MAKALELER / Portatif Havuzlar






Portatif Havuzlar:



1—Portatif havuzlar büyük konut projeleri, rehabilitasyon merkezleri,belediyelerin parklarına,konutlara,işyerlerine kurulabilmekte.

Bu havuzlar depreme dayanıklı olup,kesinlikle su sızdırmıyorlar.



2—Zemin üstü ölçüleri 5x10 m olan bir portatif havuza 15.000 TL ye sahip olunabilir.



3—Ortalama 1 haftada her şeyiyle tamamlanıp-teslim edilebilmekte.Hatta zemin üstü kurulumda 1-2 günde kurulabilen modeller bulunmakta.



4—Kurulum için sadece havuzun çelik panelleri ve plastik iç kaplaması yeterli.



5—Kullanım ömürleri  en az 10 yıl ortalama 25 yıl maksimum 40-50 yıla çıkabilmekte.Üretim ve işçilik hatalarına karşı 10 yıl garanti kapsamanında olabiliyor.



6—Doğrudan zemin üstüne kurulabilen modelleri kullanıcı kendisi bile kurabilmekte.



7—Kurulum öncesi firma mühendisi tarafından yer belirlenmekte.Yer olarak bahçenin bir köşesi veya teras olabilir.Havuz bahçede kurulacaksa  hafriyat yapılmakta.



7.1--Ardından fleks ve düz paneller yerleştirilmekte. Daha sonra çelik konstrüksiyonun kurulumu.Gerekirse beton da dökülebilmekte.İç kaplama yapıldıktan sonra havuz kullanıma hazır hale geliyor.



8—Bıotop havuzlarda kurulan havuzlarda  biyo ve özel filtre ile havuz suyu klorsuz olarak filtre edilebilmekte.



9—Portatif havuzlarda kaplamanın pürüzsüz yüzeyi nedeniyle  bakteri barınmadığı için havuz temizliğinde daha az kimyasal kullanılmakta.Kimyasal kullanımında %50 tasarruf sağlanabilmekte.Bu tür havuzlar yer sarsıntılarını absorbe edebilmekte.



9.1--Derz temizliği ve tadilatı gibi masraflar yok.Kurulum masrafları klasik beton havuzlara göre %30 daha düşük.ve her türlü zemine rahatlıkla kurulabilmekte.



10—Belediyeler kurdukları parklarda klasik beton havuz yerine bu tür portatif havuzların kurulmasını şartnamelerinde yer verebilirler.



11-Portatif havuz firmaları olarak; yapihavuz.com.tr,tekimsan.com.tr,sermedhavuz.com, cembotanik.com.tr,prefabrikhavuz.com vs sayılabilir.



Kaynakça:Para Dergisi-7/13.07.2013-S:52






Makalenin İzlenme Sayısı : 366

Eklenme Tarihi : 24.01.2020

Önceki sayfaya geri dön.