MAKALELER / Belediye Hizmetleri-İzmir-İstanbul-Konya Büyükşehir Belediyelerinde Neler Yapılıyor





Belediye Hizmetleri-İzmir-İstanbul-Konya Büyükşehir Belediyelerinde Neler Yapılıyor:

 

1—İzmir Büyükşehir Belediyesi:

 

1—Belediyenin Yenilenebilir Enerji Yatırımları-12 adet güneş enerjisi santrali (GES) kuruldu 12 adet güneş enerjisi santrali (GES) kuruldu

 

1.1--İzmirBüyükşehirBelediyesi, 2019 yılından itibaren çatıüstü GES kapasitesini hızla geliştirmeyebaşladı.Belediye hizmet binalarında konumlandırılan GESsayısı 2’den12’ye çıkarıldı.

 

1.2--İzmir BüyükşehirBelediyesi çatı üstüGES’ler sayesinde yıllık bazda üreteceği 2,5Milyon kWsaat enerji ilebunun karşılığı olan 6,5milyonTL’yi kasasında tutacak ve yatırım bütçesini büyütecek.Ekonomik tasarrufun yanında yılda1262 tonCO2 salımıda mevcut yatırımlar sayesinde engellendi.

 

2--Deniz ulaşımı ve bisiklet yolları:

 

2.1-- Dört yılda İZDENİZ’e 2 yeni feribot alan, 2 tane de kiralayan Büyükşehir Belediyesi, Üçkuyular-Bostanlı hattında taşınan araç sayısını 2019yılına göre yaklaşık yüzde 35 artırdı.

 

2.2--Dört yılda bisiklet yolları ise 111 kilometreye çıkartıldı. 500kilometre olan EuroVelo bisikletliturizm rotasına tematik rotalar eklenerek 580kilometreyi bulması sağlandı.EuroVelo rotası onaylanan ilk kent olarak İzmir,11-13 Ekim 2023 tarihlerinde EuroVelo konferansına ev sahipliği yapacak.

 

2.3--Ayrıca bisiklet yolları altyapı ve tesis hizmetleri artırıldı, 35 tamir kioskuve 50 bisiklet pompası konumlandırıldı.

 

2.5--BüyükşehirBelediyesi’nin akıllı bisiklet kiralama sistemiBİSİM’in 34 olan istasyon sayısı 60’a yükseltildi.

 

3--Deniz ulaşımı İzmir’in havasını temizledi

 

1—Sıfır Karbon Hedefi-İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 2030’da sıfır karbon hedefi doğrultusunda, toplu taşımada deniz ulaşımının payı artırıldı

 

4—Organik Tohum-Bir avuç karakılçık 12 bin dekara ulaştı:

 

4.1--Seferihisar’dabir avuç atalık tohumla başlayan karakılçık buğdayı üretimi,12bin dekarı aşanve İzmir sınırlarının ötesine geçen bir alanda karşılığını buldu.Karakılçık tohumununbir kısmı taş değirmenlerde öğütüp ambalajlanarak karakılçık unu ve makarnası olarak “İzmirli” markasıyla tüketiciye sunuldu.

 

5—Elektrikli Araçlar-İZELMAN A.Ş.elektrikli araç filosunu büyütüyor

 

5.1--İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraklerinden İZELMAN A.Ş. 51 elektrikli aracı daha filosuna kattı. Böylelikle Büyükşehir Belediyesi’nin elektrikli araç sayısı 125’e yükseldi.

 

5.2--Bunların 97’si İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet birimleri ve bağlı şirketleri tarafından kullanılıyor” dedi. Burak Alp Ersen İzmirlilerin kullanımına sunulan elektrikli araçları da hatırlatarak, “Bu uygulamamız bir belediye şirketinin özel otomobil paylaşım sistemine kendi elektrikli araçlarını dahil ettiği dünyadaki ilk uygulamalardan biri

 

5.4--Elektrikli motora sahip araçlar 1 saatlik şarjla 120 kilometre, tam şarjla 395

kilometre yol yapabiliyor. Araçlar şehir içinde veya yavaş akan trafikte güç

tasarrufu sağlıyor

 

6—Teleferik:

 

6.1--İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İZULAŞ A.Ş.’nin işlettiği şehrin sembol noktalarından biri olan İzmir Teleferik bakım ve yenileme çalışmalarının ardından sezonu açtı. Güven ve hijyen konusunda titizlik gösterilen tesis özellikle hafta sonları kent gürültüsünden kısa sürede uzaklaşmanın adreslerinden biri…

 

6.2--İzmir Balçova Teleferik Tesisi her yıl binlerce kişiyi ‘yükseklere’ taşırken İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İZULAŞ’ın işlettiği tesisin bakım ve yenileme çalışmaları da titizlikle tamamlandı.

 

6.3--Tesis, Kente gelen yerli ve yabancı turistlerin de rotalarında yer alan ve her yıl çok sayıda ziyaretçiyi Dede Dağı’nın zirvesine taşıyarak onlara unutulmaz bir deneyim yaşatan İzmir Teleferik Tesisi, 2022 yılının Mart ayında yapılan son bakımdan bu yana 234 bin 580 ziyaretçi ağırladı.

 

7—Asansör Teras:

 

7.1--İzmir’in en güzel fotoğraflarının çekildiği mekanlardan biri olan Tarihi Asansör’ün üst kısmındaki restoran ve kafeler, her gün onlarca yerli ve yabancı ağırlayan kentin en önemli turistik destinasyonlarından biri.

 

7.2—İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden GRAND PLAZA A.Ş’nin işlettiği Asansör Kafe&Restoran; Teras Kafe,Ceneviz Salonu ve Asansör Restoran olmak üzere üç ayrı konseptiyle hizmet veriyor

 

8--İzmir Tarımı Mobil Uygulaması:

 

8.1--İzmir genelinde tarımsal faaliyet gösteren üreticilere, uydu görüntüleme sistemlerinin tarımsal algoritmalarla analiz edilmesi ile profesyonel zirai destek alabilecekleri, tarlanın durumunu uzaktan takip ederek, ilaçlama, gübreleme, sulama ve yetiştiricilik kararlarını veri desteği ile alabilecekleri, aynı zamanda açık pazar modülü ile ürünlerini sergileyebilecekleri ve alıcılarla buluşturabilecekleri bir uygulamadır.

 

9--Kurumsal Whatsapp:

 

9.1--Kurumsal whatsapp uygulaması, İzmirli vatandaşların belediye hizmetleri hakkında bilgi, talep ve sorgulama işlemlerinin hızlıca cevaplandırılmasını amaçlamaktadır.

