MAKALELER / Ulaşım-Enerjide Verimlilik Önerileri-Küresel Isınmada






Ulaşım-Enerjide Verimlilik Önerileri-Küresel Isınmada:


1--Kent içinde raylı toplu taşımacılığın, şehirlerarası yük ve yolcu taşımacılığında demiryollarının ve denizyollarının ciddi olarak uygulanması.


2—Yapılan bir araştırmaya göre araçlar trafikte ilerlerken hızın sabitliğini bozan bir faktör(yol daralması,yol birleşmesi,bozuk yol vs nedenlerle) olması halinde trafik hızı azalmakta ve aynı anda araçların arkasında trafiğin durduğu düğüm noktaları oluşmaktadır.Bu nedenle trafikte hızın sabitliği limitler dahilinde korunmalıdır.


1.1-Trafikte sinyalizasyon sisteminin sabit hızda gidildiği takdirde durmayı önleyecek şekilde düzenlenerek (gerekirse uzaktan kumanda ile 45 derece açı ile kollu park bariyerleri ile yan yollara geçiş sağlanmalıdır gerektiğinde tekrar kapatılmalıdır).


9.1.2--Aynı zamanda Belediyeden tabiri caiz ise teknik ve teorik alt yapısı sağlam bir mühendis trafikte oluşan tıkanma noktaların tek tek inceleyerek Başkana rapor sunmalı ve bu önerilerden yararlanılmalıdır (hatta sel basmalarında oluşan göletlere çözüm bulmak içinde yararlanılabilir)


9.3—Petrolden artık ulaşım yerine daha çok plastik endüstrisinde yararlanmak daha uygun olacaktır ve aynı zamanda Geri dönüşüme ağırlık verilmesi gereklidir.Petrol Şirketlerinin petrol yerine şarj istasyonlarında pil değişimi-elektrik satmaya başlaması uygun olacaktır.


9.4--Kamyon taşımacılığında, turbo dizel motorlu kamyonların yaygınlaştırılması uygun olacaktır.


10—Küresel ısınmaya etkilerine karşı ülkemizde Deniz seviyelerindeki yükselmelere karşı Kıyı alanlarının daha fazla yapılaşmaya açılmaması alınacak uyum önlemlerinden biri olabilir.Bu önlem aynı zamanda kıyı boyunca oto yol yapılmamasınıda bedaberinde getirebilir.Zira küresel ısınma ile eriyen kutup buzullarına bağlı deniz seviyelerindeki yükselme bu yollaraı kullanılamaz duruma getirebilir.


10.1--Kıyıların daha fazla yapılaşmaya açılması deniz seviyesi yükselmesi karşısında tehlike yaratacaktır. Kıyıların özel mülkiyete açılması, kıyı yönetimiyle ilgili kısa vadeli bakış açılarının benimsenmesi olumsuz sonuçlar doğuracaktır.


10.2--Sorunlara bütünleşik yaklaşmak gerekmektedir.Kısaca bütüncül bir kıyı yönetimi planına geçilmesi gereklidir.


11—Küresel Isınmaya karşı yerel yönetim çabaları ve Bireysel Çabalarda Önemlidir. Bangkok’ta, şehir yönetimi, hafta içi bir akşam tüm televizyon kanallarının saat 21.00’da ortak yayın yaparak şehrin mevcut elektrik kullanımını bir kadranda gösterilmesine karar vermiştir. Sonra da tüm bireylerden gereksiz ışık ve aletlerini kapatmaları istenmiştir.


11.1--Bir anda tüm seyirciler kadranın büyük ölçüde küçüldüğünü görmüşlerdir. Elektrik kullanımı, iki normal boyutlu kömürle çalışan elektrik santralini kapayacak seviyede, yani 735 megawatt düşmüştür.


12--Küresel ısınmayı önlemenin maliyeti dünya GSM sinin %1 kadar olmakla birlikte ,önlem alınmaz ise ısınmanın her yıl maliyeti %5-20 i bulabilecektir.


