MAKALELER / Asansör Şirketi Kurmak-Almanya da ve Asansör Sektörünün Sorunları






Asansör Şirketi Kurmak-Almanya da ve Asansör Sektörünün Sorunları:

 

1—Almanya da şirket kurmak bizdeki kadar kolay değil.Bizdeki kadar kolay olmadığı için firmalar kalifiye-işinin ehli olmakta.

 

2--Asansör işiyle ilgili şirket kurulacağı zaman aranan belgeler:


2.1—Asansör montaj vs ilgili  sertifika


2.2—Firma sahibinin Asansör işi ile ilgili eğitim belgesi.


2.3—Firma sahibinin daha önce çalıştığı firmalardaki bonservisleri.


2.4—En az 7 yıl bu sektörde çalıştığına dair belgeler.


2.5—Son iki sene içinde süpervizör yada son kontrolcü olarak çalıştığına dair belge

 

3—Türkiye de yabancı firmalar profesyonellikleri,teknik bilgileri ve güçlü sermayeleri ile yer edinip marka oldular.

 

3.1--Yerli firmalarında güçlü sermaye(kazandıklarını firmaya ve firma arge si yerine yazlık yaptırmak yatırmaları) oluşturmaları-teknik bilgilerini güçlendirmeleri için elemanlarına gereken eğitimi aldırmaları,firmada iş odaklı profesyonelliğin sağlanması halinde yabancı firmalar kadar piyasa yer edinebilirler.

 

3.2—Sanayi Bakanlığı asansör firması kurulumunu yeniden yukarıdaki şartlar dahilinde yeniden düzenler firmalar yeniden yukarıdaki şartlarda kurulursa teknik yönü güçlü firmalar açığa çıkacak ve sektörde yerli firma sağlığı da sağlanmış olacaktır.

 

4—Ayrıca Sanayi Bakanlığı Avrupa ve ABD örtülü yada doğrudan ciddi olarak uygulanan ofset şartınıYabancı firmalara kullandıkları ekipmanların en az %40 ını yerli firmalardan tedarik şartı-offset olarak getirilebilir.Bu asansör sektörünün- sanayisi gelişmesi için herhalde gereklidir.

 

5—Türkiye de BDDK gibi vs üst kurullara Yapı Üst Kurulu da eklenmelidir.Bu üst kurul yapılarla ilgili-farklı belediye uygulamalarını  birleştirerek ortak sistemi oluşturabilir.Bu üst kurula bağlı yapı enstitüsü vs kurularak üst kurulun teknik sekreteryalığını yapabilir.Asansörlerle ilgi uygulamalar da bu üst kurul tarafından şekillendirilebilir.

 

 Kaynakça:Asansör Press-Mart-Nisan-2013-S:44


 




Makalenin İzlenme Sayısı : 897

Eklenme Tarihi : 24.01.2020

Önceki sayfaya geri dön.