MAKALELER / Nazar-Büyü ve İnce Enerjilere Karşı Fens Shui vs Çözümler





Nazar-Büyü ve İnce Enerjilere Karşı Fens Shui vs Çözümler:

 

1—Tasarımda Kurallar:

 

1.1--Ocakla buzdolabı karşılıklı olmasın--Mutfakta ateş ve su elementlerinin çelişkide olmaması için eviye ve ocak, karşı karşıya ya da yan yana gelmeyecek şekilde yerleştirilmeli. İdeal eviye bir duvarda, ocak eviyenin sağ ve sol duvarındaki tezgahta, çalışma alanı da üçüncü duvarda olursa, verimli bir mutfak ve hayat yaratılır.

 

1.1.1--Buzdolabı da su elementi olduğu için yine ocakla fırının karşısında olmamalı. Tezgah eviyeyle ocak, buzdolabıyla fırının arasına veya karşısına yerleştirilirse denge sağlar. Temizlik diğer odalarda olduğu gibi mutfakta çok önemli, İdeal olan ocak, musluklar ve çalıştığınız yerin üçgen oluşturmasıdır.

 

1.2--Aile sorunlarını düzeltin-Evin ortasının ve doğu yönünün temiz, ferah olması, sağlık ve aile ilişkileri açısından çok önemli. Merdivenler ortaya geliyorsa, merdiven boşluklarına ağır porselen ya da toprak heykel koyulabilir.

 

1.2.1--Sağlık açısından aile büyüklerinin enerjisi çok önemlidir. Evin doğu yönüne aile büyüklerinin fotoğrafını ve önüne de bir mum koyun. Sabahları o mumu yakıp, korku ve sıkıntıları onlara devreder, iletişime geçersek gün boyu işlerimiz de yolunda gider.

 

1.2.2--Ailenizle ilişkilerinizi iyi ve huzurlu tuttuğunuzda, sağlığınız da iyi olur. Sağlığı iyi olmayan kişilerin anne ve babalarıyla sorunları vardır. Onların aralarında uzlaşma sağlandıktan sonra geleceğe doğru adım atılır.

 

1.3--Dolapları doldurmayın--Dağınıklığa izin vermeyin. Dolapların içi bilinçaltımızdır, o yüzden temiz olması gerekir. Temiz ev ve işyerlerinde daha çabuk çözüm alınır. Dolaplarda giymediğiniz kıyafetler varsa, mutlaka verin. Çünkü ne kadar verirseniz, o kadar alan yaratıyorsunuz ve yerine yenisi geliyor.

 

1.4--Tamir edilecek eşya kalmasın--Bozulan makineler, kırılan objeler, sönen ampuller ve elde kalan kapılar olmasın. Mutlaka ya tamir edin ya da değiştirin. Hayatta her şey düzgün çalışmalı. Kapıyla ayna arasında yatak, koltuk koymayın. Çünkü hayat gücü hızla gelir ve hızla k çıkar. Yatakta da masada da ideali sırtınızın duvara, kapıyı görebileceğiniz şekilde yerleşmesidir. 

 

1.4.1--İşyerleri ve evde çevremiz bilgisayarlarla dolu. Yani ateş elementi. Feng shui’ye göre ateş elementi iyi değil. Bunun için masalara mutlaka çiçek koyun. İşyerlerinde çalışırken karşı karşıya oturmak da iyi değil. Sorunlu, tartışmalı ortamlarda birbirinizin karşısına oturmaktan vazgeçerseniz, sorunlar anında biter. Masanızın üstüne bir sürahi su da koyabilirsiniz. İşe odaklanmak için her işyerinde görülebilir yerlere saat koymak fayda sağlar.

 

1.5—Aşk düzenli evleri sever--Aşk hayatınızın ve ilişkilerinizin düzgün olmasını istiyorsanız, eviniz dağınık olmasın. Geçmiş ilişkilerden kurtulun. Eski fotoğraflar, hatta hatırası olan kıyafetler bile atılmalı. Bizim bütün hayat gücümüzü taşıyan yer yatak odamızdır. Hastanenin acil bölümü gibi... Orada yaptığınız bir çare, hemen devreye girer.

