MAKALELER / Deloitte’tan Şirketlere Çevre Karnesi





Deloitte’tan Şirketlere Çevre Karnesi:

 

1--Danışmanlık şirketi Deloitte tarafından yayımlanan yeni araştırmaya göre Unilever, Nike ve Ricoh, Puma, Nestle ve Natura iş planlarını sürdürülebilir büyüme yönünde belirleyen 10 şirket arasında yer alıyor.

 

2--Yeşil danışmanlık şirketi Volans işbirliğinde gerçekleştirilen araştırmada, kaç şirketin küresel ısınma ve çevresel tehditlere karşı önlem aldığı incelendi.

 

2.1--Volans kurucusu John Elkington, çevresel ayak izlerini sıfıra indiren şirketleri “zeronaut” olarak tanımlıyor. Elkington’un tanımı doğrultusunda,”Zero Impact Grovvth Monitor”u geliştiren Deloitte, daha sürdürülebilir olma çabaları gösteren 65 farklı şirketi inceledi. Bu şirketlerin yüzde 20’sinin “sıfır çevresel etki” bırakmak yönünde çaba sarf ettikleri izlenirken, sadece altı şirketin “sıfır etkili” şirket olmak için bir ekosistem geliştirdiği ortaya kondu.

 

3--Bu şirketler Puma, Nike, Nestle, Natura, Unilever ve Ricoh. Bu şirketler aynı zamanda tedarikçileri ve ortaklarını da dahil ettikleri “sürdürülebilir iş ekosistemleri” kuruyorlar.

 

Kaynak:Dünya Gazetesi



Makalenin İzlenme Sayısı : 74

Eklenme Tarihi : 05.09.2023

Önceki sayfaya geri dön.