MAKALELER / Kemikleri Güçlendirmek İçin Süte Tereyağı Eklemek





Kemikleri Güçlendirmek İçin Süte Tereyağı Eklemek:

 

1--Süt, güçlü kemikler ve dişler için gerekli bir mineral olan mükemmel bir kalsiyum kaynağı olduğu biliniyor.

 

2--D vitamini içeren ghee yağı(tereyağının saf hali) ile birleştirildiğinde kalsiyum emilimi artırdığı bildirildi.

 

3--Ghee, eklem iltihabını azaltmaya yardımcı olan iyi bilinen bir yağ türü olduğu vurgulandı.

 

4--Ghee yağı, yüzyıllardır kullanılan, oda sıcaklığında saklanabilen bir yağdır. Arındırılmış tereyağı olarak geçen bu yağ, Hindistan'da ortaya çıkmıştır.

 

4.1--Ghee yağı, tereyağının belli bir ısıda ısıtılması ve içindeki sütün arındırılmasıyla elde edilir.Bu yüzden normal tereyağı gibi köpürmez. Yanma derecesi tereyağına göre daha yüksektir. 1 kg tereyağından, 900 gram ghee yağı elde edilebilir.

 

4.2--Tereyağını derin bir tencereye alın ve ocağın altını kısık ateşte açın.Yağ erirken üst kısmı köpüklenmeye başlayacak. Bu köpükleri kaşık veya süzgeç yardımıyla toplayarak atın.

 

4.2.1--Köpüklenme işlemi tamamen bitene kadar devam edin.1 saate yakın yağı eritip köpüklerini attıktan sonra, yağın içindeki tortular dibe çökmeye başlar ve içindeki su buharlaşır.

 

4.2.2--Bu esnada ocağın altını kapatarak dinlenmeye bırakabilirsiniz.Dinlenen yağın üzerinde sarı bir renk oluşacak. Bu yağı temiz bir tülbentten geçirin ve kavanoza doldurun.Yağın kendi kendine donmasını bekleyin. Oda ısısında saklayabilir ve istediğiniz zaman yemeklerde kullanabilirsiniz.

 

1--https://www.yenicaggazetesi.com.tr/

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 18

Eklenme Tarihi : 20.11.2023

Önceki sayfaya geri dön.