MAKALELER / E Ticaret-Türk Üreticileri Rgand İle ABD Pazarına Giriş Yapabilir





E Ticaret-Türk Üreticileri Rgand İle ABD Pazarına Giriş Yapabilir:

 

1--Amerika'da bulunan Rgand.com şirketi, gıda hizmetleri endüstrisinde sadece üreticilerin yer aldığı, ABD'de yerleşik ticari alıcılar ile doğrudan entegrasyon sağlayan global online pazaryeri.

 

2--2020 yılının Haziran ayıyla birlikte Rgand.com Türk üreticilerinin Amerikan pazarına ulaşmalarını sağlayıp, arada distribütör, toptancı ve hiçbir aracıya gerek kalmadan iş yapma fırsatı sunuyor.

 

3--Rgand pazar yeri Türk üreticilerine dünyanın en büyük gıda endüstri pa-zarı olan ABD pazarına doğrudan ihracat kapısı açıyor.Rgand CEO'su Rovshan Rasulov “Rgand.com aracıların dite ettiği fiyat, ödeme şekli ve pazara giriş ko-nusundaki bağlılığa bir son vererek, distribütör ve toptancıların pazardaki erişim ve dağıtım gücünü, üreticilerin kendi gücü yapmaktadır.

 

3.1--Böylece Rgand sayesinde Türk üreticileri de hiçbir ithalatçı, distribütör ve toptancılar gibi aracılar olmaksızın kendi markalarıyla ABD gıda endüstrisindeki binlerce ticari alıcıya doğrudan erişim sağlayarak ihracatlarını ve marka değerlerini artırmış olacaklar” dedi. Yani Türkiye'deki üreticiler ABD'ye yaptıkları ihracatla, daha fazla kar elde edip, o pazarda kendi markalarına da yatırım yapabilecek. Bu bağımsız ve doğrudan ticaret yapma anlamına geliyor.

 

4-- Türkiye'nin ABD Gıda Hizmetleri Endüstrisi'ne girişindeki engeller

 

4.1--Türk ürünlerinin pazara erişim sağlama konusunda sadece etnik marketlerde bulunabilmesi

 

4.2--Üretici tarafından öngörülemeyen yanlış konumlandırma (ABD gıda hizmetleri sektörüne aracı, ithalatçı, distribütör ve büyük market zincirleri aracılığıyla girmeye çalışmaları)

 

4.3--Distribütör, toptancı gibi aracıların diktesiyle birlikte private label ürünlerinin yanında Türk markalarının rekabete girememesi

 

4.4--Bu sebeple marka görünürlüğü ve bilinilirliğinin az olması hem sektörün hem de toptan ticaret hacminin artması konusundaki en büyük engellerdir.

 

4.5--Türkiye'nin en büyük holdingleri ABD pazarı için kapsamlı çalışmalar, fuarlar, pazarlama faaliyetleri ve yatırımlar yapmalarına rağmen toplam ihracatları yüzde Tin altındadır.

 

5-- Rgand Prime Fulfillment (RPF) nedir- Üreticiler RPF sayesinde ABD'de depo, ofis, satış yönetimi teslimat ve erişilebilirlik gibi yüklü masraflara ihtiyaç kalmadan sattıkları mal kadar harcama yaparak, tüketicilere kapı teslimi yapabilme gücüne kavuşmuş oluyor. Böylelikle üreticinin nasıl erişim sağlarım, nasıl görünür ve bilinir olurum ve nasıl satarım soruları tek platformda çözüm buluyor.

 

6—2017 yılında kurulan Rgand ın sisteminde ise ithalatçı, distribütör ve toptancı yok. Gıda ve ağırlama hizmetleri diye geçen mobilya, ev tekstili, züccaciye, temizlik grubu mutfak alet ve ekipmanları, gıda yiyecek ve içecek, endüstriyel mutfak gibi ürünler toptan olarak aracısız ABD pazarında satılabiliyor.

 

6.1--Milyonlarca ticari alıcıya doğrudan ulaşıyor. Dış ticaret bundan sonra daha çok e ticaret ile yapılacak. Bu platformu hızlı giden bir tren gibi düşünebilirsi-niz. Bu trende yer almak için hızlı ve çevik olmak zorundasınız. Aksi halde ilk istasyonda sizi trenden indiriyorlar. e-Ticaret treninde sürekli kalabilmenin yolu ise, sattığınız ürün bozuk veya hatalı çıktığında tartışmasız olarak geri almanız.

 

6.2--Ürününüzün sürekli olarak tedarik zincirinde olması, yok veya kalmadı dememeniz. Bu sisteme uygun finans ve ödeme altyapısına sahip olmanız. Bir de üstüne kendini e ticaret siteniz yani pazar yeriniz olursa başarılı olabilirsiniz. Şimdi yeni dönemde ticaretin şekli daha da değişecek. Ürünlerinizi perakende olarak değil, toptan da satabileceksiniz. Bu da sanayicilerimiz için büyümenin en kestirme yoludur.

 

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 4

Eklenme Tarihi : 23.03.2024

Önceki sayfaya geri dön.