 

9.2--Uygulamada; vatandaşlar tarafından belirlenmiş kalıplarla sorulan sorulara, optimize edilmiş cevaplar ile dönüş sağlanmakta ve çözüm önerileri sunulmaktadır. Uygulama hizmeti 17 servis ile sağlanmaktadır

 

10—Akıllı Şehirler-IOT Aydınlatma Kontrol ve Network Altyapısı

 

10.1--İzmir Büyükşehir Belediyesi akıllı şehir vizyonuna uygun olarak Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından geliştirilen aydınlatma kontrol ve arıza tespit sistemleri, sahip olunan loraWAN ağı üzerinden internet servis sağlayıcılardan bağımsız çalışarak şehirdeki aydınlatma, sulama, güvenlik kontrolleri gibi otomasyon işlerini kolaylaştırmaktadır.

 

10.2--İzmir'de meydana gelen tüm aydınlatma arıza tespit ve kontrol işlemleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi arıza tespit ekipleri tarafından noktalar gezilerek yapılıyorken IOT ile bu tespitler, zaman ve iş gücü kaybı olmadan tek bir bilgisayar ekranından bildirim alınarak yapılmaya başlanmıştır.

 

10.3--Aynı zamanda sahada çalışan aydınlatma sistemleri uzaktan programlanabilir, konfigrasyonları değiştirilebilir hale getirilmiştir. Belediyemizin iştiraklerinin tamamına yönelik arıza tespit ve kontrol sistemleri geliştirmeleri devam etmektedir.

 

11—Akıllı Şehirler-Açık Veri Portalı:

 

11.1--Portalda bulunan Akıllı Şehir Kategorilerine sürekli yeni veri setleri eklenmektedir. İzmir Büyükşehir Belediyemiz akıllı ulaşım, e- belediye, akıllı trafik sistemi, kamusal alanlarda ücretsiz Wi-Fi imkanı, elektrikli halk ulaşımı araçları, akıllı kamusal bisiklet kullanımı gibi projeleri ile fiiliyatta akıllı kentin birçok bileşenini vatandaşlarına sunmak için çalışmaktadır.

 

11.2--Açık Veri Portalı’nda veri okuryazarlığını arttırmak amacıyla şehir panosu yayına alınmıştır. Açık veri portalında  sunulan verilerin özel eğitim gerektirmeden, hızlı ve kolayca analiz edilebilmesi için uygun veri setleri görselleştirilmiş durumdadır. Şehir panosunda kullanıcılar, askıda fatura projesinden baraj doluluk oranlarına, ilçe bazlı su tüketiminden kültür sanat etkinliklerine kadar pek çok bilgiyi grafikler halinde görebilmektedir.

 

12—Afetlere Hazırlık-Acil İzmir

 

12.1--Acil İzmir mobil uygulaması, Afet Portalı projesi ile birlikte afet ve acil durumlarda (Deprem, yangın, arama kurtarma, sıkışmalı kaza, sel) itfaiye ekiplerinin kullanıcılara koordineli bir şekilde ulaşmasını amaçlar. Afet ve acil durumlar dışında ise vatandaşların ihtiyaç duyduğu bilgilere erişebileceği modüller sunar.

 

12.2--Kurumun, afet ve acil durumlarda (Deprem, yangın, arama kurtarma, sıkışmalı kaza, sel)  zaman ve iş gücü kaybı yaşamadan olay/yer tespiti yapabilmesini sağlar. Ekiplerin kullandığı modüller ile ihtiyacı olan kişiye ulaşılana kadar onunla irtibat kurulur, iletişim devam ettirilir ve kurtarma çalışması gerçekleştirilir.

 

12.3--Acil İzmir mobil uygulamasına cep telefonu numarası veya isteğe bağlı olarak kimlik bilgileri ile giriş yapılır. Uygulamaya girdikten sonra ‘’Enkaz Altındayım’’ ,‘’Güvendeyim’’, ‘’Yaralıyım’’, ‘’Kayıp Bildir’’, ‘’Yıkılan Bina Bildir’’ butonları ile acil ve öncelikli durum bildirilir.

 

13--Eşrefpaşa Mobil

 

13.1--Mobil uygulama ile vatandaşlarımız reçeteleri, tahlil sonuçları, randevuları, nöbetçi eczaneleri görebilmekteydi. Pandemi dönemi koşulları da dikkate alınarak bu uygulamaya e-randevu ile online doktor görüşmesi özelliği ile Kamu Hastaneleri arasında ilk online doktor görüşmesine geçen hastane unvanı Eşrefpaşa Hastanesine kazandırılmıştır. Vatandaşlarımız ücretsiz olarak hekimlerden danışmanlık hizmeti alabilecektir.

 

13.2--Uygulamanın öne çıkan diğer özellikleri şöyle:

• Nöbetçi eczane ve en yakın eczaneye yol tarifi bilgileri

• Eşrefpaşa Hastanesi’nde yaptırılan tahlil, patoloji ve görüntü sonuçları

• Randevu asistanıyla şikayete göre ilgili branştan randevu alma

• Görüntülü randevu alma

• Başvuru geçmişi görüntüleme

• Hastane bilgileri

• Kişisel takipler (boy-kilo takibi, nabız-ateş-tansiyon bilgileri vs.)

• Hastaya yazılan reçete ve ilaç bilgileri

 

14—Eğitim Videoları-İzmir Akademi

 

14.1--Vatandaşlarımızın kullanımına açık olan online eğitim platformunda her çeşit ilgi alanına uygun eğitimlerin yanı sıra profesyonel eğitimlerde bulunmaktadır. Vatandaşlarımız 500’ün üzerindeki eğitim videoları arasından, ihtiyacına uygun içerikleri izledikçe Biz Puan    kazanabilmektedir. İzmir Akademi Kamu Kurumları bünyesinde Vatandaş için tasarlanmış ilk online eğitim platformudur. Sesli Kitap projesi kapsamında görme engelli vatandaşlarımız olmak üzere tüm kentlilere yönelik sesli kitaplara  da erişim sağlanmaktadır.

 

15--Mezarlık Bilgi Sistemi:

 

15.1--Mezarlık Bilgi Sistemi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı kayıtlarındaki defin bilgilerinin, Harita ve CBS Dairesine bağlı Coğrafi Bilgi Sistemleri Müdürlüğü tarafından konuma dayalı olarak veri tabanında toplanarak, mezarlıklara ait sayısal haritaların oluşturulması, defin bilgilerinin konumsal olarak sorgulanma ve analiz edilmesine olanak sağlayan bir sistemdir.

 

15.2--Proje kapsamında vatandaşların İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yetki alanındaki mezarlıklarda bulunan yakınlarına ait kabirlerin yerini, fotoğrafını bilgisayar ekranından görmesi ve istedikleri zaman, mezarın konumunu gösteren harita çıktısını alabilmeleri sağlanmaktadır.

