MAKALELER / Kolon Kanseri Destek Tedavi Notları





Kolon Kanseri Destek Tedavi Notları:

 

1--Kolon kanserlerinde destek tedavisi çok önemli. Hastanıza önerilerim şunlar:

 

2--Kırmızı etten ve kızartılmış gıdalardan uzak durun.

 

1--Koyu yeşil, kırmızı meyve ve sebzeler tüketin,

 

2--Her gün 1 bardak havuç suyu ve 2 bar dak domates suyu için.

 

3--Bol bol karadut, kayısı, kara üzüm yiyin.

 

4--Haftada 2 kez fasulye, mercimek, nohut, bezelye gibi kurubaklagilleri tüketin.

 

5--Diyetinizde mutlaka lahana, brokolî, karnabahar bulundurun.

 

6--Yoğurdu sofranızdan eksik etmeyin,

 

7--bol bol yumurta beyazı yiyin.

 

8--Her gün 1 çorba kaşığı keten tohumu tüketin.

 

9--Yemeklerinizde, salatalarınızda soya yağı ve zeytinyağı karışımı kullanın.

 

10--Günde 400 miligram folik asit, 1 gram kalsiyum, 600 miligram maitake mantarı hapı, 600 miligram shiitake mantarı hapı alabüirsiniz.

 

11--Ayrıca dönüşümlü olarak günde 3 kez birer tane burdock (dulavrat otu tableti), milk thistle (devedikeni sütü kapsülü), dandelion (karahindiba hapı) kullanabilirsiniz.

 

12--Kilo kaybınız varsa bunlara omega 3 ilave edin. Bu arada kabız kalmayın, kabızlık ortaya çıkarsa günde 10-15 tane kuru kara erik tüketin.

 

13--Çinli araştırmacıların 600 binden fazla kişi üzerinde gerçekleştirdiği çalışmaya göre, aspirin kanserin önlenmesinde etkili. Kalın bağırsak kanseri riskini……………………. % 24 azalttığı da belirlendi.

 

14--Dünyada sadece bitkide zengin olarak bulunan U vitaminin, kırmızı lahanada bol miktarda olduğunu ve bağırsak kanserinde en güçlü önleyici olduğunu tespit edilmiş.

 

15--Glutatyon kaynakları(deve dikeni-whey proteini-sülfür kaynağı(brokolo vs) besinler vs) tüketmek kansere karşı koruyucudur.

 

16--Ispanak tüketmek, yumurtalık, meme ve kolon kanserleri de dahil olmak üzere çeşitli kanser türleri ile mücadeleye yardımcı olur.

 

17--Kahve-önerilen sade kahve , karaciğer ve kolon kanseri üzerine önleyici etkileri bulunmakta.

 

18--Bal kabağı, beta karoten içeren zengin bir diyet olup akciğer ,kolon  ,mesane  , serviks  , meme, cilt gibi bazı kanser türlerine yakalanma riskini azaltabildiği ve kalp hastalığına karşı koruma sağladığı saptanmıştır

 

19--***Ay çekirdeği ve ceviz iyi bir selenyum kaynağı olarak kansere karşı faydalıdır.Araştırmalar düşük miktarda selenyum alımı ile kanser arasında güçlü bir korelasyon olduğunu öne sürmektedir.

 

19.1--Selenyum lenfositlerin fonksiyonunu arttırır.Selenyum NK lenfositleri aktive eder.Selenyum T lenfositlerinin, defans cevabını geliştirir.Selenyum fagositler ve NK lenfositleri aktive ederek bir çok kanser formunun gelisme risklerini  azaltir. Vücut, kanser hücrelerine daha fazla selenyum koyarak kansere karşı koyar.Selenyum barsak kanseri riskini % 47 - 58 azaltır.

19.2--Çinko tümörün yayılmasının engellenmesine yardımcı olduğu için kanser hastaları çinkoyu daha fazla almalıdırlar.

 

19.3--Kalsiyum, bazı ılımlı kanser olusturan (safra asitleri gibi) maddelerle çözünmeyen bileşikler olusturarak kolon kanserinin şiddetini azaltabilir.

