MAKALELER / Tek Kullanımlık Susuz Sabun





Tek Kullanımlık Susuz Sabun:

 

1--Araştırmacılar, akan suya erişim olmayan bölgelerde halk sağlığını iyileştirme konusunda büyük umut vaat eden tek kullanımlık, biyolojik olarak çözünebilen bir sabun geliştirdiler.

 

2--Sabunla el yıkama, birçok bulaşıcı hastalığın yayılmasını önlemenin her zaman basit ve son derece etkili bir yolu olmuştur. Sabun ve su İkilisi mikropları öldürmese de, onları ellerinizden uzaklaştırır.

 

2.1--Ancak Tanzanya gibi gelişmekte olan ülkelerde sabun ve suya erişim son derece sınırlıdır. 2020 yılında tipik bir küçük kasabada yapılan bir araştırmaya göre hanelerin yalnızca % 13’ünde el yıkama imkanı bulunmakta.

 

2.2--2016 yılında, ülke genelinde hanelerin yalnızca % 7’sinin ellerini yıkamak için sabun ve suya erişimi bulunuyordu.

 

3--Araştırmacılar “Tab Soap” olarak adlandırdıkları yeni bir el yıkama teknolojisi test etti. Bu tablet şeklindeki ürün sabun emdirilmiş biyolojik olarak parçalanabilir bambu bazlı materyallerden oluşuyor.

 

3.1--Tablet kullanıldığında tuvaletlere, çöpe veya toprağa atılabiliyor ve orada çürüyebiliyor. Tabletler rulo halinde ya da yırtılabilir şekilde de sunulabiliyor.

 

3.2--Sıvı sabun kadar etkili olan tablet sabun, el yıkama amacı için en ideal çözüm olarak görülüyor. Tek kullanımlık olduğundan dolayı çapraz bulaşma endişesi daha az.

 

Kaynak:HBT--https://newat- las.com/health-wellbeing/single-use-biodearadable-tab-soap-washes-away-cost-barrier-

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 56

Eklenme Tarihi : 05.09.2023

Önceki sayfaya geri dön.