 

15.3--Bu sayede mezarlıkları ziyaret eden vatandaşların aradıkları mezarı bulması için gereken zaman azalmış, özel günlerde, ziyaretçi çokluğundan yaşanan karışıklık büyük ölçüde giderilmiştir. Ayrıca yeni gömü yerlerinin tespiti adına, konumsal defin verileri üzerinden mekânsal planlamalar yapılabilmekte ve yeni mezar yerleri tesis edilebilmektedir.

 

16—Ücretsiz wi fi Haizmetleri--İzmir Net ve WizmirNET Projeleri

 

16.1—İzmirNET--İzmir Büyükşehir Belediyesinin birimlerini tek çatı altında buluşturan proje 500 km. uzunluğunda aktif fiber optik kablo ile 1 Gbps’dan 10 Gbps’a değişen hızlarda ortak bir ağ altyapısı olarak hizmet veriyor.  

 

16.2--Wizmirnet projesi ile kentlilerimizin şehrimizin çeşitli yerlerinde kablosuz, yüksek hızda ücretsiz ve sınırsız internet hizmetinden yararlanabilmeleri hedeflenmiştir. Wizmirnet Projesi kapsamında 30 ilçede 70 adet Park ve Meydan, 20 Vapur, 7 İskele, 60 Otobüs, 17 Metro istasyonu, 41 Tramvay, 76 Köy, 21 Aktarma merkezi olmak üzere toplamda 516 noktada ücretsiz internet hizmeti verilmektedir. Ayrıca Karşıyaka, Göztepe, Bayraklı, Alsancak ve İnciraltı sahil şeridinde 22,5 kilometre uzunluğundaki kesintisiz sahil hattındaki 1.100.000 metrekarelik alanda ücretsiz internet hizmeti verilmektedir.

 

16.3--Uygulamadan faydalanmak için internet bağlantısının yapılacağı cihazdan WizmirNET kablosuz ağ adı seçilerek giriş sayfasından “Kayıt Ol” butona tıklanması gerekiyor. İstenilen bilgiler girilerek telefona gelen şifreyle internet kullanımına başlanabiliyor.

 

17--E - işlem Merkezi

 

17.1--Vatandaşlarımızın ödemelerini gerçekleştirebildiği, ilan reklam ve yangın sigorta beyanlarını verebildikleri, itfaiye uygunluk raporu başvurusu yapabildikleri, mezarlık bilgi sistemine ve altyapı bilgi sistemine ulaşabildikleri WEB sitesi ekranımızdır.Hal fiyatları sorgulama, tahakkuk bilgileri sorgulama ve beyan bilgileri sorgulama işlemlerinin e-devlette devreye alınması planlanmıştır.

 

18--Engelsiz Çeviri:

 

18.1--Engelli vatandaşlarımızın sosyal yaşama katılımı önümüzde önemli bir sorun olarak gündemini korurken, İzmir Büyükşehir Belediyesinin geliştirmiş olduğu “ENGELSİZ ÇEVİRİ” projesi ile hemşehrilerimizin engellerini kaldırıp şehrindeki haberleri yada kültür – sanat çalışmaları hakkında ister betimleme isterse de işaret dili ile anlatımı ile bilgi akışını sağlamaktır.

 

18.2--Web sayfamıza giriş yaptığımızda karşımıza gelen sol taraftaki  iki adet seçeneğimiz çıkıyor. İşaretli alana tıkladığımızda karşımıza gelen seçeneklerde web sayfamızdaki Metin Boyutu, Metin Boşluğu, Satır Yüksekliği, Font seçimi, İmleç Seçimi, Kontrast ayarı, Ekran Okuma Hızı ve Animasyon seçenekleri karşımıza çıkıyor. İşaret Dili Çevirici uygulaması aktif edildiğinde seçili olan metnin yine sol tarafta açılan pencerede “Engelsiz Çeviri” programında işaret dili anlatımı başlayacaktır.

 

19--Sayısal Trunk Telsiz Sistemi

 

19.1--Sayısal Trunk Telsiz Sistemi kamu güvenliği ve acil yardım kurumlarının, İzmir Büyükşehir Belediyesinin (ve tüm bağlılarının) normal, kriz ve afet durumlarındaki sayısal telsiz haberleşme ihtiyacını karşılayan sistem çözümüdür.

 

19.2--Sistem; kamu güvenliği ve acil yardım kurumlarının, İzmir Büyükşehir Belediyesinin (ve tüm bağlıları) telsiz kullanıcılarının yaratacak olduğu haberleşme trafiğini karşılayacak; metropol, kent merkezi, Banliyö, kırsal ve acil yardım kurumlarının sorumluluk alanına giren coğrafyayı eksiksiz olarak kaplayacak ve kurumların haberleşme ihtiyacını karşılayacak nitelik ve ölçüdedir. İzmir genelinde 26 adet baz istasyonu ile hizmet verilmektedir.

 

20—İzmirde Kültür Sanat web sistesi:kültür ve sanat ilgili tarih ve programlar

 

20.1—İzmirde kültür ve sanat mekanları

 

Kaynak: https://www.izmir.bel.tr/tr

 

 

 

2—İstanbul Büyükşehir Belediyesi:

 

1—Sel baskını sorunları:115 noktada kronikleşen sel baskını sorununu çözdük. 22 noktada çalışmalara devam ediyoruz. İstanbul’da 23 Haziran 2019’dan itibaren; 1.837 km atık su, 173 km yağmur suyu, 15,5 km yağmur suyu/atık su tüneli, 1.535 km içme suyu hattı yaptık.

 

2—Kreş:75 kreş açtık.Kreş sayımızı 150’ye çıkaracağız

 

3—Kent Ormanı kurmak:Sarıyer Atatürk, Eyüpsultan Kemerburgaz, Beylikdüzü Yakuplu ve Çekmeköy Rahmi Demir kent ormanlarını İstanbulluların kullanımına açtık.

 

3.1—Yeşil Alan-Yaşam Vadileri Kurmak-Sahil Düzenlemeleri:Tuzla Hacetdere ve Kamil Abduş Gölü Parkı, Pendik Yaşam Vadisi, Silivri Boğluca Yaşam Vadisi, Beylikdüzü Kavaklıdere Yaşam Vadisi ve Tuzla Yaşam Vadisi’ni açtık. Haliç Kıyıları Yeşil Koridor ve Yaşam Vadisi’ni tamamladık. Avcılar Sahili’ni düzenledik. Kurbağalıdere Yaşam Vadisi’nin içerisinde yer alan Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nı yenilenmiş hâliyle hizmete açtık. Baltalimanı Yaşam Vadisi ve Cendere Yaşam Vadisi'nin temelini attık.