19.3.1--Diyetsel Kalsiyum Kaynakları:100 gr içinde:1—Bakliyat:Bakla: 77,Barbunya: 128,Fasulye: 86,Nohut: 134,Mercimek: 68,Bezelye: 64,Badem içi: 254,Yer Fıstığı: 66,Soya Fasulyesi: 226,Kestane: 30,Fındık: 209,Yeşil fıstık: 140,Ceviz içi: 84,Susam: 1200--Yoğurt: 120,Çökelek: 505,Kaşar peyniri: 700,Beyaz peynir (yağlı): 162--Bakla: 48,Bamya: 78 ,Bezelye: 25,Enginar: 50, Marul: 79Ispanak: 80, Siyah zeytin: 77,Yeşil zeytin: 90,İnek sütü-122,Yoğurt -120,Beyaz peynir (yağlı)-16

 

 19.4--Kalsiyum- Safra ve yağ asitleri ile bağlanarak kolonda tümör gelişimini azaltır.Selenyum- Glutatyon peroksidazın bileşiminde yer alarak kimyasal karsinojen ve oksijenli radikalleri etkisizleştirerek kanser riskini azaltır.

 

19.5--Balık-Balık Yağı-Omega3- Balık ve balık yağı ile beslenen farelerde tümör büyümesinin önemli derecede azaldığı ve n-3 yağ asitlerinin göğüs, kalın bağırsak ve prostat kanserlerinde tümör gelişimini önleyici etkide olduğu bildirilmiştir

 

19.6--Deve Sütü-- Deve sütü Arap ülkelerinde halen Hepatit C hastaları ile kanser hastalarının tedavisinde alternatif tıp yöntemi olarak kullanılmaktadır.

18.1-- İlginç bir şekilde, kolorektal kanserli hastalarda yapılan çalışmalar, laktoferrinin kemoterapi ile birlikte verilmesinin, tek başına kemoterapiden daha iyi prognoza neden olduğunu ve laktoferrinin insan hastalarda adenomatöz kolorektal poliplerin büyümesini engellediği bulunmuştur

 

19.7--Lahana-Yapılan çalışmalarla,Cruciferae familyasında-Lahanagiller bulunan sebzelerin tüketiminin böbrek, prostat, kolon, idrar kesesi, akciğer ve rektum kanseri riskini azalttığı saptanmıştır

 

19.8--Manda Yoğurdu Kanser Riskini Düşürüyor.fyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Veteriner Fakültesi öğretim görevlileri, 440 fare üzerinde TÜBİTAK destekli yaptığı araştırma, manda yoğurdunun kolon ve rektum (kolorektal) kanser riskiniönemli oranda azalttığını ortaya koydu.

 

20--Kanser-riskini azaltan yiyecekler-liste:     

1--***pişirilmiş domates,   2--***brokoli,  3--karnabahar,  4--lahana,

5--***yeşil çay,   6--soya,  7--***sarımsak,  8--ton-som-sardalya balıkları

9--**sirke,   10--kırmızı pancar,  11--***soğan,  11—***hurma,

14--**Zerdeçal ,15--**havuc, ananas ,16--**reishi mantarı  17--**somon, uskumru, sardalye ve mezgit balıkları  ,18—**VitaminC-portakal, portakal suyu, taze yeşil biber, çilek, kırmızı biber, pişirilmiş brokoli 

19—**100 mg bebe aspirini kullanımı ,20—**Kavun yemek

21--*kırmızı elma kabuğu  hoşafı  22--**domatesli bezelye yemeği

23—**sarmısaklı yoğurtlu ıspanak

24--**reishi mantarı

 

 

 

21--Kanser vs hastalıklar vücutta asidik ortamda gelişebilir.Vucudun alkalin olmasını sağlamak için ph 8 in üstünde olan suları içmek-suya İngiliz karbonatı katıp içmek-sağlık anlamına gelebilir.

 

22--Sıcak suyla banyo yapmak-%6 seyreltik NaClO2 günde (2..20) damla,peroksitli suyla 15 dk çok sıcak banyo yapmak-sıcakta mutasyona uğramış hücreler daha kolay yok oluyor.Kısaca vücut sıcaklığını yükseltme tedavisi

 

23--7-8 saat sağlıklı ve kaliteli uyku-uyku öncesi ay çekirdeği yemek-kuşburnu çayı içmek-vişne-kiraz yemek.

 

24—probiyotik-prebiyotik gıda almak…ev turşusu-ev yoğurdu-kefir-kurutulmuş et-mayalı peynir-sarımsak-pırasa-baklagil yemek

 

25--akşam sulu yemek yada çorba içmek-gece yatmadan evvel yarım kase ballı ev yoğurdu yemek

 

26—Sabah ac karna 1 bardak limonlu ballı alıç sirkeli ılık su içmek-üstüne 1 ad ekşi elma yemek.

