MAKALELER / Akupunktur ve Scenar Tedavisi-Sağlığa Faydaları







Akupunktur ve Scenar Tedavisi-Sağlığa Faydaları:

 

1--Geleneksel Doğu Tıbbının en önemli tedavi yöntemlerinden akupunktur ve özel bir tedavi yöntemi olan Scenar’m da Yaşam Hastanesi’nde bulunduğunu söyleyen Uzman Dr. Zuhal Sağlam, “Akupunktur vücuttaki 12 ana enerji meridyen üzerindeki 300 civarındaki özel noktaların iğnelenmesi ile bozulmuş denge ve uyumun yeniden sağlanması eşasma dayanır” dedi. Dr. Sağlam, vücudun ihtiyacı olan bio kimyasal moleküller salgılanarak iyileşme sürecinin başlayacağını kaydederek şöyle devam etti:

 

2--“Özellikle kronik ağrı (fibromiyalji,migren, nevraljiler,bel boyun ağrıları vs) obezite, bağımlılık tedavisi,astım alerji gibi disfonksion durumunda oldukça faydalıdır. Scenar tedavi ise, İngiltere’de ağrı kesici lisanslı SCENAR adı verilen bir fizyoterapi cihazıyla yapılan özel bir tedavi yöntemidir.

 

2.1--Türkiye’de henüz yeni tanınan bu tedavi yöntemi geleneksel doğu tıbbı ve fizyoterapinin bir kombinasyonu olarak oldukça hızlı,kalıcı ve etkili bir holistik (bütüncül) terapidir. SCENAR Self ControUed Ener- go Neuro Adaptive Regülatör kelimelerinin baş harflerinden oluşan bir kelime olup, pille çalışan bir el cihazına verilen isimdir.

 

2.2--Skenar terapi ise bu cihaz aracılığı ile yapılan tedavidir” dedi. Cihazın 3.6 voltluk pil kaynağının deri yüzeyine temas ettirilerek elektrik akımı vermek suretiyle etkisini başlattığını belirten Sağlam, “Ciltten gelen elektromanyetik sinyalleri ölçer ve kaydederek uygun modifiye sinyaller üretip vücuda geri gönderir.

 

2.2.1--Her bir sinyal bir önceki sinyalin cevabı gelip değerlendirildikten sonra gönderilir. Scenar’m üretmiş olduğu değişken sinyaller beyni uyarır. Beyin de periferik sinir sistemine Nöropeptid salgılaması doğrultusunda komuta gönderir.

 

2.3--SCENAR cihazı diğer fizyoterapi cihazlarından üstündür. Bu tedavi şekli vücudun genetik in- formasyonunu etkileyerek tamir mekanizmasını uyarmaya yönelik bir amaç taşıdığından birçok rahatsızlıkta faydalıdır. Hasta öncelikli olarak ayrıntılı bir sorgulama ve muayenenin, gerekiyorsa radyolojik ve biyokimyasal tetkiklerin ardından terapiye alınır. Genellikle bir kür 30-40 dakikalık 10 ile 20 seans arasıdır. Bunu belirleyen faktörler hastalığın kronikliği, hastanın yaşh olup olmaması, kullanılan ilaçlar ve hastanın tedaviye uyumudur.

 

3-- Sağlam," Burada hasta istekli olmalıdır. Dahası her seansta doğru yönlendirme ile doktorun kendisi için uygun tedavi protokollerini seçiminde rol oynar" dedi. Sağlam şöyle devam etti: "Son seans bittikten sonra, üretilen nöropeptidlerin oluşturdukları kaskad sistemi ile yaklaşık 6 hafta kadar vücutta iyileşme prosesleri devam eder.

 

3.1--Ama hasta ilk veya 3. seanstan itibaren değişiklikleri hisseder. Burada hastanın bilmesi gereken şey şudur: İlerleyen seanslarda hastalık akutlaşabilir hatta geçmişte yaşadığı ve tam tedavi edilmemiş problemler nüksedebilir. Ancak bu tamamen geçici ve normal bir süreçtir. Cihaz her hastaya göre ayrı. Scenar kalp pili olan hastalarda ve akut cerrahi durumlarda kesinlikle uygulanmaz.

 

3.2--Gebelik gibi bazı durumlarda sınırlı uygulama söz konusudur. Dışarıdan herhangi bir madde-ilaç verilmediğinden yan etkisi yoktur. Bu profesyonel cihaz mutlaka bu tedavinin eğitimini almış ve metotlarını bilen doktorlarca kullanılmalıdır. Özetlersek SCENAR takımı doktor - cihaz ve hasta üçlüsünün etkileşimi ile gerçekleşen bir tedavidir.Bu yolla organizmanın güç dengesi gelişerek problemli işlevin düzeltilmesi mümkün olur. Bu noktada unutulmamalıdır ki insan vücudunun yapabilecekleri sınırsızdır.

 

Kaynak:HBT




Makalenin İzlenme Sayısı : 45

Eklenme Tarihi : 20.11.2023

Önceki sayfaya geri dön.