MAKALELER / Kanser-Kırmızı Soğan ile Kanserle Mücadalede Destek Alınması





Kanser-Kırmızı Soğan ile Kanserle Mücadalede Destek Alınması:

 

1--Kırmızı soğan bol miktarda kuersetin içermekte. Güçlü bir antioksidan olarak kabul edilen bu flavonoidin hücreleri kanserden koruduğu tahmin ediliyordu.

Kanada’daki Guelph Üniversitesi’nden Abdulmonem Murayyan kırmızı soğanın kanser hücrelerini ne derecede öldürebileceğini test etti.

 

1.1—Çalışmada soğanların kanser hücrelerini çok etkili bir şekilde öldürdüğü saptanmış. Soğanlar, kanser hücrelerini intihara sürükleyen sinyal yollarını etkinleştirdikleri gibi, kanser hücreleri arasındaki iletişimi bozarak büyümelerini de engelliyor.

 

1.2--Daha önceki bir araştırmada kırmızı soğan özünün meme kanseri üzerinde olumlu etki yaptığı ortaya çıkmıştı. Son araştırmada kırmızı soğanın göreceli olarak yüksek oranda kuersetin, çok sayıda antioksidan ve kırmızı bir boyar madde içerdiği tespit edilmiş.

 

1.2.1--Bu doğal boyar madde kuersetinin antioksidan etkisini daha da artırıyor. Ve bu kombinasyon kırmızı soğanın, kanser hücreleri üzerinde normal, beyaz soğandan niçin daha etkili olduğunu da açıklıyor.

 

2—Ayrıca yaban mersinin demans başlangıcında ve Parkinson hastalığında yardımcı olduğu, cevizin bağırsak kanserinden ve narın da kas yaşlanmasından koruduğu söylenmektedir

 

2.1--Romalılar düzenli olarak soğan tüketirdi. Yunan kökenli bir Romalı hekim olan Pedanius Dioscorides, soğanın tıp alanında birçok faydası olduğunu not etmiştir. Büyük Plinius, bir liste yaparak soğanın görme yetisine faydalı olduğunu, uyku yaptığını, ağızdaki yaraları, köpek ısırıklarını, diş ağrılarını, kanlı basuru ve bel ağrısını geçirdiğini yazmıştır

 

Kaynak:HBT- Nilgün Özbaşaran Dede

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 23

Eklenme Tarihi : 20.11.2023

Önceki sayfaya geri dön.