MAKALELER / Sanat Mutluluk Veriyor- İnternette De







Sanat Mutluluk Veriyor- İnternette De:

 

1--Claude Monet, 1899 yılında Giverny’deki bahçesindeki gölette bulunan Japon köprüsünü resmetmişti. Monet’nin pembe sarı ve beyaz çiçekleri nilüferleri, empresyonizmin en bilinen örneklerinden biridir.

 

2--Viyana Üniversitesinde 240 katılımcı, Londra’daki Ulusal Galeri’ye ait olan bu tabloyu akıllı telefonda, dizüstü bilgisayarda ve PC’Ierde Google Arts and Culture tarafından düzenlenen etkileşimli bir sergide izlediler

 

3--Sadece birkaç dakika sonra katılımcıların ruh hali önemli ölçüde düzeldi. Bu insanların sanatın iyileştirici etkisinden, müzeye gitmeden de yararlanabilecekleri anlamına geliyor

 

4--Computers in Human Behaviour adlı dergide çıkan araştırma yazısında. Konuyla ilgili ilk araştırma aslında korona pandemisi sırasında gerçekleştirilmiş ve geçen yaz yayımlanmıştı.

 

4.1--Araştırmacılar şimdi aynı araştırmayı, inceleme yöntemini iyileştirerek ve katılımcı sayısını artırarak tekrarladılar. Tekrarlanan araştırma, sonuçların de-ğişmediğini gösterdi.

 

5--Araştırmadan çıkan diğer bir sonuçta, sanatın olumlu etkisinin akıllı telefonda zayıfladığı. Araştırmacılar bunu telefonun küçük ekranına bağlıyorlar. Büyük ekranda izlenen resimler daha etkili oluyor.

 

Kaynak:HBT-How orıline art viewing can impact our well-being, Science Magazine, 2.05.2023.

 

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 61

Eklenme Tarihi : 05.09.2023

Önceki sayfaya geri dön.