 

1.5.1--Yatak odasında ilişkiler bölgesi güney batıdır. O bölge mutlaka temiz olmalı. Yine o bölgeye porselen ya da toprak objeler koymak gerekir. Evlenmek isteyen bekarlar, evlerinde tek kişinin olduğu resim ya da fotoğraflar yerine çiftlerin olduğu resimler koymalı. Yatağın iki başında yuvarlak ya da oval uçlu sehpalar olabilir. Bu evlilik ve ilişkilerde dengeyi simgeler.


1.5.2--Feng shui sivri köşeleri sevmiyor çünkü hayat gücü o köşelerde rahat hareket edemiyor. Sivri uçlu sehpa, masa ya da çiçekleri tercih etmeyin. Hayat gücü yuvarlatılmış veya oval şekillerin etrafında dolandığında ve eşya yerleşimi bizim kıvrılarak, rahat yürümemizi sağlayacak şekilde düzenlendiğinde mekanlarımızı besler, yaşamımızda huzur buluruz.

 

2--Renklerin şirketlerin enerjilerini direkt etkileyen bir unsur olduğunu belirten Balcı’dan iş dünyasına birkaç küçük tüyo:

 

2.1--Resepsiyon katını pastel renklerde boyayın. Örneğin şarap rengi tedirginliği yok eder, rahatlatıcıdır.

 

2.2--Danışma masasının arkasına çiçek ya da meyve kompozisyonu içeren tablo asm, bereket ve bolluk verir.

 

2.3--Muhasebe ve finans katindakilerin daha çok rahatlamaya ihtiyaçları olduğu için pastel yeşil ve mavi tonlar kullanılmalı.

 

2.4--Toplantı odaları bembeyaz olmalı. Ferahlık verir,

 

2.5--Pazarlama ve satış yaratıcılık gerektirdiği için o kat lila rengi olmalı. Lila, tepe çakramızm rengidir, zihin açar,

 

2.6--Şirketlerin lavaboları mavi olmalı,

 

2.7--CEO ya da genel müdürün odası sütlü kahverengi olmalıdır, istikrarı temsil eder. Odalarında mutlaka amatist taşı bulundurmalılar, gerginliği alır. Bir de odalarında bir yuka ağacı büyütmeliler bu da şans ve bereket getirir,

2.8--Şirket arabaları asla kırmızı ya da sarı olmamalı. Kırmızı kazayı, sarı da hastalığı getirir.

 

2.9--Şirketlerde asla kaktüs gibi sivri yapraklı bitkiler bulundurulmamalı. Kavga ve gerginlik yaratır.

 

3—Ev Uygulamaları:

 

3.1--Adaçayım, tarçını yakıp evi tütsüleyin...

 

3.2--Girişe üzerlik otu asın, kaya tuzunu eksik etmeyin, fesleğen besleyin, gül yetiştirin!

 

3.3--Arada sırada da, işin uzmanına evin “enerjisini” temizletin.

 

3.4--Enerji temizliğinde, bizde özellikle sirke kullanımı çok yaygındır. Kötü enerjiyi temizlediğine inanılır. Yerler, eşyalar silinir ve kabı yatağın altına konur. Yatağın altına konmasının nedeni, insanların uyku sırasında bilinçaltları ortaya çıktığı için etkiye açık olmasıdır.”

 

3.5--Evlere sarımsak asmanın da çok bilindik bir ritüel oldu¬ğunu söyleyen Sevinç, negatif enerjinin sarımsak ile nötr hâle getirildiğini belirtiyor. Sarım- sağın genellikle kapı girişlerine asıldığının da altını çiziyor.

 

3.6--Bir başka Şaman inanışı ise aynalarla ilgili: “Eski Anadolu’da yatak odalarına ayna konmazdı veya akşamları üstleri siyah bir örtü ile kapatılırdı. Nedeni ise, negatif enerjiyi büyüteceğine inanılmasıydı.”