 

27--gün içi strese karşı müzik dinlemek-komedi filmi videosu izlemek

 

27.1--mümkün mertebe neşe tavsiye ediyorum. Şarlo’yu izlesinler. Bulamazlarsa ne o bir şişman çocuk var, Ata demirer’i izlesinler

 

28--an olarak şükretmek-şükrü hissetmek-dostlarla muhabbet etmek-çevredeki insan-fakir-kedi-kuş-köpek vs yardım etmek.Bunları rutine bağlamak

 

28.1--İtalya'daki Katolik kiliselerinde bununla ilgili araştırmalar yapıldı. Araştırmanın sonuçları gösterdi ki dua ve inanç hastaların immün sistemini güçlendiriyor. Her zaman için, hangi dinden olursa olsun.

 

28.2--Gürültülü müzikten uzak duracaksınız. Fareler üzerinde yapılan bir araştırmada gürültülü müziğin kanser yaptığı görülmüştür.

 

29—bağışıklık zayıf olunca hastalıklar bünyede aktif olur.Bağışıklık ne kadar zayıf ise hastalığın ilerlemesi o kadar ağır olabilir.Hastalık adım adım ilerler veya adım adım geriletilir.

 

30--Zerdeçaldan ektraktı-elde edilen Kurkumin bağırsak, meme, yumurtalık, mide kanseri ve lösemi ile mücadelede güçlü bir yardımcıdır.

 

30.1--Kurkuminin kanserli hücreleri ölmeye zorladığım gösteren bulgular da var. Farelerde yapılan çalışmalar zerdeçalın kanserojenlere bağlı çeşitli türde tümörlerin gelişmesini engelleyebileceğini gösteriyor.

 

30.2—Zencefil--Amerikalı araştırmacılar, zencefil (ginger) bitkisine tadını veren temel maddenin sık görülen bir kanser türü olan kolorektal kanserin gelişmesini yavaşlattığını hatta baskıladığını açıkladılar.

 

31--Kanserli hücreleri ölüme zorlayan daha birçok besin var. Maydanoz bunlardan biri.

 

32—Lahana, Akciğer, kolon, meme kanseri riskini azaltır.

 

33--Nohut-Nohutta yer alan selenyum, bağırsak enzimlerinin çalışma fonksiyonlarına destek vererek, vücutta kanserin neden olduğu bileşenlerin zehir etkisini ortadan kaldırır. Selenyum ayrıca tümör oluşumunu engellemeye yardımcıdır.Ayrıca nohut meme kanserine karşı koruyucudur.

 

34--Antioksidan besinler-kuvvet sırasına göre:

 

1--kuru erik,   2--kuru üzüm,   3--yaban mersini,   4--böğürtlen, 5--kızılcık,

6--ıspanak,  7--ahududu,  8--brüksel lahanası,   9--erik,   10--brokoli,

11--kırmızı üzüm,   12--kırmızı biber,   13--kivi,   14—soğan  15--patlıcan,

16--ekmek kabuğu

 

34.1---antioksidanlar uzunomur ve kansere karşı kapasiteler:

kuru erik...........5770    ıspanak..............1260    kirmizi uzum....740   patlican...............390     kuru uzum.........2830   ahududu..........1230

kirmizi biber......710      yaban mersini..2400     bruksel lahanasi..980

kiraz...................670     bogurtlen..........2040     erik......................890

kivi.....................600     kizilcik.............1750     brokoli.................850

sogan..................450    

 

35--Bağırsak kanserine karşı öneriler:

 

1--kaysı,  2--arpa,  3--soğan,  4--domatesli bezelye yemeği,  5--ıspanak,

6--C vitamini kaynakları,  7—kalsiyum  8--elma kabuğu

 

36--lif açısından diğer zengin besinleri tüketmek kolon sağlığı açısından faydalı olup kanser gelişme riskini azaltabilir.Lifli besinler

 

1--***patlamış mısır,  2--***yulaf,   3--***mercimek,   4--***havuç,

 

5--***kepekli ekmek,  6--**patates,  7--**domates,  8--**armut, 

 

9--**avokado,  10--**enginar,  11--**kırmızı lahana, 12--**brokoli,

 

13--**baklagiller,  14--yemişlerden ***badem,**ceviz,**kırmızı üzüm

 

37--**Domates-kurtulmuş domates (likopen-sarmısakla pişirilmiş domates), kolon kanserine karşı koruyucudur.

