MAKALELER / Elektrik Dağıtımında Enerji Tasarrufu-Ekonomi-Bedaş





Elektrik Dağıtımında Enerji Tasarrufu-Ekonomi-Bedaş:

 

1--2013 yılında gerçekleştirilen özelleştirme süreci öncesinde şebeke kapasite artışı, şebeke yenileme, şebeke iyileştirme, aydınlatma yatırımları yapan BEDAŞ, özelleştirme sonrası yatırımlarına Otomatik Sayaç Okuma Sistemi (OSOS), Entegre Bilişim Sistemi(EBS),Coğrafi Bilgi Sistemi (CBS) ve Kontrol ve Veri Toplama Sistemi (SCADA) başta olmak üzere teknoloji odaklı yatırımları da ekledi.

 

2--BEDAŞ'a yapılan teknoloji odaklı destek yatırımları ile birlikte EPDK tarafından onaylanan beş yıllık uygulama dönemi kapsamında hayata geçirilen yatırım miktarı 625 milyon liraya ulaştı.

 

2.1--2010-2015 yıllarına ait yatırım planında yenilikçi ve teknoloji odaklı sistemlerin entegrasyonunda, artan üstyapı ve tesislerin yaşı da göz önünde bulunduruldu.

 

2.2--BEDAŞ ekiplerinin sahada yürüttüğü pek çok işlemin uzaktan yapılması mümkün hale geldi. Toplam arıza adetlerinde 2012 yılından bu yana %26'lık düşüş yakalandı.

 

2.3--Arızalar gelişmeden ön müdahale yapılmasına imkan veren yatırımlar ile kesinti süreleri 2012'den itibaren % 46 oranında kısaldı.

 

Kaynak:Dünya Gazetesi

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 58

Eklenme Tarihi : 05.09.2023

Önceki sayfaya geri dön.