfaya geri dön.