MAKALELER / Perlitin Bina İnşasında Faydaları-Bilgi





Perlitin Bina İnşasında Faydaları-Bilgi:

 

1--Binanın zeminindeki izolosyandan başlıyor, mantolamaya kadar kullanılıyor. Sıva saten, alçı sıva, kaba ve ince sıva şabla ıslak zeminlere atılıyor. İlave olarak epoksilide bazı ürünler kullanılıyor; böylece zemin kaplamalarda 4 milimde sıcak, soğuk, nem geçmiyor.


2--% 50 - 70 arasmda ısı tasarrufu sağlıyor.

 

3--Depreme dayanıklılığı artırıyor. Binanızın yükünü azaltıyor. Mesela 150 metrekarelik dairenizi 15 ton kum yerine 0.5 ton (500kg) perlit ile sıvayabilirsiniz.

 

3.1--Ayrıca yüzeyine sürülünce boyayı bünyesine alıyor, ateş ve pümüzle yaksanız bile yanmıyor.

 

4--Ses yalıtımında da etkili bir madde. Usülüne uygun yaparsanız binanın ömrü kadar ömrü vardır.Ses yalıtımı özelliğiyle huzur sağlıyor.

 

5--Isı tasarrufu özellikle soğuk iller açısından avantaj değil mi?

 

5.1--Evet, sağladığı ısı yalıtımıyla yıllık yakıt masrafı % 70’lere kadar düşüyor. Ayrıca sıcak iklimlerde de ısıya karşı etkili bir yalıtım elde edileceğinden konforlu bir yaşam sağlanmış oluyor.

 

6--Perlit ile hazırlanan izolasyon sıvası ve yalıtım betonu geleneksel metotlarla binalara tatbik edilebildiği için diğer izolasyon malzemeleri gibi ek işçilik de gerektirmiyor.

 

7--Ayrıca bir kamyonla 35-40 metreküp perlit taşınabildiği için nakliyesi de ucuz. Doğu Anadolu’nun her yerinde Tunceli’den Ermenistan sınırına kadar Köprüköy hariç her yerde perlit var.

 

7.1--Doğu Anadolu’da perliti ilk kez biz işlenmiş hale getirdik. 1 torbası 5.5 kilo geliyor. Ama 70 kiloluk çimento torbasına koyduğunuzda 5.5 kilo geliyor. Böyle bir maden.Bu kadar hafif ve az yer kaplayan bir maden

 

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 41

Eklenme Tarihi : 05.09.2023

Önceki sayfaya geri dön.