MAKALELER / İnternette Siber Tacize Karşı Yapay Zeka Kullanılabilir






İnternette Siber Tacize Karşı Yapay Zeka Kullanılabilir:

 

1— Pew Araştırma Merkezi tarafından geçtiğimiz yıllarda yapılan araştırmalar, 18-29 yaş arasındaki kadınların % 53 oranındaki kısmının istenmeyen uygunsuz fotoğraflar aldığını ortaya koymuştu.

 

2--Kelsey Bressler tarafından geliştirilen Safe DM isimli yapay zeka destekli eklenti uygun olmayan görüntüleri tespit ederek siliyor. Twitter, söz konusu eklentiyi bünyesine dahil etti.

 

2.1—Program özel mesaj yolu ile gönderilen görüntüleri analiz ediyor ve bu tip bir içerik bulursa tespit edip mesajı siliyor.

 

2.2--Kendisinin de bu tip tacizlere maruz kaldığını aktaran Bressler, "Bu programı uygun olmayan fotoğraf aldıktan sonra geliştirmeye karar verdim." dedi.

 

2.3--Siber tacizin önüne geçmek için daha çok çabanın gösterilmesi gerektiğini belirten Bressler, bu eklentiyi diğer platformlara entegre edebilmek için görüşmeleri sürdürdüğünü de ekliyor.

 

3--Genel başarı oranı yüzde 99 seviyesinde olan eklentiyi kullanmak isteyenlerin eklentiyi kurup mesaj erişimi vermesi yeterli oluyor. Bressler, yapay zekanın yalnızca istenmeyen fotoğrafları analiz ettiğini ve mesajlaşma içerisindeki kişisel sohbetlere erişiminin olmadığını da ekliyor.

 

Kaynak: https://www.tamindir.com/

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 502

Eklenme Tarihi : 16.03.2020

Önceki sayfaya geri dön.