MAKALELER / Acılı Yemek Düşkünlüğü Yüksek Testosteron Seviyesiyle İlgili





Acılı Yemek Düşkünlüğü Yüksek Testosteron Seviyesiyle İlgili:

 

1--Fransız bilim insanlarına göre, yüksek testosteron seviyesine sahip erkekler daha fazla acılı yemek yeme isteği duyuyor (Physiology and BehaVior).

 

1.1--Araştırmaya Grenoble'den yaşları 18-44 arasında değişen 114 erkek katılmış. Katılımcılara bir tabak püre sunulurken, tatlandırmaları için acı biber sosu ve tuz verilmiş. Deneyden önce tüm erkeklerden tükürük örneği alınarak, testosteron seviyeleri ölçülmüş.

 

1.2--Katılımcılar pürelerini tatlandırıp yedikten sonra da şu kriterlere göre değerlendirmişler: acı, tuzlu, az veya çok kıvamlı.

 

1.3--Pierre Mendes Üniversitesi sosyal psikologu Laurent Begue, çalışmamız, testosteron seviyesi ve maddi, cinsel ve orta karar risk alma isteği arasındaki bağlantının varlığını ortaya koyan diğer araştırmaları kanıtlıyor diyor.

 

1.4--Son araştırmada eril cinsellik hormonunun acı yeme isteğini uyandırdığı ortaya çıkmış. Aslında testosteron hormonu duyguları körükleyerek kişilerin daha fazla risk almalarına neden oluyor diye açıklıyor Begue. Düzenli olarak acılı yemek yiyenlerde, testosteron seviyesi yükseliyor olabilir.

 

Kaynak:HBT--Nilgün Özbaşaran Dede

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 31

Eklenme Tarihi : 20.11.2023

Önceki sayfaya geri dön.