MAKALELER / Süt İçmek Meme Kanseri Riskini Artırabiliyor








Süt İçmek Meme Kanseri Riskini Artırabiliyor:

 

1--Loma Linda Üniversitesi'nde yapılan araştırmaya göre süt içmek meme kanseri riskini artırıyor. Süt ürünlerinin meme kanseri riskini %80'e varan oranda artırdığı söyleniyor.

 

2--Uluslararası Epidemiyoloji Dergisi'nde yayınlanan çalışmada normal süt ve soya sütü içmenin meme kanseri riskini artırıp artırmayacağı araştırıldı.

 

2.1--ABD beslenme kılavuzuna göre, bir kişinin günde üç bardak süt içmesi tavsiye edilmekte. Ancak dergide bir günde 3 ila 4 bardak süt içmenin meme kanseri riskini %30 oranında artırdığı bilgisi paylaşıldı.

 

 

2.2--Elde edilen veriler sonrasında yarım yağlı ve tam yağlı süt tüketenlerin meme kanseri riskine yakalanma oranının daha yüksek olduğuna karar verildi.

 

2.3--Çalışma hakkında açıklamalarda bulunan Gary E. Fraser "Günde bir bardak süt içmek meme kanseri riskini %50 oranında artırıyor. Günde iki ila üç bardak süt içmek riski %70 ila %80 oranında artırıyor." dedi

 

3—Yorum:

 

1—Süt hamile bir hayvanın-ineğin yavrusu için ürettiği bir içecek.Sağma işlemiyle sürekli inekten sürekli alınabilen bir sıvı gıda.Yapısının ostrojenik olması doğal.Ostrojenik bir yapınında meme kanseri riskini artırabildiği bilinmekte.

 

2--Ayrıca inek beslenmesinde yoğun antibiyotik ve hormon kullanılması kanser riskini artırıcı faktör olarak kabul edilebilir.Bu anlamda süt içmede doğal beslenen hayvanların sütünden gece yatmadan evvel büyüme döneminde çocuklara günde 1 bardak olarak içmeleri uygun olabilir.

 

3—Öte yandan Meme kanseri riski hastalarının ise sütten uzak durması uygun olacaktır.

 

Kaynak: https://www.tamindir.com/

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 600

Eklenme Tarihi : 14.03.2020

Önceki sayfaya geri dön.