MAKALELER / Isı yalıtımda İzoköpük ile Isı Köprülerine Son






Isı yalıtımda İzoköpük ile Isı Köprülerine Son:


1—Yalıtım sektöründe 10 yıldır faaliyet gösteren İzoköpük sprey poliüretan  köpük ile ısı köprüsü oluşturmayan ek yeri bulunmayan yalıtım çözümleri sunmakta.


2—Sprey poliüretan ile ısı,ses,su ve nem yalıtımı sağlanabilmekte.


3—Poliüretanın ısıl geçirgenlik katsayısı 0.020W/mk olup straforda bu rakam 0.040(0.035) W/mk değerindedir.Bu anlamda İstanbul gibi 2. Bölgede bulunan bir şehirde 5 cm strafor ile mantolama yerine 2.5 cm lik poliüretan köpük ile yalıtım yapıp üzerini betopan ile kaplamak daha uygun olabilir.


4—3 Sn içinde kendini tamamlayan bu malzeme muadillerine göre yarı fiyatına mal olmakta.Sıvı olarak yurt dışından gelen bu malzeme mobil araçlarla uygulanmakta.


5—Su izolasyonu içinde polyürea isimli malzeme kullanılarak havuzlarda,içme suyu depolarında, gezilebilir teraslarda,açık alanlarda uygulanmakta. Malzemenin uv dayanımı yüksek ve ömürlük malzeme.Ek yeri yok.Balyozla vurulsa bile zarar görmeden 40 ton yük taşıyabiliyor.


6—Yorum:


6.1--İzoköpük-poliüretan köpük  5 katlı binalarda cephelere rahatlıkla uygulanabilir.2.5 cm uygulama kalınlığı ve üzerine alüminyum dışı(alüminyum 600 C de yanmakta olup yangın yönetmeliğine göre uygun değildir) kaplama(metal-kompozit,betopan vs) yapılması 2. Bölge için yeterli olup,ısı köprülerine bağlı kayıplar(muhtemelen %20 ısı kaybı) ortadan kaldırılabilir.


6.1.2—Yüksek katlı binalarda(6NK dan fazla)  poliüretan köpük A1 sınıfı olmadığından uygun olmayıp,taşyünü kullanılması gerekmekte.Üzerine metal kaplama(alüminyum dışı)-perlitli sıva-seramik kaplama gerekmekte.


6.2--Bu malzeme Çatılarda A1 sınıfı malzeme uygulanması gerektiği için uygun olmayacaktır. Çatılarda 6nk fazla yüksek binalarda çelik çatı,altında ahşap çatı ve şilte içinde taşyünü(5-8 cm) ve üzerine kiremit-metal çatı kaplama uygun olabilir.


6.3—Poliüretan köpük ile bina bodrum kat dış duvar yalıtımlarını yapılması en uygun seçenektir.


6.4—Bütün katlarda atılacak şapın sikalı perlitli şap kullanılması en uygun seçenek olacaktır.


6.5—Isı yalıtım için Bütün camların yarı açılır-ısı cam-çift cam olması  gerekmekte.

 





Makalenin İzlenme Sayısı : 370

Eklenme Tarihi : 24.01.2020

Önceki sayfaya geri dön.