 

4—Trafikta Yoğun Noktaları Çözmek(Çelik köprüler ):Trafikte yoğunlaşan noktaların tespit ve analizlerini yaptık, bu noktalarda trafiği rahatlatacak lokal çözümler için projeler geliştirdik.

 

4.1—Deniz Ulaşımını Devreye Almak:Şehir Hatları ile kıyıya paralel ve iki yaka arasında hizmet veren 13 yeni hat açarak toplam hat sayımızı 37’ye çıkardık.

 

5—Kooperatiflere-Çiftçilere-balıkçılara destek:Kooperatiflere üretim makineleri ve ekipman Çiftçilerimize 157.347 litre mazot desteği verdik. 2.500 küçük ölçekli balıkçımıza tekne bakım malzemesi hibe ettik.

 

6—Fide-Buğday Üretmek:Kemerburgaz'da yıllardır atıl hâlde bırakılan serayı Fide Üretim Merkezi’ne dönüştürüp fide üretimine başladık; fideleri 15 ilçe ve 166 mahalledeki çiftçilerimize hibe ettik. İBB’ye ait boş arazilere ektiğimiz buğdaydan elde ettiğimiz unu, ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdık.

 

7—Öğrenci Yurtları yapmak:6’sı kız öğrenci, 5’i erkek öğrenci yurdu olmak üzere İstanbul’a 11 yurt kazandırdık.

 

8—İstihdam Ofisleri açmak:26 Bölgesel İstihdam Ofisi açtık, Mobil İstihdam Ofislerimizle de kent meydanlarında başvuru aldık. İş arayanları ve işverenleri buluşturduk, İstihdam ofislerimiz aracılığı ile 120 bin kişiye özel sektörde istihdam sağladık

 

9—Organik Ekmek üretmek:Hadımköy’de açtığımız Türkiye’nin en büyük ekşi mayalı ekmek fabrikası olan Ahmet İsvan Halk Ekmek Fabrikası ile günlük somun ekmek üretim kapasitesini 1,8 milyona çıkardık.

 

9.1—Halk Ekmek Büfe Sayısını artırmak:İstanbul’un 129 noktasına yeni Halk Ekmek büfesi yerleştirerek 420 mahallede 2019 öncesinde 550 olan büfe sayısını 679’a çıkardık.

 

10—Deniz Taksi:İlk Yerli Deniz Taksileri Ürettik Hem Haliç Tersanesi’nde üretilen hem de İstanbul deniz ulaşımında kullanılan ilk elektrikli araç olma özelliği taşıyan 5’i elektrikli-hibrit olmak üzere toplam 50 Deniz Taksi ile hizmet veriyoruz.

 

11—Eski eserleri restore etmek:Toplamda 575 yapıyı restore ettik. 60 yapıda restorasyon çalışmalarımız devam ediyor. 1.315 tarihî eserin rutin temizlik, bakım-onarım işlemini yapıyoruz.

 

12—Eski eserleri depreme dayanıklı hale getirmek:1500 yıllık tarihî miras Yerebatan Sarnıcı’nı depreme dayanıklı hâle getirip restore ettik, yeniden ziyarete açtık. 2019 yılından beri Hasanpaşa Gazhanesi (Müze Gazhane), Yedikule Gazhanesi, Feshâne-i Âmire (Artİstanbul Feshane), Troleybüs Kuvvet Merkezi (Kütüphane Troleybüs) Botter Apartmanı (Casa Botter Sanat ve Tasarım Merkezi), Tünel Metrohan ve Cendere Pompa İstasyonu (Cendere Sanat) gibi toplamda 575 tarihî yapıyı restore edip yeniden İstanbul’a kazandırdık.

 

12.1—Yeni deniz iskeleleri açmak:Rumeli Hisarı, Bukoleon Sarayı, Sen Piyer Han ve Kara Surları 60 tarihî yapıda restorasyon çalışmaları sürerken pek çok hazire, tarihî türbe ve çeşmenin de restorasyonunu tamamladık. İstanbul’un simgelerinden Moda, Kadıköy ve Beşiktaş iskelelerini restore ettik, Moda İskelesi’ni yeniden sefere açtık.

 

12.2—Anıt ağaçları korumaya ve kayda almak.İstanbul’daki anıtsal ve korunmaya değer nitelikli ağaçların fiziksel ölçüleri ve görsel ayrıcalıkları ile bunlar hakkında toplanabilen tarihsel, mistik ve folklorik bilgileri de kapsayan https://anitagac.istanbul web sitesini yayına aldık.

 

13—Belediye TV:youtube den. İBB TV --2011 yılında kurulan Medya AŞ, İstanbul’un değişik noktalarında bulunan ekranlarında her gün, kültür-sanattan spora, finanstan yol ve hava durumuna, eğitimden çevre ve sağlık programlarına kadar farklı içerik ve formatlarda yayınlar yapmaktadır. Dünyanın ilk şehir televizyonu olan Medya AŞ, bilgi, haber ve enformasyon akışının dijital ekranlarda sunumu dışında radyoları aracılığıyla da İstanbullulara ulaşmaktadır.İBB TV sayfasını ve yayın akışını aşağıdan takip edebilirsiniz.https://ibb.tv/

 

 

14—Bazı Cep Tlf Uygulamaları:

1-- İBB CEPTRAFİK:yol durumu-yandex kadar geliştirilmeli.

 

2—İspark:boş otopark yerleri haritası-navigasyon

 

3—İtaksi

 

4-- Yürü&Keşfet:istanbulu yürüyerek keşfetmek-yabancı dil girişi olmalı.

 

5-- İstanbul Eczanesi:nöbetçi eczaneler-konum

 

6—İSEM

 

7-- İsbike Akıllı Bisiklet:istanbulun üyelikli bisiklet sistemi

 

8-- İBB AR

 

9-- Sesli Kütüphane:sesli kitap kütüphanesi

 

10-- İstanbul Şehir Haritası

 

11-- İBB Beyazmasa

 

12-- İBB Şehir Tiyatroları-şehir tiyatrolarında oyunlar ve tarihleri-bilgi

 

 

15—İlçe Belediyeleri Yatırımları:

 

15.1—Elektrikli araç- Adalar’da ulaşım artık elektrikli araçlarla yapılıyor. 75 adet Adabüs ve Adamini araçlarımızla hizmet vermeye devam ediyoruz

 

15.1.2—Koruma amaçlı nazım imar planı-Adalar’da Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı’nı hazırladık. Büyükada’da BELTUR Plajı’nı ve BELTUR Kafe’yi hizmete aç

 

15.1.3—Hayvanları Koruma:Adalar’da yıllardır süregelen fayton eziyetine son verdik. Atları üniversitelere, farklı şahıs ve kuruluşlara sahiplendirdik.