 

3.7--Enerji temizliği nasıl yapılır--Nuri Seviç, bir mekân temizliğine gittiği zaman öncelikle işe mekânda mum yakarak başlıyor. Çünkü yeni yakılan mum, bulunduğunuz yerde bulunan negatif enerjiyi temizliyor. Ardından tütsü yakan Sevinç, kendi bedeninde tamamen pozitif enerjiye odaklanarak odaları dolaşmaya başlıyor.

 

3.7.1--Odalarda geçen süreç değişebiliyor, kiminde iki dakika duruyorsa, kiminde bu süre beş dakikayı buluyor. O sırada mekânda yaşayan insanların da bu yeni enerji ile dengelenmeleri çok önemli. Bazı yerlerde, insanların başına benzer hadiselerin gelmesi de kişilerin bıraktıkları enerjiler ve yaşadıkları önceki olayların etkisiyle alakalı. Boşanmalar, iflaslar, hastalıklar...

 

3.7.2--Yeni bir eve taşınıldığında veya iş yeri açıldığında, mekânda enerji temizliği mutlaka yapılmalı. Bir evdeki temizlik sadece cam silmekten ibaret değildir.”

 

3.7.3--Söz konusu yaşadığımız mekânın enerjisiyse, mekânımıza gelen insanların da enerjilerinin nasıl olduğu önem kazanıyor. Problemler ve sorunlar mümkünse evde konuşulmamalı. Hatta dışarıda görüşmek çok daha yararlı. Sevinç, evde korku filmi izlemenin de doğru olmadığı görüşünde. Çünkü o anda yayılan korku enerjisi, mekânda sabitleniyor.

 

3.8--Muhammet Tekin, Antep ve Maraş’daki evlerde odaların sabah güneşini, rüzgârı alacak şekilde inşa edildiğini ve evlerin birbirlerine gelen doğal enerjiyi engellemeyecek şekilde konumlandığını söylüyor: “Eski Türk evlerinde çatı yoktur, yukarı ile bağlantı kanalı açık olmalıdır. Eski Sümer ve Hititlerin evlerinde de çatı yoktur. Çin kültüründe ise mimari eril yani erkek enerjisini temsil edecek şekildedir. Daha dik ve sivri bir mimari vardır. Bizim kültürümüzdeki yapılarda ise dişi enerji hâkimdir.

3.8.1--Kare, yuvarlak, dikdörtgen yapılar ön plandadır. Camiler, sinagoglar, kiliseler dişi enerjiye sahiptir. Türk kültürüne baktığımızda kadın enerjinin hâkimiyetini görürüz, anne kutsaldır.

 

3.8.2--İslamiyet’te, Orta Asya ve Anadolu medeniyetlerinde bu böyledir. Yaşadığımız daireler kadın enerjisine sahiptir. Feng Shui’de ise erkek enerji vardır, bizim yapı şeklimiz bu değildir

 

3.8.3--Muhammet Tekin, Türk evlerinde kireç taşı veya kaya tuzunun çok önemli olduğunu vurguluyor: “Tuz ve kireç negatif enerjiyi üzerinde toplar. Ev halkını hastalıklardan da koruduğuna inanılır.

 

3.8.4--Bizim evlerimizde avlu kültürü çok yaygındır. Yüksek tavan da mimarinin “ en belirgin özelliklerinden biridir, evler birbirine açılır. Çok oda vardır, tanrı misafiri inanışı yaygındır.

 

3.8.4.1--Enerji sirkülasyonu yüksek, paylaşım fazladır. Evlerin balkonlarında çiçek kültürü çok gelişmiştir. Yeşil bitki, taze enerji getirir. Evlerin çevresinde, meyve veren ağaçlar yetiştirilir. Gül bitkisi bizim için çok önemlidir, bu bitki hem dünyayı, hem insan ruhunu, hem de Hz. Muhammed’i temsil eder. Aşk ve sevginin çiçeğidir.

