MAKALELER / Yağmur Suyu-Gri Su Sistemi-Binalar İçin






Yağmur Suyu-Gri Su Sistemi-Binalar İçin:


1--Yağmur Suyunu Depolamak:


1.1—Çatıdan akan yağmur suyu için ilk hat olan Leaf Eater Advanced ön filtre, yağmur oluğunun girişine takılarak büyük döküntüleri su kaynağınızdan süzüyor. 0,955 mm'liktel filtre, sivrisinekten yaprağa kadar hemen her şeyi tutacak kadar ince.


1.2--Su oluktan geçip 1000 litrelik çatıda bulunan Yağmur Suyu Toplama Tankı'na(çatı altında konumlandırılmış) giriyor buradaki bir filtre sepeti, geride kalan yüzen pislikleri yakalıyor. Depoyu dolduracak kadar yağmur yağarsa üst kısımdaki bir boru taşan suyu normal yağmur oluklarına yolluyor.


1.3--Ağzına kadar dolduğunda ağırlığı 1 tonu geçen deponun beton ya da başka bir sağlam zemin üstünde durması şart.


1.4--Su tankının içinde yer alan otomatik pompa ( veya doğal akışla) daha temiz, daha oksijenli yüzey suyunu ilk olarak gönderen bir yüzer emme şamandırasıyla donatılmış. Entegre bir denetçi birimi depo boşalınca pompayı otomatikman durduruyor ve su kaynağınızı normal şebeke suyuna geçiriyor.


1.5--Tesisatınıza ulaşmadan önce, eşzamanlı beş duşa yetecek kadar su, Entegre Yağmur Suyu Arıtma Sistemi'nden geçiyor. Bir karbon filtre koku ve tatları süzerken, morötesi dezenfektansa hastalığa yol açan organizmaların üremesini engelliyor. Ortaya çıkan sıvı, çoğu yerdeki konut suyu kalitesi gereksinimlerini karşılıyor

 

2—Gri Su Sistemi:


2.1--Duşların, lavaboların ve çamaşır makinelerinin (tuvalet yok) atık suyu Gri Su Geri Dönüşüm Sistemi'ne gidiyor.Bodrum katta konumlandırılan depoya gelen gri sular(binanın lavabo-duş teknesi suları wc hattından ayrı olarak çekilecek) burada havalandırma fanının depo içine sürekli hava üflemesiyle okside olup temizlenir.


2.2--Giderek incelen bir dizi zar filtre sudaki sabunu, bazı yağları, ölü deri hücrelerini ve saçları süzerek çimlerin ya da bahçenin sulanmasında kullanılacak hale getiriyor.


2.3--Burana çıkan su bir hidrofor ile bahçe sulamasına gönderilir.Artan su ya yeraltı kuyusuna basılır yada kanalizasyona daha temiz su olarak gönderilir.







Makalenin İzlenme Sayısı : 397

Eklenme Tarihi : 10.02.2020

Önceki sayfaya geri dön.