MAKALELER / Romatizmaya Karşı Sabunotu Çayı






Romatizmaya Karşı Sabunotu Çayı:

 

1--Romatizmal bir durumun söz konusu olduğunda, hasta ileri tetkik ve teşhis için romatoloğa yönlendirilir.Romatizmanın kesin bir tedavisi olmamakla birlikte tedavi ile genelde semptomları bastırmak ve hastalığın ilerleyerek diğer organlara zarar vermesini engellemek hedeflenir.

 

1.1--Romatizmal hastalıkları tedavi etmek için çeşitli ilaç tipleri reçete edilir. Bazı ilaçlar sadece ağrı ve inflamasyon gibi semptomları tedavi ederken, diğerleri hastalığın seyrini değiştirebilir.

 

1.2--Romatizma tedavisinde kortizon çok sık kullanılan, kimi zaman hayat kurtarıcı bir ilaçtır. Bu noktada bitkisel tedavi uzmanları 'sabunotu'nu öneriyor.

 

2—Sabunotu, karanfilgiller familyasındandır.İçerdiği saponin nedeniyle bitkinin kök ve diğer kesimleri suyla çalkalandığında sabun gibi köpürür.

Lapası da Faydalıdır

 

3--Çoğu bitki gibi kökü, yaprakları ve çiçekleri kaynatılıp çay olarak içilir. Harici olarak lapası kullanılır. Öğütülüp bala pekmeze karıştırılıp yenir. Özellikle ergenlik sivilcelerinden şikayetçi olan gençlerin ergenlik sivilcelerine iyi gelmektedir.

 

3.1--1 lt suya 15 sabunotu kökü parçalanarak konur, 2dk kaynatılıp beklemeden süzülür.Öğle ve akşam yemeklerinde sadece bir çay bardağı içilir fazlası zararlıdır.Bu karışım böbrek ve karaciğer rahatsızlıklarını gidermeye yarar.nefes darlığına da iyi gelir.

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 308

Eklenme Tarihi : 14.03.2020

Önceki sayfaya geri dön.