12.1--Benzine ayrılan sübvansiyonların bir kısmı ile sürdürülebilir enerjilere ayrılır ise gelişen teknoloji ile maliyetlerde düşeceği için kullanım artacak,herkes çatısında kendi elektriğini  üretecek güneş pili ile üretecek,buna bağlı santraller olmadığı için bunlara bağlı yüksek CO2 emisyonları olmayacaktır.


13—Kurulması uzun yıllar alan-ömrü daha kısa olan-ömrünü tamamladığında kaldırılması bela olan-kaza riski ciddi olan Nükleer Santralleri enerji üretiminde can simidi olarak görmeden, doğalgazı da Petrolun yerine hemen koymadan enerji sepetini çeşitlendirerek enerji üretmek herhalde önemlidir.


13.1—Öte yandan ABD Oregon State Üniversitesinde geliştirilen NuScale adındaki nükleer reaktör küçük ve modüler yapısıyla nükleerden enerji üretiminde önemli bir sıçrama sağlayabilir.


13.1.1—Bu reaktörler 20 metre yüksekliğe, 3 metre çapa sahip bir silindir şeklindeki olup NuScale olarak adlandırılmakta ve kapasiteleri 60 MW civarında.


13.1.2--Rolls-Royce, İngiltere'de 2029'a kadar elektrik üretimi için modüler mini nükleer-SMR santraller üretip işletmeyi planladığını açıkladı.Santraller şirketin fabrikasında üretilip tasfiye edilen nükleer santrallerin kurulacağı yere kamyonlarla taşınacak.


13.1.3--Rolls-Royce'un teknolojiden sorumlu başkanı Paul Stein, BBC'ye 2029'a kadar 10-15 nükleer santral üretebileceklerini söyledi.10 dönümlük alanlarda kurulacak santrallerin kendisi 1,4 dönümlük bir yer kaplıyor. Bu, İngiltere'nin Somerset bölgesinde inşaatı süren Hinkley Point'in kaplayacağı alanın 16'da birine denk geliyor.

 

14—Ülke Kalkınması ile Emisyon Azaltma birbiriyle genellikle ters ilişkili süreçler olarak gelişmekle beraber hem büyümeyi sağlamak hem de emisyonları azaltmak mümkün olabilmektedir.


14.1--Bu konuda Çin enerjiyi verimli kullanmada ekonomik teşviklerden yararlanarak karbon emisyonlarını azaltmayı başaran ülkelerden biridir.


14.2--Çevre-kalkınma dengesinde çevreye ağırlık verilmesi çoğu ülkede kalkınmanın önünde büyük engel olarak görülmektedir.


14.3--Ancak Çin, son dört yılda % 7 büyüyerek karbon emisyonlarını düşürmeyi başarmıştır.


15-- Sera gazlarının oluşumuna neden olan en önemli etkenlerden biri de sanayileşmedir. Türkiye de Sanayileşme dolayısıyla artan sera gazı miktarları bir takım yasal düzenlemelerle yaptırımlar getirilerek ve temiz teknoloji kullananlara ekonomik teşvikler verilerek azaltılabilir.Bu konuda yapılacak mevzuat düzenlemelerine herhalde öncelikle yerel yönetimlerde başlanmalıdır.


Kaynak:

1-- Sakarya Üniversitesi-Fen Bilimleri Enstitüsü- Enerji Enstitü Bilim Dalı- Yüksek Lisans Tezi - Küresel Isınmadan Kaynaklanan Dış Hava Sıcaklık Değişimlerinin İncelenmesi-Mak.Müh. Ersin KANDİL

2—Dokuz Eylül Üniversitesi -Sosyal Bilimler Enstitüsü-Kamu Yönetimi Anabilim Dalı-Yüksek Lisans Tezi-Küresel Isınmanın Azaltılması Politikaları Ve Stratejileri-Türkiye İçin Bir Yaklaşım-Aslı YÖNTEN





Makalenin İzlenme Sayısı : 419

Eklenme Tarihi : 24.02.2020

Önceki sayfaya geri dön.