 

15.1.4—Tablet desteği:Adalar’da ihtiyaç sahibi öğrencilere tablet desteği verdik.

 

15.1.5—wi fi hizmetini yaygınlaştırmak-Adalar’da 5 lokasyonda 11 erişim noktasıyla ücretsiz İBB Wi-Fi internet hizmeti veriyoruz. 14 metre fiber altyapı yatırımı yaparak hızlı internet bağlantısı sağlıyoruz.

 

15.2—İleri biyolojik arıtma tesisleri yapımı: Arnavutköy’ün atık sularının denize karışmasını önlemek ve çevre sağlığına fayda sağlamak amacıyla Ambarlı İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’nin yapımı, planlanan çalışmalarımız arasında.

 

15.3—Yeni otopark(çelik konstrüksiyonlu-asansörlü-hazır paket)olabilir Ataşehir’de yol üstü otopark ve katlı otopark olmak üzere 879 araç kapasiteli 10 yeni otopark hizmete açtık.

 

15.4—Sahil yenileme:Avcılar Sahili’ni yenileyip hizmete açtık.

 

15.4.1—Mevcut ağaç sayısını ve yeşil alanı katlayarak artırmak:Avcılar’da 5.379 adet ağaç ve 970.918 adet çiçek dikerek çevre sakinlerini yeşille buluşturduk.

 

15.4.2—Sahipsiz sokak hayvanları için çalışmalar:hayvanlar için sebil-yemek verme-bakım hizmetleri-hayvan ambülansı:Avcılar’da 5.095 sahipsiz hayvana veterinerlik hizmeti verdik.

 

15.4.2—Belediyenin kent lokantaları-Avcılar Kent Lokantası’nı açtık.

 

15.5—Otopark:117 araç kapasiteli Bağcılar Çolakoğlu Sokak Zemin Altı Otoparkı, 176 araç kapasiteli Bağcılar Göztepe Zemin Altı Otoparkı, 1.198 araç kapasiteli Bağcılar Kent Meydanı Zemin Altı Otoparkı ve 1.173 araç kapasiteli Bağcılar Devlet Hastanesi Yanı Zemin Altı Otoparkı’nı hizmete açtık. Bağcılar Ebubekir Parkı Kapalı Yüzme Havuzu ve Engelli Rehabilitasyon Merkezi Otoparkı, Mahmutbey Metro İstasyonu Otoparkı ve Yenimahalle Metro İstasyonu Otoparkı’nın yapımına devam ediyoruz.

 

15.6—İşlevini yitirmiş yapılar için düzenleme:Görüntü kirliliğine neden olan atıl durumdaki Ünverdi Köprüsü’nü kaldırdık, cadde ve çevre düzenlemesi yapıp hizmete açtık.

 

15.6.1—Psikolojik danışma ve evde sağlık merkezleri kurmak: Psikolojik Danışmanlık Merkezi’nde ve İSADEM’de (İstanbul Aile Danışmanlık ve Eğitim Merkezi) ve Evde Sağlık Hizmetleri kapsamında Bahçelievler’de 49.781 kişiye sağlık hizmeti verdik.

 

15.7—Eski yapıları restore etmek ve sanat-spor merkezi yapmak:Çırpıcı’da bulunan tekstil fabrika binalarını, kültür ve yaşam merkezine dönüştürmek için çalışmalara başladık. Bakırköy Baruthane yapılarında restorasyon çalışmalarına başladık. İstanbul’un tarihî ve kültürel mirasına sahip çıkıyoruz: Yeşilköy Abdülmecid Han Çeşmesi’ni restore ettik. Bakırköy’de bulunduğu semte adını veren Dikilitaş’ı restore ettik, tarihî yapıyı hapsedildiği demir kafeslerden kurtardık.

 

15.7.1-- İstanbul’da deniz ulaşımının payını artırıyoruz: Avcılar-Bakırköy Kadıköy deniz hattını hizmete açtık.

 

15.7.2-- Bakırköy’de 7,3 km fiber altyapı yatırımı yaparak hızlı internet bağlantısı sağlıyoruz.

 

18.8-- Başakşehir Veri Laboratuvarı’nı hizmete açtık.

 

18.8.1-- K-9 Köpekli Arama Kurtarma Eğitim Merkezi’ni hizmete açtık.

 

18.9-- Beşiktaş’a İBB İSBAK’ın geliştirdiği, vatandaşlarımıza temiz su imkânı sağlayan Akıllı Su Pınarı yerleştirdik.

 

18.9.1-- Aşiyan Parkı’nı yenileyip hizmete açtık. Beşiktaş İnönü Parkı’nı yenileyip seyir terası ekledik.

 

18.10-- Üreticilerimize destek veriyor, Beykoz’da da tarımı tekrardan canlandırıyoruz. Balıkçılarımıza tekne bakım malzemesi desteği verdik. Üreticilerimize 69 torba silajlık mısır tohumu desteği verdik. 83 üreticimize damla sulama hortumu, makine ve ekipman desteği verdik.

 

18.10.1-- İstanbul’da deniz ulaşımını canlandırıyoruz! Beykoz’da Beykoz-Sarıyer ve Aşiyan-Anadolu HisarıKüçüksu deniz hatlarını hizmete açtık.

 

18.10.2-- istanbul’un Çocukları Parklarını Tasarlıyor projesi kapsamında çocuklar ilk parklarını tasarladı, biz yaptık: Beykoz Akbaba Köyü Parkı’nı açtık.

 

18.10.3-- İstanbul’a yepyeni kütüphaneler kazandırıyoruz: Beykoz’da İBB Feza Gürsey Kütüphanesi’ni açtık.

 

18.11- İçerisinde atletizm pisti, yarı olimpik yüzme havuzu, tenis kortları ve 533 araç kapasiteli otopark da bulunan Beylikdüzü Atletizm Pisti ve Spor Yaşam Merkezi’nin yapımına başlıyoruz.

 

18.11.1-- İstanbul’un derelerini hemşehrilerimizin dinlenebilecekleri yeşil alanlara dönüştürüyoruz: Beylikdüzü Kavaklıdere Yaşam Vadisi’nin 3-4-5. Etaplarını hizmete açtık.

 

18.11.2--istanbul’daki trafik sıkışıklığını büyük oranda azaltan AmbarlıLimanyolu Caddesi kesişimi yol-kavşak projesini tamamlayıp hizmete açtık.

 

18.11.3—Yeni otobüs hatları:Gürpınar-TÜYAP Metrobüs arasında hizmet veren otobüs hattını açtık.

 

18.12-- Beyoğlu’nda 7.514 haneye nakdî destek verdik. 177 aileye ev eşyası desteği verdik.

