MAKALELER / Cep Telefonu Sosyal Yardım Uygulaması-SYU






Cep Telefonu Sosyal Yardım Uygulaması-SYU:

 

1--Aynı bölgede bulunan kullanıcıların birbirleriyle etkileşimini sağlayan, yerel işletmelere ve bireylere dijital semtlerinde seslerini duyurabilme imkanı sunan mobil uygulama uLouder, dijital bir megafon görevi üstleniyor

 

2--Demirhan Erim ve Can Poyrazoğlu tarafından geliştirilen uygulama, kullanıcılara mesajları anlık olarak iletiyor ve kan ihtiyacı, kayıp eşya gibi birçok farklı soruna çözüm buluyor.

 

3--İnsanlara yardım etmek isteyen bir yapısı olduğunu söyleyen Demirhan Erim, “Yanyanayız ama yalnızız, yalnızlaştık. Sokakta birinden birşey istemeye çekiniyoruz,” diye konuştu.

 

3.1--“İnsanlık kültürü hepimizin ortak bir değeri, bunu kaybedersek herşeyi kaybederiz” diyen Erim’in hedefi, yerel dayanışmanın devam ettirilmesi.

 

4--Uygulama, küçük esnafın kendi fiziksel dükkanlarını bu dijital platformda tanıtarak daha da büyümelerine aracılık etmeyi de amaçlıyor.

 

4.1--Bunun için atılması gereken ilk adım, uygulamayı mobil cihazınıza indirmek ve dijital dünyaya ‘Merhaba’ demek.

 

4.2--Programın bir bölümü insanların dükkanlarını açtığı, dijital dükkanlarında para kazandığı bölüm, diğer bölümse insanları sesli kılan, yardım etme hareketini yaygınlaştıran bölüm.

 

4.3--Yanıbaşınızda hastalanan biri var ve acil müdahalede bulunabilecek bir doktor mu arıyorsunuz?

 

4.3.1--Köpeğinizi kaybettiniz çevrenizdekilerden yardım mı istiyorsunuz? Ya da yaptığınız yemekleri yakınlarınızdaki kişilere satarak aile bütçenize katkıda bulunmak mı istiyorsunuz?

 

4.3.2-- İşte hayatımızın vazgeçilmezi haline gelen teknoloji bu noktada devreye giriyor. Mobil uygulama uLouder, çevrenizdeki kişilerle yeni bir iletişim kanalı açıyor.

 

5--Şimdiden onbinlerce kişinin kullandığı uygulama, takip sistemi gerekmeden, çevrenizdeki kişilere sesinizi duyurabilmenizi, ortak bir iletişim ağı kurmanızı ve yerel gerçekliklerin bulunduğu mahalle kültürünü yeniden dijital ortamda yaşamanızı sağlıyor.Bir anlamda bu uygulamayla muhtarların yerini yapay zeka alıyor.

 

5.1--Uygulamayı indiren kullanıcılar, merkezinde oldukları dairenin yarıçapını değiştirerek kendi yayın akışlarını şekillendirebiliyor ve böylece dairelerinin kapsadığı alan içindeki paylaşımları görebiliyor.

 

6—Yorum:Bu uygulama bir nevi sosyal yardım fecebooku.Bu uygulamaya Türkçe bir ad bularak aile bakanlığı muhtarlarında bu linke girmelerini sağlayarak-reklamları yapılarak sosyal yardımlaşmayı daha ciddi olarak uygulanabilir mi.

 

Kaynak: https://www.amerikaninsesi.com/

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 510

Eklenme Tarihi : 24.02.2020

Önceki sayfaya geri dön.