MAKALELER / Tarımsal Üretim-Elma Yetiştiriciliğinde Yenilenebilir Enerji Kullanmak-Emin Tarım





Tarımsal Üretim-Elma Yetiştiriciliğinde Yenilenebilir Enerji Kullanmak-Emin Tarım:

 

1--Emin Tarım ve Enerji AŞ'nin Konya Ereğli Zengen mevkiindeki 3500 dönümlük (3 milyon 500 bin metrekare) araziye kurulmuş 450 bin ağaçlık elma bahçesinde dört adet derin su kuyusu bulunuyor.

 

1.1--Emin Enerji'nin geliştirdiği teknolojiyle çalışan pompalar vasıtasıyla kuyulardan çıkarılan su, 5000 tonluk havuzda dinlendirildikten sonra damlama yöntemiyle ağaçlara veriliyor.

 

2--Tüm bu işler tesisin kendi ürettiği elektrikle yapılıyor. Şebeke elektriğinden bağımsız çalışan pompalar bölgede sıkça yaşanan elektrik kesintilerinden etkilenmiyor.

 

3--Emin Tarım ve Enerji'nin solar destekli meyve bahçesinde ilk hasat bu yıl gerçekleştirilecek. Eylül ayında başlayacak hasat, ağaçların çeşidine göre farklı tarihlerde tamamlanacak. Tesislerde ilk yıl meyve rekoltesinin yaklaşık 3 bin 500 tona ulaşması bekleniyor.

 

3.1--Söz konusu güneş enerji santrallerinin (GES) üreteceği yaklaşık 400 bin kWh temiz enerji ile ağaçların sulamasını sağlayacak pompalarda harcanacak Emin Üstün, elma bahçelerine la kurulan GES'lerin, ucuz ve temiz enerji sayesinde üretim maliyet avantaji sağlayacağını söylüyor.




Makalenin İzlenme Sayısı : 41

Eklenme Tarihi : 05.09.2023

Önceki sayfaya geri dön.