 

18.12.1-- istanbul’un eşsiz güzelliklerinden biri olan ve 2 yıldır kürek yarışlarına ev sahipliği yapan Haliç, artık su sporlarının da kalbi oluyor: Haliç Su Sporları Merkezi’nin yapımına hızla devam ediyoruz

 

18.12.2-- Türkiye’nin ilk yerli deniz taksileri olan İBB Deniz Taksileri de Haliç Tersanesi’nde ürettik. 45 Deniz Taksi İstanbulluların hizmetinde, 5 elektrikli - hibrit deniz taksinin de yapımını tamamladık.

 

18.12.3-- Beyoğlu bölgesinin atık sularının denize karışmasını önleyecek, insan ve çevre sağlığını koruyacak Baltalimanı Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’ni hizmete açtık.

18.13-- Büyükçekmece’de 4.890 haneye İstanbulkart’la sosyal destek hizmeti sunduk.

 

18.13.1-- E-5 Yan Yol düzenleme çalışmaları ile Büyükçekmece’de yaşanan trafik sorununu ortadan kaldırdık.

 

18.13.2-- Büyükçekmece Sahili’ne İBB İSBAK’ın geliştirdiği, vatandaşlarımıza temiz su imkânı sağlayan 5 Akıllı Su Pınarı ve mobil cihaz şarjı, Wi-Fi gibi özellikleri olan 1 Akıllı Bank yerleştirdik.

 

18.14—Çatalcada tarım destekleri: Üreticilerimize; 707.200 kg küçükbaş hayvan kuzu besi yemi, 477.500 kg büyükbaş sığır manda süt yemi, 2.669.866 adet yazlık fide ve 1.483.500 kışlık fide, 866 torba silajlık mısır tohumu, 728 torba yağlık ayçiçeği tohumu, 126 çiftçiye damla sulama hortumu ve gübre desteği verdik.

 

18.14.1-- Hızlı Tarama Yöntemi ile Bina İnceleme Projesi kapsamında Çatalca’da 851 yapı ziyaret edildi, 209’unda tespit gerçekleştirildi.

 

18.15—Eyüpsultan: Açıldığı günden beri İstanbulluların temiz havada keyifli zaman geçirmek için tercih ettiği Kemerburgaz Kent Ormanı’nı hizmete açtık. İçinde BELTUR Restoran ve BELTUR Burger Kafe’si olan bu mekân, birçok spor aktivitesine ve kültür-sanat etkinliğine ev sahipliği yapıyor.

 

18.15.1-- Günde ortalama 3 bin ton atığın doğaya zarar vermeden bertarafını sağlarken, 85 MW/h elektrik üretim kapasitesi ile 1,4 milyon İstanbullunun elektrik ihtiyacını karşılayan; Türkiye’nin ilk, Avrupa’nın en büyük atık yakma tesisi olan Kemerburgaz Atık Yakma ve Enerji Üretim Tesisi’ni hizmete açtık

 

18.15.2-- Organik atıklardan elde edilen biyogazdan 1,4 MW elektrik enerjisi ve 40 ton kompost üretecek olan Biyometanizasyon Tesisi’ni açtık.

 

18.16—Fatih- Tıp Tarihi Müzesi çalışmalarına başladık. Balat Fener Evleri’ni restore ederek Haliç Sanat’ı açtık.

 

18.16.1-- Çapa ve Sultanahmet Kent Lokantalarını açtık.

 

18.16.2-- Kariye Otizm Merkezi’nin yapımına başladık.

 

18.16.3-- Tarihî Yarımada’da “2022 İstanbul Yarı Maratonu”nu ve bisikletseverlerin yoğun ilgi gösterdiği “Tarihî Yarımada’da Bisiklet Turu”nu düzenledik.

 

18.16.4--istanbul’da deniz ulaşımının payını artırıyoruz: Kadıköy-Kasımpaşa-FenerSütlüce-Eyüpsultan ve Ortaköy-Beşiktaş-Eminönü deniz hatlarını açtık.

 

18.16.5-- Süleymaniye Camii’nin altındaki tarihi dükkanların restorasyonunu tamamladık

 

18.17—Kadıköy--İBB tarihinde ilk kez öğrenci yurtları açtık; üniversite öğrencilerimize sıcak bir yuva sunmak amacıyla yurt sayımızı 10’a çıkardık. Kadıköy Caferağa’da bulunan eski İSKİ binasını öğrenci yurduna dönüştürüyoruz

 

18.17.1-- İstanbul trafiğine nefes aldıracak Kadıköy Fikirtepe Köprülü Kavşağı’nın yapımını tamamlayarak hizmete açtık.

 

18.17.2-- Yıllardır koku ve kirlilik nedeniyle Kadıköylülerin şikâyetlerine konu olan Kurbağalıdere’de ıslah çalışmasını tamamladık. Gerçekleştirdiğimiz çevre düzenlemesiyle, Kurbağalıdere İstanbulluların gönül rahatlığıyla kullandığı yeşil ve temiz bir yaşam alanına dönüştü.

 

18.18-- Kartal’ın da içinde bulunduğu 4 ilçenin atık sularını arıtmak için projelendirilen Tuzla İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi 3. Kademe’yi hizmete açtık.

 

18.19-- Bölgedeki mevcut Küçükçekmece Ön Arıtma Tesisi’ni iptal ederek atık suları Ambarlı ve Ataköy İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesislerine ileten Ambarlı ve Ataköy atık su tünel imalatlarına devam ediyoruz.

Öneri:yağmur suyu hatlarını barajlara kadar getirmek:

 

18.20-- İstanbul spor şehri oluyor: Maltepe Kenan Onuk Atletizm Pisti’ni hizmete açtık. Maltepe Su Sporları Merkezi’nin yapımına başladık

 

18.21-- Gençleri teknolojiyle buluşturan İBB Teknoloji Atölyelerinden biri de Pendik’te: Pendik Teknoloji Atölyesi’ni açtık.

 

18.22-- Eğitim hayatları boyuncyanındayız: İBB olarak ortaokul ve lise son sınıf öğrencilerinin sınava hazırlık süreçlerine katkı verebilmek için açtığımız İBB Ders Atölyeleri’nin 11 şubesinden biri de Sultangazi’de.

18.23-- istanbul Büyükşehir Belediyesi, Şile Belediyesi ve Yeniköy, Çayırbaşı, Balibey, Doğancılı, Akçakese, Kömürlük, Alacalı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi iş birliğiyle kurulan “Şile Arıcılık Merkezi”ni açtık.

