MAKALELER / Mesane Kanseri Destek Notları





Mesane Kanseri Destek Notları:

 

1--Annem yaklaşık 3 yıl önce mesane kanserine yakalandı.

3 ayda bir yapılan sistoskopiler tümörün yüzeyel şekilde nüks ettiğini gösteriyor. Annem bol bol yeşil çay ve brokoli tüketiyor. Diyetinde başka hangi gıdalara yer vermeli.

 

1.1--Annenize aşı tedavisinin yapılıp yapılmağını bilmiyorum. Mesane içine yapılan bazı aşılar nüks sayısmı azaltabilir ve nüks oluşmasmı geciktirebilir. Aşı tedavisinden netice alınmazsa mutlaka başka tedavilere geçmek gerekir. Örneğin kemoterapi arkasından cerrahi, radyoterapi yapılabilir. Ya da mesane ameliyatla tam ya da kısmı çıkartılabilir.Yerine yeni mesane yapılıp takılabilir.

 

1.2--Mesane tümörleri genellikle çok sigara içenlerde görülür. Katkı maddesi içeren gıdalar mesaneden geçtiği için riski artırır. Enfeksiyonlar da mesane kanserini başlatabilir.


1.3--Anneniz hormonlu ve katkı maddesi içeren gıdalardan uzak dursun, organik olanları tercih etsin.

 

2--Bol bol yoğurt yesin. Günde 3 damla sütleğeni yoğurduna karıştırarak yesin. Mesane ve mide tümörlerinde çemenin de faydalı olduğu gösteriliyor. Bazı hayvan deneylerinde tümörü küçülttüğü görülmüş.

 

3--Haftada birkaç kez 2-3 çorba kaşığı yenen çemen bağışıklık sistemini güçlendirerek kanser riskini azaltır, enfeksiyonlardan korur. Ancak çemeni hazır almayın, evinizde hazırlayın. Çemen tozunu ceviz, domates salçası, sarımsak, Arnavut biberi gibi faydalı gıdalarla karıştırıp hazırlayabilirsiniz.

 

4--Mesane tümörlerinde selenyum,E vitamini, beta karoten, maitake mantarı hapı, bromelain (ananas hapı), yeşil çay, omega 3 fısh oil ve 1 gram kalsiyum önerilir. Anneniz bu destekleri belli periyotlarla kullanabilir.

 

Not: 5--destekleri doktor tavsiyesiyle alın.

 

 

Kaynak:Posta Gazetesi-Prof.Dr.Erkan Topuz—Hazırlayan:Özgür Gökmen Çelenk




Makalenin İzlenme Sayısı : 52

Eklenme Tarihi : 05.09.2023

Önceki sayfaya geri dön.