 

3.8.4.2--Gül bitkisini cam bir fanusun içine koyduğunuzda birkaç gün sonra camı çatlatır. Titreşimi 262 khz’dir (kilohertz). İnsan ruhunun titreşimi ve dünyanın titreşimi de 262 khz olarak belirlenmiştir. Güldeki koku, insanda aroma terapi etkisi yapar, bu da sevgi ve mutluluk duygularını artırır.”

 

3.9--Tekin, geleneklerimize göre fesleğenin kötü enerjiyi engellediğine inanıldığını söylüyor. Büyü ve nazardan da koruduğuna inanılan fesleğen, aynı zamanda sakinleştirici, ferahlatıcı etkiye sahip. Kişilerde seks enerjisini de dengeye koymasının yanı sıra, evde böceği de engelliyor.

 

3.9--Adaçayı, kekik, üzerlik otu, damla sakızı, kişniş, tarçın ve nane yakılıp, tütsülendiği takdirde ve camlar açıldığında evin enerjisi yenileniyor. Ev huzura kavuştuğunda ise, kişiler de huzurlu hissetmeye başlıyor.

 

3.10--Anadolu inanışına göre, evin içinde bir yerde demir bulundurmak da önemli. Kötülüğü evden uzaklaştırdığına inanılan bu ritüelde, eski evlerin büyük demir kapıları hanenin korunaklılığım daha da artırıyordu. Tekin, demir için şöyle diyor: “Demir dünyaya ait değildir, meteorlarla gelmiştir. Negatif enerjiler üzerinde etkilidir, kontrol gücü vardır.

 

3.10.1--Yeni doğan bebeklere nazarlık takıldığında aslında maharet, çengelli iğnededir çünkü bu tılsımın materyali demirdir. Bilinçaltındaki negatif enerjiyi dengeler. Manyetik alanınız güçlü olduğunda ise bilinçaltınızda doğal olarak kötü etkiler de uyanmaz.

 

3.11--” Özellikle İç Anadolu Bölgesi’nde bilinen üzerlik otu, çoğumuzun evinde duvara, kapı girişlerine asılıyor ve bu aksesuar evi kötü enerjilerden koruyor.

 

3.12--Doğu ve Güneydoğu Anadolu taraflarında ise evde yakılan tütsüler için tütsülük satılmaya devam ediyor. Muhammet Tekin de evin mutfağında tütsü yakarak evin enerji temizliğine başlıyor ve evi bu tütsüyle dolaşıyor.

 

3.13--“Aynalar, boyut kapıları.Tekin, aynaların “boyut kapısı” olduğundan ve başka âlemlere geçit görevi gördüğüne dair inanışlardan bahsediyor. İnanışlardan bir diğeriyse masaya konan tuzun, negatif düşünceleri, konuşmaları kendinde topluyor olması. Evde, bakır bulundurmanın faydalı olduğuna inanılıyor. Defne yaprağını yakmak ise iyi enerji getiriyor. Baklagiller de evin bereket enerjisi açısından önemli.

 

3.14--Adaçayı:Nazardan ve kötü enerjilerden koruyor

 

3.15--Tarçın kabuğu:Zenginlik ve bereket getiriyor.

 

3.16--Çörek otu: Nazara iyi geliyor.Üzerlik Otu: Kötü enerjiden koruyor. \

 

3.17--Defne Yaprağı:Büyüden koruduğuna inanılıyor.

 

3.18--Üzüm: Yaradılışı temsil ediyor ve şifa verdiğine inanılıyor.

 

3.19--Vanilya kabuğu:Afrodizyak enerjiyi artırıyor.

 

3.20--Kahve: Yakılan kahve, enerji veriyor.

 

Kaynak:Yeni aktüel--2010




Makalenin İzlenme Sayısı : 8

Eklenme Tarihi : 04.01.2023

Önceki sayfaya geri dön.