MAKALELER / İşitmek Kaybına Karşı Diyet






İşitmek Kaybına Karşı Diyet:

 

1—Daha iyi işitmek için uygulanabilecek diyet:

 

1—İstanbul Aydın Üniversitesi VM Medical Park Florya Hastanesi’nden Kulak Burun Boğaz Uzmanı Opr. Dr. M. Melih Çiçek, işitmenizi güçlendirecek mineraller hakkında tüyolar verdi.

 

1—Potasyum

 

1.1—İç kulaktaki sıvı, frekansları beynin ses olarak yorumladığı elektriksel dürtülere dönüştürüyor ve zengin bir potasyum kaynağına bağlı.

 

1.2—Yaşlandıkça doğal olarak bu sıvının seviyesi düşüyor. O nedenle potasyumu dikkate almak gerekiyor.

 

1.3—Potasyum kaynakları:Muz-Patates, ıspanak, lima fasulyesi, domates, kuru üzüm, kayısı,kavun, portakal, yoğurt ve süt.

 

2—Folik asit:

 

2.1—Bazı çalışmalar, folik asit takviyelerinin işitme kaybını azalttığını gösteriyor. İyi bir dolaşım, iç kulaktaki tüysü hücrelerin sağlıklı ve düzgün şekilde çalışmasını sağlıyor.

 

2.2—Folik Asit Kaynakları:et, ıspanak, brokoli ve kuşkonmaz.

 

3—Magnezyum:

 

3.1—Michigan Üniversitesi Kresge İşitme Araştırma Enstitüsü’nde yapılan araştırmalar, magnezyum desteği alan kişilerin (A, C ve E vitamini ile birlikte) gürültüye bağlı işitme kaybına karşı korunduğunu gösteriyor.

 

3.2—Magnezyum Kaynakları:Muz, enginar, patates, ıspanak, domates ve brokoli.

 

4—Çinko:

 

4.1--Son araştırmalar kulak çınlamasının tedavisinde de çinkonun etkili olduğunu ileri sürüyor. Bir uyarı! Çinko, antibiyotik ve idrar söktürücü ilaçlarla etkileşime giriyor, bu nedenle takviyeleri kullanmadan önce doktor tavsiyesi isteyin.

 

4.2—Çinko Kaynakları: Sığır ve tavuk eti, kaju fıstığı, badem, fıstık, fasulye, bezelye, mercimek, istiridye ve koyu çikolata.

 

4.2.1-- Kuruyemişler ve bitter çikolata, yulaf, kinoa, kuru üzüm, kurutulmuş kızılcık ve Hindistan cevizi-bal-fındık çinko açısından zengin.

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 305

Eklenme Tarihi : 14.03.2020

Önceki sayfaya geri dön.