MAKALELER / Felç Tedavisinde Mentamove Cihazı ile Yapılan tedavi





Felç Tedavisinde Mentamove Cihazı ile Yapılan tedavi:

 

1--Mustafa Akgün, Bursa Devlet Hastanesinde beyin ve sinir cerrahı olarak görev yapıyor. Aynı zamanda 1998 yılından beri Bey-Om-Sin (Beyin Sinir ve Omur kelimelerinden türetilmiş) adk kendine ait bir sağlık şirketi var. 200l’de distribütörlüğünü aldığı mentamove adlı nörolojik rehabilitasyonda kullanılan cihazı merkezinde kullanmaya başlamış.

 

2--Mehmet Azyanık işte bu merkezden kiraladığı mentamove ile yapılan ilk üç aylık seanslar so-nucunda büyük bir ilerleme kaydetti. Hasta, cihazı kiralayarak evde kendisi kullandığı için sürekli çalışma imkanı bulmuş. Bu arada merkezden her hafta düzenli olarak hemşireler kontrole gitmiş. İkinci üç ay içinde Mehmet Azyanık artık yürüyor, ko¬nuşuyor hatta mahallesinde dolaşabiliyor- muş. Baba Azyanık, “Hastanede 45 gün fizyoterapi gördü. Oradaki fizyoterapist bana oğlumun artık felçli kalacağım söyledi. Hatta boş umutlar verildiğini, doktorumuzun bizi kandırdığım...” diye anlatıyor.

 

2.1--Mehmet Azyanık artık yürüyebilen bir mucize adeta. Yine de bu filmlerdeki gibi olmuş değil. Altı ay süren ve yılmadan devam edilen tedavinin bir sonucu. Cihazın aylık kirası olan bin YTL’den tedavinin toplam maliyeti altı bin YTL olmuş.

 

3--Dr. Mustafa Akgün felçli hastaların rehabilitasyonunda kullanılan mentamove isimli cihazın Türkiye’de yaygınlaşması için altı yıldır yılmadan çalışıyor.

 

4--48 yaşındaki Ayten Canserdi’nin men-tamove ile yapılan seanslar sonrası sol elini kullanabilmeye başlaması ise üç buçuk ay sürmüş. Beyin damarlarının tıkanması so¬nucu vücudunun sol tarafının felç olmasının üzerinden üç hafta geçtikten sonra Bey-Om-Sin isimli sağlık merkezinde tedavi görmeye başlamış. O mentamove’u kiralamak yerine merkeze gidip gelmeyi tercih etmiş ve mentamove seanslarının yanı sıra fizyoterapi de görmüş. “Terzilik yapıyordum daha önce. Ben iğneyi dans ettiren bir kadındım. Felçten sonra boncuk dizmek bile bir hayaldi benim için. Şimdi herşeyi yapabiliyorum” diyor. Bir

 

Kaynak:Nilgün Balcı Çavdar

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 24

Eklenme Tarihi : 20.11.2023

Whatsapp'ta paylaş
Facebook'ta paylaş
Önceki sayfaya geri dön.