MAKALELER / Kemik İliği Et Suyu-Sağlığa Etkileri





Kemik İliği Et Suyu-Sağlığa Etkileri:

 

1-- Özden Örkçü / Npistanbul Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı:

 

2-- Kemik iliğinin kontrollü bir şekilde tüketilmesi, sağlık açısından fayda sağlar. En iyi sonuçlar için haftada iki kez kemik iliği yemelisiniz.

 

3--Kemik iliği ve et suyu potansiyel olarak bir nörotransmiter olan glutamat içerir. Bazı insanlar, hafızalarını ve zihinsel işlevlerini etkileyen glutamata karşı olumsuz tepki verebilir.

 

3.1--Glutamatın nöbetler, multipl skleroz (MS), otizm, dikkat eksikliği bozukluğu (ADD) ve oto-bağışıklık hastalıkları gibi nörolojik bozukluklarla ilişkili olduğunu söyleyebiliriz. Kaygı, huzursuzluk, uykusuzluk, zihinsel yorgunluk, eklem ağrısı, konfüzyon ve konsantrasyon sorunlarını glutamat alerjisinin diğer olumsuz etkileri olarak sayabiliriz.

 

3.2--Kemik iliğini fazla tüketmenin en büyük tehlikelerinden biri, toksik ağır metallere maruz kalmaktır. Hayvan kemikleri, kemik pişirirken salman diğer metallerin yanı sıra kurşun ve kadmiyum içerebilir.

 

3.3--Ağır metallere maruz kalmak işitme, sinir ve sindirim sistemleri, böbrekler ve eklemlere zarar verebilir. Kurşun, özellikle kasların ve kemiklerin büyümesini olumsuz etkileyebilir. Araştırmacılar da kemik suyu tüketirken dikkatli olunmasını öneriyor.

 

4--Kemik iliği, kolajen de dahil olmak üzere çok sayıda bağ dokusu içeriyor. Cildin dolgun ve genç görünmesini sağlamak için kolajenin ne kadar önemli olduğu herkes tarafından biliniyor.

 

4.1--Yediğimiz her şey, biz onu sindirmeden önce bağırsakta küçük yapı taşlarına ayrılıyor. Böylece kolajen de dahil her protein amino asitlere ayrılıyor. Bu küçük amino asitler, ciltte, saçta ya da vücudumuzda ihtiyaç duyulan yerlerde kullanılıyor. Bu açıdan bakınca iyi bir protein kaynağı olduğu için deri, cilt, saç sağlığı için de faydalı olacaktır.

 

5--Araştırmacılar da kemik suyu tüketirken dikkatli olunmasını öneriyor.Kemik iliği, kolajen de dahil olmak üzere çok sayıda bağ dokusu içeriyor. Cildin dolgun ve genç görünmesini sağlamak için kolajenin ne kadar önemli olduğu herkes tarafından biliniyor

 

Kaynak:Popular Scıence

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 44

Eklenme Tarihi : 05.09.2023

Önceki sayfaya geri dön.