MAKALELER / Elektrikli Dikey Kalkan İnen Uçak Test Ediliyor





Elektrikli Dikey Kalkan İnen Uçak  Test Ediliyor:

 

1--NASA ve ABD Hava Kuvvetleri, havacılık şirketi Joby Aviation’ın eVTOL isimli hava taksisini, potansiyel sivil ve askeri uygulamalar için test ediyor. Söz konusu uygulama, NASA’nın mevcut Gelişmiş Hava Hareketliliği (AAM) araştırmasını temel alıyor ve gelecekteki hava taşımacılığına yeni bir boyut kazandırmayı hedefliyor.

 

2--Joby Aviation’ın hava taksisi, NASA’nın bu tür bir aracın günlük kullanıma nasıl entegre edilebileceğini değerlendirmesine olanak tanırken, ABD Hava Kuvvetleri ise bu aracın potansiyel askeri kullanım alanlarını araştırıyor. 25 Eylül’de Joby, müşterisi olan ABD Hava Kuvvetleri’ne VTOL hava taksilerinden birinin teslim edildiğini duyurmuştu.

 

3--NASA’nın AAM projesinin entegrasyon yöneticisi Parimal Kopardekar, “NASA ve AFWERX’in Gelişmiş Hava Hareketliliği konusunda önemli ve aktif bir iş birliği var,” diye belirtiyor.

 

4--2024’ten itibaren NASA pilotları ve araştırmacıları, Joby uçağını test etmek için hava trafik yönetimi, uçuş prosedürleri ve yer tabanlı altyapıya odaklanacak.

 

4.1--Araştırmada tekerlekli bir araştırma laboratuvarı olan NASA Mobil İşletim Tesisi gibi donanımların da kullanılması planlanıyor. Askeri tarafta ise AFWERX’in Agility Prime programı, bu devrim niteliğindeki uçakların potansiyel savunma uygulamalarının araştırılmasından sorumlu.

 

Kaynak:https://scitechdailv.cofn/future-of-aviation-nasa-and-u-s-air-force-testinq-jobvs-electric-ver-




Makalenin İzlenme Sayısı : 17

Eklenme Tarihi : 01.02.2024

Önceki sayfaya geri dön.