MAKALELER / Yerli Oto İçin Şarj İstasyonları Kurma Çalışmaları Devam Ediyor







Yerli Oto İçin Şarj İstasyonları Kurma Çalışmaları Devam Ediyor:

 

1--Türkiye'nin Otomobil Girişim Grubu (TOGG) elektrikli yerli otomobil için şarj istasyonları kurma çalışmalarına son sürat devam ediyor.

 

2--Yerli otomobilin ortağı olan Zorlu Holding'in Zorlu Energy Solutions-ZES markası ile Türkiye Petrolleri ile el sıkıştı.

 

2.1--Türkiye Petrollerine ait yakıt istasyonlarına elektrikli otomobiller için şarj soketleri yerleştirilmeye başlandı.

 

2.2--Şarj soketlerinin ilk olarak İstanbul Bağdat Caddesi, Çorum merkez ve Ankara Etimesgut'a yerleştirileceği açıklandı.

 

2.3--Zorlu Enerji Ticaret Direktörü İnanç Salman şu an 38 farklı şehirde ZES’in elektrikli araç şarj istasyonu olduğunu söyledi ve hali hazırda 160 lokasyonda bulunan 296 soket sayısını Türkiye Petrolleri istasyonlarında yeni açılacak soketlerle kısa sürede artırarak, elektrikli araçları tüm ülkede kullanılabilir hale getirmeyi amaçladıklarını belirtti.

 

2.4--Türkiye Petrolleri Satış Direktörü Şakir Memikoğlu da açıklamasında "Şu an için Türkiye genelinde 17 istasyonumuzda elektrikli araç şarj dolum noktası mevcut.

 

2.5--Yerli otomobilin lansmanı ile birlikte elektrikli araç sahiplerinin yolculuklarını kolaylaştırma hedefi ile biz de yatırımlarımızı arttırıyor ve bu yıl daha fazla istasyonumuzda elektrikli araçlar için şarj noktası kurmayı hedefliyoruz." dedi.

 

3—Yorum:

 

1—Küresel ısınmanın hız kazandığı bu ortamda şarj istasyonu sayısını çok hızlı-üstel biçimde artırmak gereği açık.Bu şarj istasyonlarında kullanılacak soketlerin yerli oto-TOGG dışında diğer elektrikli araçların şarjında da kullanılması gerekir.

 

2—Ayrıca bu elektrikli şarj istasyonlarının elektrik ihtiyacını karşılayacak kapasitede kablo kesitleri ve enerji ihtiyacının karşılanması gerekir.Öncelikle bu istasyonlar belirlenmeli ve bu istasyonların saatlik elektrik ihtiyacının karşılanabileceği kapasitede olması önemli.

 

2.1—Ülke olarak hızla yenilenebilir kaynaklardan elektrik üretimi ve bu üretilen elektriğin tüm ülke içi ihtiyaçlarda büyük oranda kullanılması oldukça önemli bir hedef olabilir.

 

Kaynak: https://www.tamindir.com

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 546

Eklenme Tarihi : 14.03.2020

Önceki sayfaya geri dön.