 

38—Elma-İçerdiği kuersetin ve C vitamini sayesinde, kolon kanseri ve akciğer kanseri başta olmak üzere kansere yakalanma riskini azaltır.

 

39--Sarımsak , göğüs, kolon, yemek borusu, prostat, cilt ve mide kanserinin  ilerlemesini ve gelişmesini engellemekte.

 

39.1--Çok sarımsak tüketen kadınlar, az tüketenlere kıyasla distal kolon kanserinde % 50 daha düşük risk altındadır.

 

40--TÜBİTAK destekli yaptığı araştırma, manda yoğurdunun kolon ve rektum (kolorektal) kanser riskiniönemli oranda azalttığını ortaya koydu

 

41--Mandalina , içeriğindeki folat sayesinde kansere yol açabilecek DNA değişikliklerini önleyerek akciğer, meme, kolon, yemek borusu ve mide kanseri gibi bazı kanser türlerinin gelişimini önlemede etkili oluyor.

 

42--Narın , Kanserlerde Faydası:

12.1—Nar tümörün metastaz yapmasını-yayılmasını engeller.

12.2—Nar kolon kanseri oluşumunu ve ilerlemesini azaltır.

12.3--Nar: Son çalışmalar, narın kanserojen madde verilen farelerin genlerinde %30 civarında düzelme sağladığını gösterdi

12.4—Nar kolon,meme,prostat-lenfoma-baş-boyun kanserlerinde etkili olabilir.

12.5—Nar yeşil çaya göre 3 kat daha fazla antioksidan etkilidir.Bu nedenle bol bol nar suyu içilmelidir.

 

43--Singapur Ulusal Üniversitesinden bir grup bilim insanı, brokolide bulunan kanser karşıtı probiyotikler üzerinde mühendislik çalışması yaptı.Chang Matthew Wook liderliğindeki araştırmada, işlenen probiyotiklerin, kanser gelişimini engellediği ve kolorektal kanser hücrelerinin geri çekilmesini teşvik ettiği keşfedildi.bu probiyotiklerin, laboratuvar ortamında fare ve insan kalın bağırsak kanseri hücre dizilerinin çoğalmasını % 95 oranında engellediği gözlendi.

 

44--**terlemeden yapılan egzersizkolon kanseri riskini% 30-40 oranında azaltıyor.

 

45--**1000 ünite D vitamini kolon kanseri riskini % 50 azaltıyor

 

46--**Portakalın iç kabuğunu(pektince zengin) yemek kalınbağırsak kanser

riskini azaltmakta

 

47--Kuarsetin maddesi soğan ve sarımsakta bol miktarda vardır. Kanser öncesinde, tedavisi esnasında ve sonrasında çok etkilidir. Hem enfeksiyonlara karşı korur, hem de yapılan çalışmalar sarımsağın mide kanserinden, bağırsak kanserinden, yemek borusu kanserinden ve akciğer kanserinden koruduğunu göstermiştir.

 

48--Yiyecekler ve hazırlanış şekilleri: Fazla et yiyenlerde kalınbağırsak kanseri sık görülür. Proteinli gıdalar, 100 C üzerinde pişirildiklerinde kanser yapan maddeler oluşur.Aşırı ısıtılan yağlarda kızartılan yiyecekler kanser yapıcı olurlar. Kullanılan kızartma yağları tekrar tekrar kullanılmamalıdır.

 

49--Pirinç: Pirinç mükemmel bir enerji kaynağıdır.E ve B vitaminleri açısından zengindir. Bağırsak kanserine karşı koruyucu olan pirinç,kolesterolü düşürerek kalp krizi riskini de azaltır

 

50--Yoğurt: İyi bir protein, vitamin ve mineral kaynağıdır. Özellikle mide ve bağırsak kanserlerine karşı koruyucudur.

 

51--Kuru Baklagiller: Östrojen benzeri işlevi olan izoflavon kaynağıdır. Bu nedenle meme ve prostat kanserine karşı koruyucudur. Bezelye: Bitkisel protein, magnezyum içerir, kolesterol düzeyini düşürür; bağırsak kanseri riskini azaltır.

