MAKALELER / Siğil-Sağlığa Etkileri-Bilgi





Siğil-Sağlığa Etkileri-Bilgi:

 

1--Cildinizle aynı renkte veya biraz daha koyu kü-çük kabarık, üzeri pütürlü yumrulara siğil denir. Bunlar acımaz ve kaşınmaz.

 

2--Siğil cilt açısından son derece olağan bir durumdur. Genital ve anal siğiller hariç, çoğu zararsızdır ve 2 yıl içinde yok olur. Siğile insana özgü olan ve yaklaşık 60 çeşidi bulunan papilom virüsü yol açar.

 

2.1--Bu virüs hafif bulaşıcıdır ve deriye minik çat-laklardan girer. Başkalarından siğil kapabilirsiniz. Olağan siğiller çoğu kez ellerde ve parmaklarda oluşur. Ayak tabanı siğilleri topuklarda çıkar. Tırnak siğilleri el ve ayak tırnaklarının etrafında olur.

 

2.2--Küçük, parmak şeklindeki parmaklı siğiller saç derisinde çıkar. Düz siğiller birkaç yüzlük gruplar halinde kümelenir. Genital ve anal siğiller (genital ve anal bölgedeki küçük etli çıkıntılar) papilon virüsünün cinsel ilişki yoluyla kapılmasından kaynaklanır. Genital ve anal siğillere bir uzamana danışmadan tedavi yöntemi uygulamak doğru değildir.

 

3--Tedavi için salisilik veya laktik asit içerikli siğil çözücüler eczanelerden temin edilebilir. Fakat bunun için mutlaka uzmanına danışmak, prospektüsün talimatlarına tam uymak gerekir. Ayrıca siğil sökücüleri yüze uygulamak çok sakıncalıdır.

 

3.1--Siğil sökücüler iltihaplı veya kızarmış hiçbir bölgeye sürülmez veya şeker hastalığı ya da kan dolaşımı azlığı durumunda kullanılmaz.

 

4--Siğilleri ısırmak ve koparmak da sakıncalıdır; aksi takdirde cildinizin başka bölgelerine de bulaştırırsınız. Siğil ergenlerde ve çocuklarda yetişkinlere oranla daha sık görülür. Çocuğu ilk aşamada siğilin ciddi bir şey olmadığına ikna etmek gerekir. Ayak altında çıkmadılarsa ve ağrı yapmıyorlarsa, kendi kendilerine geçmelerini beklemek en uygun stratejidir.

 

Kaynak:HBT

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 48

Eklenme Tarihi : 05.09.2023

Whatsapp'ta paylaş
Facebook'ta paylaş
Önceki sayfaya geri dön.