 

18.23.1-- Uzun yıllardır kazaların yaşandığı Şile-Ağva yolunu etaplar hâlinde yeniliyoruz. Çalışma kapsamında yolu genişletiyor, asfaltı yeniliyor, kör noktalarda ve virajlarda iyileştirme çalışmaları yapıyoruz. Şile-Ağva yolunda 1. etabı tamamladık, 2. etap çalışmalarına çok yakında başlıyoruz.

 

18.24-- Kültür-sanatı şehrin her yerine ulaştırmaya devam ediyoruz. Düzenlediğimiz 625 kültürel etkinlikte Şişli’deki vatandaşlarımızla buluştuk

 

18.24.1-- Enstitü İstanbul İSMEK Mecidiyeköy Dil Okulu’nu hizmete açtık.

 

18.25-- Hemşehrilerimize psikoloijik danışmanlık hizmeti veren Tuzla Psikolojik Danışmanlık Merkezi PDM’yi açtık

 

18.26-- Hemşehrilerimize doğal gaz konusunda daha iyi hizmet verebilmek için İGDAŞ Şebeke Şefliği Binası’nı açtık.

 

18.27-- Küçük Çamlıca Korusu’nu ekolojik restorasyon yaklaşımıyla baştan sona yeniledik, hizmete açtık.

 

18.27.1-- Zeynep Kamil Mahallesi’nde Psikolojik Destek ve Evde Sağlık Hizmetleri Merkezi yapımına başlıyoruz.

 

18.28—Zeytinburnu-- Mithatpaşa Tramvay Durağı Yaya Üst Geçidi’ni yenileyerek engelli kullanımına uygun hâle getirdik

 

18.28.1-- Bölgedeki atık suların denize karışmasını önleyecek Yenikapı Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’nin inşaatı devam ediyor.

 

Kaynak: https://www.ibb.istanbul/

 

3--Konya Büyükşehir Belediyesi:

 

1—Film platoları merkezi kurmak

2—Nostaljik tramvay cafe

 

3—kavşakta yerde önce yaya yazılı uygulama

4—Şehir Kütüphanesi

 

5—Millet kıraathaneleri

6—Engelsiz Konya Mobil uygulaması

 

7—Hayvan Hastahanesi

8—Konya Çocuk Filmleri Günleri

 

9—Bisiklet Master Planı--Şehir merkezinde 320 kilometre olan mevcut bisiklet yolunun kısa vadede yüzde 38 artırılması, hedef yılı 2030 itibariyle ise 786 kilometreye ulaştırılması, bisiklet turizminin etkinleştirilmesi, motorsuz ulaşımın şehrimizin entegre ulaşım sisteminin bir parçası haline getirilmesi, ulaşım kaynaklı emisyon değerlerinin azaltılması, motorsuz ulaşım payının artırılması hedeflenmektedir…………Konya bb

 

10—Kuş evleri projesi……….Bu kapsamda; 1050 adet ahşap, 50 adet seramik, 50 adet özel tasarım, 50 adet 3d özel tasarım kuş evi yaptırıldı. 680 adet Plastik, 28 adet ahşap, 50 adet taş oyma kuş evi yapılarak merkezde yer alan camilere asıldı..Konya bb

 

11-Konya gastrofest………..Konya bb

 

12—Akıllı Trafik Yönetim Sistemi……Akıllı Trafik Yönetim Sistemi sayesinde kameralar aracılığıyla kavşak kollarındaki araçlar anlık olarak sayılmakta ve bu sayımlar doğrultusunda kavşaktaki yeşil ışık süreleri belirlenen sınırlar dâhilinde otomatik olarak ayarlanmaktadır.
Sistem, araç yoğunluğunun yüksek olduğu yönlere daha uzun süre yeşil ışık yakılmasını sağlarken, yoğunluğun düşük olduğu yönlerde yeşil ışık sürelerini minimize etmektedir

 

13—Kariyer Merkezi……………Kariyer Merkezi; kendini geliştirmek ve meslek sahibi olmak isteyenleri çeşitli kurs merkezlerine yönlendirerek potansiyellerini güçlendirmeye, tercih edilebirliklerini arttırmaya katkı sağlamaktadır.

 

14—Turizm Master Planı…………..Konya Büyükşehir Belediyemiz Konya’nın turizm alanında tanınırlığını arttırmak ve  potansiyelini ortaya koyarak turizm yatırımlarını teşvik etmek ve gelecek ziyaretçilere destinasyon çeşitliliği sağlamak amacı ile 5 yıllık Turizm Master Planı hazırladı

 

15—Süt Toplama ve Analiz Merkezleri………..Konya’da; süt inekçiliği yapılan ilçelerde Konya Büyükşehir Belediyemiz tarafından modern süt toplama merkezleri kurulmuştur. Üretici ve alıcı arasında önemli rol oynayacak olan merkezlerimizin soğuk zincirin aşamaları olan depolama, taşıma ve son tüketiciye ulaştırma koşullarını koruyarak hizmet verilmektedir. Sektörün ihtiyacı olan Süt Analiz Cihazının ihale yöntemiyle satın alınarak üreticilerimizin hizmetine kazandırılmıştır.

 

16—Konyapedia…………….Konya Büyükşehir Belediyesi taraından hazırlanan KONYAPEDİA platformunda geçmişten günümüze Konya’ya dair merak edilen tüm bilgiler 30 başlıkta aktarılmaktadır. Konya'mızla ilgili her türlü bilginin yer aldığı internet kullanıcılarının bilgide ekleyebileceği Konya Ansiklopedisi dijital sisteme aktarılmış ve araştırmacıların hizmetine sunulmuştur.

 

17—Atık Yiyeceklerden Mama Üretimi……….Atık ve atıkların tekniğine uygun olarak yapılacak olan ışıl işlemler sonucunda; kedi ve köpek yemi olarak geri kazanımı sağlanacaktır. Bu suretle saahipsiz hayvanlara çok ucuz ve kaliteli mamalar temin edilecektir.

 

18—İvriz kaya anıtı çevre düzenlemesi…………..Konya'nın Halkapınar ilçesindeki Geç Hitit dönemi eserlerinden ve dünyadaki ilk yazılı tarım anıtı ile dünya tarihindeki ilk yazılı kabartma kaya anıtı olan İvriz Kaya Anıtı’nın bulunduğu alanda çevre düzenlemesi Konya Büyükşehir Belediyemiz tarafından başladı.

 

19—Tarımsal Eğitim Faaliyetleri…………Kırsal kesimlerde kalkınmayı artırmak üzere çiftçi eğitimlerine büyük önem veren Konya Büyükşehir Belediyemiz, 31 ilçenin tamamında Tarımsal Eğitim Faaliyetleri gerçekleştirmektedir.