 

52--Balık: Omega 3’ten zengin balıkları seçin. Haftada 2 kez somon, uskumru, sardalye ve mezgit gibiyüzey balıkları  omega 3 yağ asitlerinden zengin balıkları olup bunları tüketmek kanserden korur. Balık; meme kanserinde yayılmayı önler, bağırsak, pankreas ve prostat kanserlerinin büyümesine engel olur.

 

53--Mısır: Çinko, magnezyum ve B vitamini içerir. Stresle savaşır, bağırsak kanserini önler.

 

54--Yeşil çayın kolorektal kanser riskini azalttığı düşünülüyor

 

55--Brokoli: Kansere karşı koruyucu vitamin dolu bir sebzedir.Göğüs, kolon, ve mide kanserini önler. Betakaroten ve C vitamini ihtiva eder.Vitamin ve demir eksikliğini giderir. İçerdiği kalsiyum nedeniyle kemik erimesini önler.

 

56--Çörekotu:Tümör, büyümek için beslenmek, kanlanmak zorundadır ve bunu kendine yeni damarlar oluşturarak yapar, işte çörekotundaki bazı aktif maddeler bu oluşumu engeller. Çörekotundaki timokinon, bu tümörün büyümesini .Çörekotundaki timokinonun kemoterapi ilaçlarının en önemlilerinden bile daha etkili olduğu öne sürülüyor.

 

57--oksijeni bol yerlerde yaşamak kanser riskini azaltabilir.Manisa sipil dağı-akçay-istanbulda Beylikdüzü-boğazın sırtları-kıyısı.kaz daglari-altinoluk (balikesir-edremit)-akcay-canakalekucukkuyu-canakkale ayvacik-artvin-gure-catalca

 

58—Kahve-sade kahve kolon kanserinde koruyucu olabilir.

 

59--Limon suyunda erimiş sarımsak ,kansere karşı tüm vücudu koruyor

 

60—erik-kuru erik-kavun-nar suyu-kırmızı üzüm kolon kanserinde koruyucu.

 

61--Zeytin-Zeytinyağı-Bir çalışmada; kanser hücresi taşıyan farelere 12 gün boyunca zeytin özünden elde edilen oleuropein verildi.Bu süre sonunda farelerdeki tümörlerin % 50 oranında küçüklüğü görüldü.

 

62--Kanser- Bol Yağlı Besinler İçeren Diyetler-Palm yağlı Kanserin Yayılmasını Hızlandırıyor.

 

63--Antidepresan Prozac İle Kanser Tedavisi:Araştırmacılar bu nedenle farelerde fluoksetin uygu-lamasının kolon ve pankreas tümörlerine karşı nasıl çalıştığını araştırdı.Sonuçta tedavi farelerde tümör büyümesini önemli ölçüde yavaşlattı ve aynı zamanda daha fazla T-hücresi tümörlere sızdı.Yeni tedavi farelerde kolon ve pankreas kanserinin gelişimini yavaşlattı.

 

64--Buruk Tadlı Yiyecekler Kanseri Önleyebiliyor.Viyana Üniversitesi araştırmacılarının bulguları Cancers dergisinde yayınlandı. Buna göre, bu tür buruk tat reseptörlerinin istenildiği gibi etkinleştirilmesi(Turşu Yemek-Acılı Ekşili Yemek,Limon Yemek mi) sonucunda tümör hücrelerinin büyümesi ve yayılması önlenebiliyor.

 

65--Poliplerin oluşumunu nasıl engelleyebilirim.

65.1--Yani doktorunuzun önerisiyle günde 1 tane bebe aspirini,400 miligram folik asit ve 1 gram kalsiyumu devamlı kullanın. 

65.2--Beslenmenizde yeşillere ağırlık verin.

65.3--Kırmızı etten kesinlikle kaçının.

65.4--Kuru kara eriği bol miktarda tüketin.

65.6--Günde 1 kiloya yakın evde yapılmış yoğurt yiyin.

65.7--İshaliniz yoksa günde 1 çorba kaşığı keten tohumu da tüketebilirsiniz.

65.8--Katı yağlardan kaçının, soya ve zeytinyağını tercih edin.

65.9--Bağırsak kanserinden korunmak için bağışıklık sisteminizi zayıflatacak enfeksiyonlardan kaçının. Sık grip oluyorsanız 6 ayda 1 kutu ekinezya kullanın.

65.10--Karahindiba bağırsak için çok şifalıdır, bol bol tüketin.

