MAKALELER / YouTube Aracılığıyla 7/24 Uzaydan Canlı Yayın








YouTube Aracılığıyla 7/24 Uzaydan Canlı Yayın:

 

1--Google YouTube ve NASA ortaklığında ISS yani Uluslararası Uzay İstasyonundan sohbet ve canlı yayın başladı. Yayın 7/24 devam edecek.

 

1.1--NASA’nın ISS uzay istasyonu üzerinde konuşlandırılmış HDEV kameraları kullanılarak yapılan canlı yayın gün boyunca devam edecek.

 

1.2--Canlı yayının ortamı oldukça ilginizi çekebilir onun için bu yayını izlemenizi tavsiye ederiz. Canlı yayını dünyadan takip edebilmeniz mümkün.

 

1.3--Canlı yayın ortamı oldukça büyüleyici onun için çözünürlüğü olabildiğince yüksek tutmanız keyifli bir izlence ortamı sunuyor.

 

1.4--Dünyanın gerçek zamanlı hareketinin berrak bir şekilde takip edilebildiği yayın tamamen canlı olarak servis ediliyor.

 

2--Uluslararası Uzay İstasyonu-ISS ;International Space Station (ISS) alçak Dünya yörüngesine yerleştirilmiş bir uzay üssü olarak tanımlanabilir.

 

2.1--ISS üzerinde yaşanabilen tek yapay uydu olarak da biliniyor.


2.2--Uluslararası Uzay İstasyonu programı, beş katılımcı uzay kuruluşu tarafından oluşturulmuş ortak bir proje.

 

2.2.1--ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi, Rusya Federal Uzay Ajansı, Japonya Uzay Araştırma Ajansı, Avrupa Uzay Ajansı ve Kanada Uzay Ajansı tarafından tasarlanarak 20 Kasım 1998 yılında fırlatıldı.

 

2.3--İstasyon, 400 km irtifada dünya yörüngesinde saatte 7.6 kilometre hızla dönüyor.

 

2.4--Uluslararası Uzay istasyonu başka mekan ve ortamlarda gerçekleştirilemeyecek-yerçekimsiz ortamda araştırmaların gerçekleştirilmesi için özel ortam görevi görüyor.

 

Kaynak: https://www.tamindir.com

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 485

Eklenme Tarihi : 14.03.2020

Önceki sayfaya geri dön.