 

20—Çocuk Meclisi………….Öğrencilerin şehir yönetimine katılarak özgüvenli bireyler olması, çocukların yönetime katılmaları ve çocuk gözünden şehre bakabilmek amacıyla Konya büyükşehir belediyemiz tarafından ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik Çocuk Meclisi kuruldu. Çocuk Meclisi'nden çıkacak kararları üst yönetim toplantıların gündemlerinde değerlendirilecektir.

 

21—EDS 3 Projesi……………….Konya’da Sürücülerin can ve mal güvenliğini sağlamak, düzenli ve güvenli trafik akışını oluşturarak kural ihlalinde bulunan veya suça karışan araçları tespit etmek ve yaya ölümlü, yaralanmalı kazaların önüne geçerek sıfır rakamına ulaşmak amacıyla Konya Büyükşehir Belediyemiz tarafından 27 noktada 'Ortalama Hız İhlal Tespit Sistemleri' EDS-3 Projesi faaliyete başladıEDS-3 Projesi ile şehir içinde Trafik Elektronik Denetleme Sistemi’ni yaygın hale getirerek şu anda devam eden EDS koridorlarında trafik kazalarının düşmesi ve kesintisiz yeşil dalga hızı ile akıcı şehir içi trafiğinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır. 
Proje 8 lokasyon 27 koridordan oluşmaktadır.

 

22—Konya şehir Tiyatrosu………….Konya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, açıldığı günden bu yana önemli oyunları sahnelemeye devam etmektedir. Tüm oyunları kapalı gişe oynayan Konya Şehir Tiyatrosuna ilgi her geçen gün daha da artmaktadır. Her sezon yenilenen oyunlarını tiyatro severle buluşturmaya devam etmektedir.

 

23—ASEM/KOMEK Projeleri………Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK); açıldığı tarihten bu yana nitelikli eğitimi, modern imkân ve araçlarla kolaylaştırarak her bireyin uygun ortamlarda eğitim görmelerini sağlayan, bir halk üniversitesidir.

 

24—Tarımsal Sulama Göletleri……………Toprak yapısının izin verdiği ve su tutmak için müsait olan alanlarda göletler oluşturmak ve bu göletlerde toplanan suyu tarımsal sulamada kullanmak için projeler geliştirilmektedir

 

25—Kitap Kafeler……………Konya Büyükşehir Belediyemiz, Karapınar’da başlatmış olduğu çalışmalar sonucu 800 metrekare alana sahip olan ve daha öncesinde de hububat ambarı olarak kullanılan depoyu Kütüphane Kafe'ye çevirdi.

 

26—Yerli Ürün Pazarı…………….Yerli Ürün Pazarı projesiyle Konya Büyükşehir Belediyesi ve Meram Belediyesi işbirliğinde her Cumartesi Melikşah Pazar Alanında kurulan Yerli Ürün Pazarında, sertifikalı çiftçilerin doğal yollarla ürettiği ürünler doğrudan tüketiciye sunulmayı amaçlamaktadır.

 

27—Yüzme Havuzları……………Konya Büyükşehir Belediyesi, Ereğli ilçesinde yarı olimpik yüzme havuzu inşaatını tamamladı. Yapımını tamamladığımız Ereğli Yarı Olimpik Yüzme Havuzumuzu kısa bir süre sonra hizmete açtı.

 

28—Modern Arıcılık…………….31 ilçemizin 321 mahallesinde başvuru yapan üreticilerimize; bal süzme makinası, bal dinlendirme kazanı, bal sağım çadırı, güneş enerji paneli gibi modern arıcılık ekipmanı desteğinde bulunuldu.

 

29—Spor Başkenti konya………..21 Mart 2022 tarihinde İtalya'nın Torino kentinde düzenlenen 2022 Dünya Spor Başkentleri ve Şehirleri Ödül Töreni Programında, Avrupa Başkentleri ve Şehirleri Federasyonu (ACES EUROPE) tarafından Konya 2023 Dünya Spor Başkenti seçildi.2023 yılında dünya çapında çeşitli organizasyonların Konya şehrinde gerçekleştirilmesi ve spor, faaliyet ve tanıtımlarının arttırılması planlanmaktadır

Kaynak: https://www.konya.bel.tr/proje

 

4—Antalya Büyükşehir Belediyesi:

1—Sahilde spor-tenis kortları-yürüyüş ve bisiklet yollar

2—Konserler-gezici sinema-bando-tiyatro-gezici kütüphane e bilet


3--Sera Gazı Azaltımı ve İklim Değişikliğine Uyum

4—Biyoenerji ve Güneş santralleri


5--Üye olduğumuz Uluslararası ağlar ve programlar

6—Hedefler-iklim dostu kent olmak

 

Kaynak:Antalya.bel.tr

 

5—Mersin Büyükşehir Belediyesi:

 

1-- CNG’li Limon Otobüsler

1.1-- CNG Dolum Merkezi

2-- Mahalle Mutfakları


3-- Emekli Evi

4-- Çamaşır Kafe

5-- MBB Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kursları


6-- Bir Çorba Bir Ekmek

7-- Gülnar Öğrenci Yurdu, Gülnar Konukevi ve Akdeniz Öğrenci Yurdu


8-- Öğrenci Danışmanlık Merkezi – MERCİ

9-- Mersin Kent Orkestrası


10-- Hoş Geldin Bahar Konserleri-- Mersin Gençlik Festivali

11-- Hal Mahallesi Kütüphanesi


12-- Kaz Yetiştiriciliği Projesi (Kazanç Projesi)

13-- Tarsus Kleopatra Bisiklet Festivali


14-- Tarsus Şelale Otel Yerine Spor ve Turizm Kompleksi Yapımı

15-- Engelsiz Yaşam Parkı


16-- Kirliliğe Karşı Denizlerimizin Etkin Denetlenmesi

17-- Meslek Edindirme Kurs Merkezi – MERCEK


18-- Mersin'den Güneş Enerjisi ile Kurutma Tesisi

19-- Bahçecilik Alanı Bahçe Bakımı ve Peyzaj Eğitimi Projesi


20-- Kedi Evleri

21-- Yaşlı Destek Hizmetleri


22--Evde Bakım Hizmetleri

23--Yapay Resif


24--Roman Aileleri Desteklemek Amaçlı İstiridye Mantarı Üretim Tesisi Kurulumu

25--Lavanta Yetiştiriciliğini Yaygınlaştırma Projesi


26--Gezici Kütüphane

27--Belediye Polikliniği


28--Sivrisinekle Mücadelede Lepistes Üretimi Projesi

29--Taksi Durakları Tip Projesi

30--Yöresel Ürünler ve Gastronomi Konağı Projesi

 

Kaynak: https://www.mersin.bel.tr/projeler




Makalenin İzlenme Sayısı : 89

Eklenme Tarihi : 05.09.2023

Önceki sayfaya geri dön.