65.11--Dönüşümlü olarak kullanabileceğiniz besin destekleri ise şunlar:

1--Bromelain (ananas hapı), 2--shiitake mantarı hapı,  3--maitake mantarı hapı,

4--milk thistle (deve dikeni sütü kapsülü),  5--dandelion (karahindiba hapı).

 

66—Kanserde Ateş Tedavisi:

 

66.1--Kanser hücreleri 38.8 derecede ölmeye başlar.42 derecede tamamını öldürmye başlar.

 

66.2--Vücut ısısı 38.5 dereceye ulaşınca, bağışıklık sistemi alarm durumuna geçer. Bu sıcaklıkta, kandaki bağışıklık kimyasalları altı saatte iki katına çıkar. Kanser hastalarındaki bağışıklık sistemini tekrar harekete geçirmek için, tüm beden hipertermisi uyguluyoruz.

 

66.3--Yani tüm bedeni 39 hatta bazı durumlarda 40 dereceye kadar ısıtıyoruz. Kanserli bölgeye lokal sıcak uygulaması da uyguluyoruz ki bu da 42 derecelik ısı ile yapılıyor. Bu durumda kanser hücreleri öldüğü gibi etraflarındaki sağlıklı hücreler hale geliyor.

 

66.4—Sıcaklık uygulaması için organ-beden buzdolabı poşeti ile ısı geçirmeyen bir örtü-yün battaniye ile sarılabilir.Derin ısı sobaları ile ısıtılabir.Hardal-biber vs karışımlı uygun kremler ile ısıtma yapılabilir.

 

67--Kanserle İlgili Bilim Adamı ve Doktorların Söyledikleri:

 

67.1--Kanserde dünya yenilgi içinde. İki hastaya aynı tedavi uygulanıyor, biri iyileşiyor, diğeri ölüyor. Demek ki bir hata yapıyoruz. Bir ilaç tüm kanserlilere iyi gelmez, imkânsız. Herkesin kanseri kendine özeldir.

 

67.2--Türkiye’de uygulanan bazı kemoterapilere yüzde 100 karşıyım. Türk halkını zaman zaman kobay olarak kullanıyorlar. Hayvanlar üzerinde bile denenmemiş ilaçları hastalar üzerinde deniyorlar. Akıllı bomba denen ilaçlar da dâhil buna.

 

67.3--İki tedavi önemli benim uyguladığım. Birisi yüksek doz vitamin, biri de ozon tedavisi. Çünkü kanser hücresi oksijenli ortamda yaşayamaz. Ama buna rağmen ozon tedavisi bile her hastaya uygulanamaz.

 

67.4--Bir hastam vardı böbrek tümörü tüm akciğerlerine yayılmıştı. Arkadaşlarıyla birlikte keyif sofraları kurar, keyifle içki içerdi. İçme dedim ama dinlemedi.

 

67.4.1--Arkadaşlarım uğramıyor, evde tek başıma canım sıkılıyor dedi. Öyle komik bir adamdı ki, hastaneye ancak ilacını yazdırmak için uğrardı. Bir mucize oldu ve akciğerlerindeki tümörler yok oldu. Şunu kaynatıp içmeliyim, şunu illa her gün yemeliyim diye yaklaşsaydı hastalığına, bugünleri göremezdi diye düşünüyorum.

 

67.5--Kanser tedavisinde kullandan bazı eski ilaçların uzun dönemde kanser yapıcı etkileri ortaya çıktı.

 

67.6--Kanser hacıyatmaza benzer, tokadı patlatırsınız ama yine doğrulur. 32 yıl sonra nüksetmiş meme kanseri gördüm. Bir keşiş “Üstat, aydınlanmak için ne yapmam gerek?” diye sormuş. Üstat “Nehir kıyısındaki taşların hepsi soğuk, bir tanesi sıcak, o taşı bul bana” demiş.

 

67.7--Prof. Dr. Esra Kaytan Sağlam, kanser tedavisinde gereksiz tetkik ve tedavilerden kaçınmak gerektiğine dikkati çekerek, Türkiye'de tetkik sayısının yüksek olduğunu kaydetti.

 

68--Kanser-Kemoterapi-Bazen Daha Azı Daha Mı Yararlı.Yapılan bir çalışmada Meme kanseri veya pankreas kanserine sahip fareler düşük dozlu kemoterapiyle daha uzun yaşamışlar.Sonuçlar bağdokusu sinyallerinin küme gelişimini tetiklediğini göstermekte. Ve günlük olarak verilen düşük dozlu kemoterapiyle ya da kemokinin açığa çıkmasının önlenmesi halinde bağdokusuna bağlı tümörlerin iyileşme şansını arttığı anlaşılmaktadır.

