MAKALELER / Lezzetin Sırrı Nedir-Lezzetli Ekmek-Et Pişirmek-Yaşam Enerjisi








Lezzetin Sırrı Nedir-Lezzetli Ekmek-Et Pişirmek-Yaşam Enerjisi:

 

1—Besinlerin vucudun ihtiyacı olan temel maddeler-sarf malzemeleri (karbonhidart-yağ-protein-temel aminoasit-vitaminler-tuzlar vs) dışında ayrıca yaşam enerjisi adı verilen muhtemelen dna üzerinde depolanan bir enerjiyi-orgon(wilhlem reich ifadesiyle ) de barındırıyor olabilir.

 

1.1--Bu enerji uzaydan gelmekte ve denizlerde-toprakta-sularda-kök sebzelerde değişik oranda bulunmakta olduğu düşünülebilir.Bu enerji bir besinde ne kadar yoğunsa o besin yenildiğinde o kadar lezzetli gelebilir mi.

 

1.2--Bu enerji kişinin  yaşam enerjisine dna düzeyinde/dna ya belli açıyla giriş yaparak- katılarak kişinin enerji seviyesini yükseltir.

 

1.2.1—Isıyı  moleküllerin kinetik enerjisi olarak yorumlanabilmekte.Isı dalgalarını tıpkı ışık gibi(elektromanyetik dalga veya değil)belli aralıkta dalga hareketi olarak kabul edersek bu dalganın bir frekansı ve genliği vardır.Sıcaklık ile frekans yüksek değerlere .ıkar ve frekans yükselir dalga boyu küçülür.Odun ateşindeki ısı dalgaları elektrikli fırında üretilen ısı dalgalarından daha düşük frekanslı olabilir.

 

1.2.2—Yaşam enerjisini de tıpkı ısı gibi bir dalga olarak kabul edersek ısı dalgaları-yavaş ısı dalgaları yaşam enerjisini taşıyabilir.Pişme ile bu enerji besindeki dna ya suya karışabilmekte.Karışan bu enerji zamanla termodinamik olarak dağılmakta.Bu nedenle besinin alınması ile vücuda geçer.

 

1.2.3—Yaşam enerjisi yürüdüğümüz toprakta-organik besinde-denizlerde-kök sebzelerde-balıklarda-tam tahıllarda-ph yüksek kayank suyunda daha yüksek miktarda bulunabilir.Bu enerji dağıldıkça sebze vs kirlian fotoğrafındaki saçılma-haleler ortadan kalkar.Ölmüş besinlerde-canlılarda bu enerji kirlian fotoğraflarında görülmez.

 

1.2.4—İleri yıllarda belki bu yaşam enerjisinin frekansı-genliğini ölçen cihazlar üretilebilecektir.Bu enerjiyi wilhelm reich orgon jeneratörlerinde-yaşam enerjisi jeneratörlerinde mavi ışık olarak ürettiği söylenmekte ve bu enerjiyi kanser hastalarını iyileştirmekte kullanmış.

 

1.2.5--Öte yandan ısı konusunda ısıyı yokedebilecek jamerler-ısı dalgalarını dalgalarını girişimi(aynı genlikte iki dalganın birbirini söndürmesi) ni sağlayan ısı jamerleri ile bulunulan ortamda-yüzeyde ısının sönmesi-bulunulan nokta ısı dalgası olmaması imkanı sağlanabilecektir.

 

1.3—Bu enerji besini pişirmekle-yavaş pişirmekle daha yoğun hale gelebilir.

 

1.3.1—Bu nedenle eti yavaş pişirmekle-ekmeği yavaş pişirmekle-pişiren ısının kaynağı ile bu enerji daha yoğun hale gelebilir.

 

1.3.2—Bu nedenle katkısız taş fırın odun ekmeği elektrikli fırın ekmeğinden daha lezettli kabul edilebilir.Aynı zamanda yeraltı sularında daha yoğun bulunan yaşam enerjisi ile jeotermal ile ısıtan bir izlanda fırının ekmeği daha lezzetli olabilir.

 

2--İzlanda'nın küçük bir kaplıca şehrinde geleneksel çavdar ekmeğinin nasıl pişirildiğini anlamaya çalıştık.

 

2.1--Bu ekmek, toprağa açılan bir çukurda, kaynarcanın doğal ısısıyla pişiyor.

 

2.2--İzlandalılar tarih boyunca kaplıcaları yemek pişirmek ve çamaşır yıkamak gibi birçok amaç için kullandı.

 

2.3--Laugavatn'da kaplıca işletmeciliği yapan Sigurdur Rafn Hilmarsson, geleneksel yöntemlerle ekmek pişirme nedenini şöyle açıklıyor:

 

2.4--Kaplıca ekmeğinin kendine özgü bir tadı var. Fırında pişen ekmek yanına bile yaklaşamaz. Bunun hiç benzeri yok."

 

Kaynak: https://www.bbc.com/turkce

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 798

Eklenme Tarihi : 03.04.2020

Önceki sayfaya geri dön.