MAKALELER / Briç-Bilgi





Briç-Bilgi:

 

1—Türkiye'de pek çok şehirde ve özellikle de İstanbul'da çok fazla briç kulübü var. Aralarında en çok tercih edileni, İstanbul Briç Spor Kulübü. Bu dönemde yaklaşık 300 üyesi bulunan kulübün direktörü Toygan Sezerli, briçin sanıldığı kadar zor bir oyun olmadığını ama mutlaka bir profesyonel yardımıyla öğrenilmesi gerektiğini söylüyor:

 

1.1--Briç elli iki kartlık standart iskambil destesiyle oynanan bir iskambil oyunudur. Tıpkı satranç gibi zihni geliştirir, dinç tutar ve zekanızı kullanmanızı sağlar.

 

2-- İskambil kâğıtlarıyla oynandığından briçe 10 yü öncesine kadar önyargıyla yaklaşılırdı. Ama artık bir spor olarak görülüyor. Öyle ki, Galatasaray Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesinde seçmeli ders olarak okutuluyor. Fakat yine de çoğu kişi başlamaya çekiniyor. Çünkü halk bunu zor bir oyun olarak algılıyor.

 

3--Oysa derslere düzenli devam edildiği ve konsantrasyonunuzu kaybetmediğiniz sürece öğrenmesi kolay bir oyun. Sadece uzun sürüyor. Toplam 50 saatlik dersle iyi bilen birisiyle oynayacak seviyeye gelmek mümkün.

 

Kaynak:Dünya Gazetesi

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 14

Eklenme Tarihi : 01.02.2024

Önceki sayfaya geri dön.