 

69--Kanser-Stres Uyuyan Tümör Hücrelerini Uyandırıyor.Araştırmacılar tümörü ameliyatla aldıktan ve kemoterapi uyguladıktan sonra bazı fareli stresli durumlara maruz bıraktılar. Üç hafta sonra, tüm stresli farelerde tümörlerin yeniden büyüdüğü görüldü. Oysa diğer farelerin hiçbirinde kanser nüksetmedi.

 

70--Propolis Tümör Gelişimini Durduruyor.İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu, bilimsel araştırmalara göre propolisin meme kanseri, kolon, pankreas, prostat, rahim ağzı kanseri ve lösemi üzerinde antitümör etki gösterdiğini söyledi

 

71—Obezite--kolon ve rektum kanserlerinin… %50'sinden obezite sorumlu.

 

71.1--Palm yağından da uzak durulması gerektiğini ifade eden Özyiğit, sözlerini şöyle sürdürdü: "Palm yağlarının, kanserli farelerde, yayılımı 8-10 kat arttırdığını ve kanserin çok daha hızlı büyüdüğünü gösteren kanıtlar elde edildi ve sonuçları bilimsel dergilerde yayımlandı.

 

71.2--Bu nedenle, palm yağı, fruktoz bazlı şekerlerden uzak durulmalı.

 

71.3—Kanserde sıfır şeker ve gıdayı yavaş çiğnemek tedavinin başarısında oldukça önemli.

 

71.4--**1000 ünite D vitamini kolon kanseri riskini % 25 azaltıyor

71.4.1--folik asit ve d vitamini yakalanma riskini azaltır.brokoli/lahana/brüksel lahanasi/kereviz/sarmisak-üzüm suyu/baklagil/yoğurt/havuç/karnabahar/

 

71.5--Besinleri %30 pişmiş olarak-yarı çiğ olarak-suda haşlayarak  pişirme,

 

71.6--Yavaş sıkılmış meyve-sebze suyu(10 bardak/gün) havuç suyu içmek

 

71.7--Bol yürüyüş yapmak+Uygun-bol güneş ışığı(sabah-akşam güneşi) almak.

 

71.8--Tüm yemekler Zetinyağlı olacak-katı yağ sadece tereyağı olacak.

 

71.9--Kansere yakalanmadan evvel süt içmekte hiç bir mahsur yok. Ama kansere yakalandığında insanlar aşırı miktarda sütlü gıdalar almamalı.Ev yoğurdu için böyle bir durum yok.

 

71.10--**kırmızı et kullanımı kanser riskini arttırıyor.(% 56 )

 

72--Kansere Karşı Sarmısak Kürü--Japonya’da  41 bin kadın üzerinde 5 yıl süren bir araştırma yapıldı. Bu araştırmadan çıkan sonuçta haftada bir sarımsak tüketen kadın ile ayda bir sarımsak tüketen kadınlar arasındaki kolon kanseri riski farkının % 35 olduğu gözlemlendi.

 

73--Tuz Tüketimi:Tabağındaki yemeğe tadına bakamdan tuz atanlar kanser grubunda, kontrol grubuna göre yüksek bulunmuştur. 

 

74-Bulgur Tüketimi:Yapılan bir çalışmada kolon polip gelişmesini;

74.1--yaş, erkek cinsiyet, kırmızı et ve bulgur tüketimi arttırırken,

74.2--domates tüketimi azaltmaktadır.

 

75--Probiyotik gıdaların tüketilmesiyle, vücut hücrelerinin yenilendiği, sindirim sistemindeki rahatsızlıkların iyileştiği, diyarenin azaldığı, kolon kanserinin baskılandığı, kolesterol seviyesinin düştüğü ve bağışıklık sisteminin güçlendiği bildirilmektedir

 

Not: 11--destekleri doktor tavsiyesiyle alın.

 

 

Kaynak:Posta Gazetesi-Prof.Dr.Erkan Topuz—Hazırlayan:Özgür Gökmen Çelenk




Makalenin İzlenme Sayısı : 42

Eklenme Tarihi : 05.09.2023

Önceki sayfaya geri dön.